Skip to content

Δύναμις Ασφαλιστική: “Πολιτισμός είναι να πληρώνεις τις ζημιές – εγκαίρως και όπως πρέπει”

της Βάσως Βεγίρη

v.vegiri@underwriter.gr

Με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης διανύει  το 2017 η ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική, δηλώνοντας έτοιμη – όπως τονίζει σχετικά και η διοίκησή της με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό των 40ών της γενεθλίων – για άλλα 40 και πλέον χρόνια δυναμικής παρουσίας, με άξονα την προσωποκεντρική ανάπτυξη, τον Πολιτισμό στην ασφάλιση και τον μη κανιβαλισμό των τιμών.

(Kεντρική φωτό: Ο κ. Παύλος Καρακώστας, Πρόεδρος της «ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική»)

Το 2016, όπως γνωστοποίησε  ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ.Παύλος Καρακώστας,  από το βήμα της επετειακής εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Hilton για τα 40ά της γενέθλια, έκλεισε για την ΔΥΝΑΜΙΣ με παραγωγή στα ίδια επίπεδα με εκείνα του 2015, ενώ το πρώτο δίμηνο του 2017 «είναι εξαίσια τα νούμερα που βλέπουμε. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε περάσει τις παιδικές ασθένειες, μάθαμε πολύ καλά το μάθημα και προχωράμε στα επόμενα 40 χρόνια». Ο όρος «Πολιτισμός», που έχει υιοθετήσει η εταιρεία, πρόσθεσε ο κ.Καρακώστας, μπορεί να φαίνεται απλοϊκός, αλλά “πολιτισμός είναι να πληρώνεις τις ζημιές, να τις πληρώνεις εγκαίρως και όπως πρέπει. Ενδεχομένως, να έχουμε αυτή τη στιγμή το μικρότερο ποσοστό εκκρεμών αγωγών από οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα».

Ο κ. Δημήτριος Χριστοδουλιάς, Αντιπρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της «ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική»
Ο κ. Δημήτριος Χριστοδουλιάς, Αντιπρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της «ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική»

Το 2017 η εταιρεία θα πραγματοποιήσει «πολλά και καινούρια πράγματα», καθώς διαθέτει κεφάλαια για πολύ μεγαλύτερη παραγωγή και υψηλή τεχνογνωσία – πρόσφατα πήρε πολλά συγχαρητήρια από την Τράπεζα της Ελλάδος για τη δομή που “δημιουργήθηκε σε μια μικρή εταιρεία μεν, αλλά που είναι εδώ για να μείνει”. Ο τιμολογιακός πόλεμος των ασφαλιστκών εταιρειών, που έχει ξεσπάσει εδώ και πέντε χρόνια και τον οποίον από επιλογή δεν ακολούθησε η ΔΥΝΑΜΙΣ, για μην «φάει» τα κεφάλαιά της,σύμφωνα με τον κ. Καρακώστα (επιλογή που επιβραβεύτηκε από την «βαθμολόγηση» της στο πλαίσιο του Solvency II), φαίνεται ότι αρχίζει να σταματάει. «Είδαν μάλλον τα νούμερα και καταλάβανε ότι το πράγμα δεν πηγαίνει πλέον», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας, κ.Δημήτρης Χριστοδουλιάς, τόνισε ότι «είναι η ώρα, που η ΔΥΝΑΜΙΣ θα αποκαλύψει τις δυνάμεις που συσσωρεύει όλα αυτά τα χρόνια, που δεν ακολουθεί τις ροές των πτωχευτικών ασφαλίστρων, που δεν υποτιμολογεί, που δεν υιοθετεί επικίνδυνες πρακτικές….. Όλα αυτά τα χρόνια ακολουθούμε την προσωποκεντρική ανάπτυξη και έτσι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, με τις ίδιες αξίες και ιδανικά….Το 2017, η ΔΥΝΑΜΙΣ εισέρχεται σε ένα νέο περιβάλλον χωρίς, να παρεκκλίνει από τις αρχές της. Οι συνθήκες της αγοράς έχουν αλλάξει, έτσι και εμείς θα πορευτούμε ανάλογα. Είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με το SolvencyII και θωρακισμένοι όσον αφορά στα  κεφάλαια μας, έχουμε τεχνογνωσία και επενδύουμε σε νέους επιστήμονες. Ενδεικτικά αναφέρω τους δείκτες SCR 150 & MCR 400. Με νέες και φρέσκες ιδέες συνεχίζουμε!».

Βιογραφικό

– Η ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική ιδρύθηκε το 1977 από τη ΓΕΝΚΑ Ασφαλιστικό Συγκρότημα, η οποία διέθετε πάνω από 100 χρόνια εμπειρίας στην εκπροσώπηση των μεγαλύτερων πολυεθνικών ασφαλιστικών σχημάτων της εποχής. Στο νέο σχήμα συμμετείχαν επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες και ασφαλιστές, με βασικό εταίρο την Guardian Royal Exchange Assurance PLC.  Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΥΝΑΜΙΣ αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Σταματόπουλος και Πρόεδρος ο κ. Παύλος Καρακώστας.

– Το 2000, η πρόκληση του νέου αιώνα βρίσκει τη ΔΥΝΑΜΙΣ απόλυτα κεφαλαιοποιημένη, ισχυρή, με ποιοτικές συνεργασίες και με την υποστήριξη κορυφαίων αντασφαλιστών.

– Το 2004, ο κ. Δημήτρης Χριστοδουλιάς αναλαμβάνει το management της ΔΥΝΑΜΙΣ και φέρνει αέρα ανανέωσης. Εμπλουτίζει το ανθρώπινο δυναμικό με νέα και καταξιωμένα στελέχη, αναβαθμίζει τη μηχανογραφική υποστήριξη με σύγχρονα προγράμματα και προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

– Το 2005 εδραιώνει την παρουσία της στη Βόρειο Ελλάδα και εγκαινιάζει τα ιδιόκτητα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη.

– Το 2007, επενδύει σε νέα, σύγχρονα, ιδιόκτητα γραφεία στη Λεωφόρο Συγγρού.

– Το 2011 αναβαθμίζει περαιτέρω τη μηχανογραφική της υποδομή, παρέχοντας  πλέον σε όλους τους συνεργάτες της τη δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης, τιμολόγησης και εκτύπωσης των συμβολαίων.

– Το 2012, κόντρα στην ύφεση, ισχυροποιεί περαιτέρω την παρουσία της, επεκτείνει το δίκτυο της πανελλαδικά και καταγράφει τα καλύτερα οικονομικά μεγέθη από ιδρύσεώς της.

– Ακολουθεί η ολοκληρωτική αναβάθμιση της μηχανογραφικής υποδομής της εταιρείας το 2015, με την πρωτοποριακή εισαγωγή του Microsoft Dynamis Navins.

– Το 2016 περνά στην εποχή Solvency II και εναρμονίζεται πλήρως με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με υψηλή φερεγγυότητα και εμπειρία.

Βράβευση συνεργατών

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο Χίλτον, πραγματοποιήθηκε και βράβευση των συνεργατών της εταιρείας, που ξεχώρισαν όχι μόνο με βάση τις παραγωγικές τους επιδόσεις αλλά με γνώμονα τη στενή διαχρονική τους σχέση με τη ΔΥΝΑΜΙΣ, την πολύτιμη παρουσία και συνδρομή τους στην εξέλιξη της εταιρίας.

Οι συνεργάτες που βραβεύτηκαν είναι οι κ.κ.Συμεών Κιούκας, Θεοδώρα Σταμάτη, Ιωάννης Πετσίτης, Ζαχαρίας Χριστοδουλιάς, Κωνσταντίνος Αλφιέρης, Λεωνίδας Παπαγγελής, Βασιλική Κραβαρίτη, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασιλική Σδραύκου, Χρήστος Χατζής, Αθανάσιος Μουρτζίλας οι οποίοι θα ταξιδέψουν τον Ιούνιο στην Βαρκελώνη.

Δείτε τις φωτογραφίες:

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *