Skip to content

Διαπραγματεύσεις για πώληση της ελληνικής AXA στη Generali

Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις για την ελληνική μονάδα της ΑΧΑ, που προσφέρει προϊόντα ζωής και γενικής ασφάλισης σε 576.000 πελάτες.

Σε συζητήσεις για πώληση της ελληνικής θυγατρικής της στην ιταλική ασφαλιστική Generali βρίσκεται η γαλλική AXA στο πλαίσιο αποεπένδυσης από περιφερειακές μονάδες, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως σημειώνει το Bloomberg οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις σχετικά με μια συμφωνία για την Ελληνική μονάδα της ΑΧΑ, που προσφέρει προϊόντα ζωής και γενικής ασφάλισης σε 576.000 πελάτες και που μπορεί να εκτιμηθεί σε περίπου 150 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακόμη σχετικές αποφάσεις, ανέφεραν οι πηγές.

Η γαλλική AXA εξετάζει την πώληση επίσης των θυγατρικών σε Σιγκαπούρη και Μαλαισία σε μία περίοδο που τα κέρδη ασφαλιστικής βυθίστηκαν το πρώτο εξάμηνο καθώς ενέγραψε έκτακτη πρόβλεψη 1,5 δισ. ευρώ λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali, Philippe Donnet, είχε αναφέρει τον Ιούλιο ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση παρουσίασε επίσης νέες ευκαιρίες, επισημαίνοντας ότι ο Ιταλικός Όμιλος θα εξέταζε προσφορές μεσαίου μεγέθους στους τομείς της ασφάλισης και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Τέλος, όπως αναφέρει το Bloomberg, η AXA και η Generali αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

*Αναδημοσίευση από businessdaily.gr

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *