Skip to content

Γυναίκες στον Όμιλο Interlife: Βασικός παράγοντας για την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη

Αυτό που μοιάζει δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, αποτελεί γεγονός στον Όμιλο Εταιριών Interlife:  Ποσοστό 62% του συνόλου των εργαζομένων είναι γυναίκες ενώ γυναίκες καταλαμβάνουν και το 50% των Διευθυντικών θέσεων της εταιρείας! Η Interlife δικαιολογημένα διεκδικεί το προνόμιο της πρωτοπορίας και της προώθησης της Ισότητας Ευκαιριών!

Η επίτευξη ισόρροπης εκπροσώπησης γυναικών και ανδρών στις υψηλόβαθμες θέσεις σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα των εταιρικών δραστηριοτήτων, εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή Εταιρική Διακυβέρνηση και αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για την ανάπτυξή του. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές μελέτες αποκάλυψαν τα ευεργετήματα που έχει η ισορροπία ανδρών και γυναικών και απέδειξαν τη θετική επίπτωση που έχει το ποσοστό γυναικών σε υψηλές θέσεις στην αποδοτικότητα και στην κερδοφορία της επιχείρησης.

Είναι χαρακτηριστική η έκθεση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ευρωπαϊκή διάσκεψη “Ισότητα γυναικών και ανδρών – η βάση για την ανάπτυξη και την απασχόληση τον Μάρτιο του 2012, στην οποία επισημαίνεται πως η οικονομία θα αντλούσε οφέλη από την πλήρη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στις διευθυντικές θέσεις. Εξάλλου η κ. Viviane Reding, επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας, και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζει : Αν η Ευρώπη έχει πραγματικά την πρόθεση να βγει από την κρίση και να γίνει μια ανταγωνιστική οικονομία μέσω ευφυούς και ολοκληρωμένης ανάπτυξης, τότε πρέπει να κάνουμε καλύτερη χρήση των ταλέντων και των ικανοτήτων των γυναικών. Για τον λόγο αυτό, η ισότητα των φύλων ευρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για την Ευρώπη του 2020”. Αν κινητοποιήσουμε τις γυναίκες που εργάζονται θα διευκολύνουμε την έξοδό μας από την κρίση. Διάφορες μελέτες έχουν καταδείξει ότι στις επιχειρήσεις με ισχυρή εκπροσώπηση γυναικών σημειώνεται επίσης ισχυρή οικονομική απόδοση”.

Η έκθεση “Περισσότερες γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις – βασικός παράγοντας για την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη” αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται στον χώρο της λήψης οικονομικών αποφάσεων. Στον εταιρικό χώρο οι άνδρες καταλαμβάνουν περίπου το 89% των θέσεων στα διοικητικά συμβούλια των μεγαλύτερων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιριών της Ευρώπης. Η ανισότητα είναι εμφανέστερη στις υψηλότατες θέσεις όπου μόνο το 3% των επιχειρήσεων έχουν γυναίκες στην κορυφή.

Η Νορβηγία διακρίνεται ως η μοναδική χώρα που πλησιάζει κάπως να έχει επιτύχει ισορροπία όσον αφορά τα φύλα: 42% γυναίκες και 58% άνδρες συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των μεγαλύτερων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιριών, ως αποτέλεσμα προβλεπόμενης από τον νόμο ποσόστωσης.

Παράλληλα, πολλές μελέτες αποκάλυψαν τα ευεργετήματα που έχει η ισορροπία ανδρών και γυναικών και απέδειξαν τη θετική επίπτωση που έχει το ποσοστό γυναικών σε υψηλές θέσεις στην αποδοτικότητα της επιχείρησης. Για παράδειγμα, από μελέτη που διεξήχθη στη Φινλανδία διαπιστώθηκε ότι [box]επιχειρήσεις στις οποίες το διοικητικό συμβούλιο χαρακτηρίζεται από ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι κατά μέσον όρο 10% πιο κερδοφόρες από εκείνες στις οποίες το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται μόνο από άνδρες.[/box]

Στον Όμιλο INTERLIFE όμως τα ποσοστά διαφοροποιούνται, η ισότητα των δύο φύλων αναδεικνύεται και οι γυναίκες – διευθυντικά στελέχη κατέχουν το ζηλευτό ποσοστό του 50%. Είναι δυναμικές, μορφωμένες, επιτυγχάνουν να συνδυάζουν την επαγγελματική και την οικογενειακή τους ζωή και έχουν καταξιωθεί στο επαγγελματικό γίγνεσθαι της αγοράς. Είναι αυτές που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ανοδική πορεία του Ομίλου, βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και εξασφαλίζουν την κερδοφορία και την οικονομική του ευρωστία.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *