Skip to content

ΕΙΑΣ: Προσέγγιση Επιχειρήσεων & Κινήτρων Ομαδικών Ασφαλίσεων

Εξαιρετικά Ενδιαφέρον Εκπαιδευτικό Σεμινάριο
Προσέγγισης Επιχειρήσεων & Κινήτρων Ομαδικών Ασφαλίσεων
Τρίτη & Τετάρτη, 17 & 18 Ιουλίου, 16:00 – 19:20

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Προσέγγισης Επιχειρήσεων και Κινήτρων Ομαδικών Ασφαλίσεων επισκοπεί και συνοψίζει το εύρος, τα προγράμματα και τα πρωτόκολλα διαδικασιών των σύγχρονων Ομαδικών Ασφαλίσεων, ενώ εστιάζει την προσοχή του στην ανάπτυξη άριστων πρακτικών (best practices) και εφαρμοσμένων μεθόδων αποτελεσματικής προσέγγισης επιχειρήσεων, προς τον σκοπό επίτευξης σημαντικών πωλήσεων Ομαδικών Ασφαλίσεων. Προς αυτήν την κατεύθυνση, αναλύει τα κίνητρα αγοράς των Ομαδικών Ασφαλίσεων, θεσμικά, φορολογικά και αντικειμενικά ως αξιοποιήσιμους «μοχλούς» της ανάπτυξης των πωλήσεών τους. Τέλος, το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο προτείνει αποδοτικούς τρόπους αξιοποίησης των Ομαδικών Ασφαλίσεων, προς την κατεύθυνση εισόδου των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών σε ενδιαφέρουσες αγορές πελατών υψηλής ασφαλιστικής συνείδησης, φυσικών προσώπων ή ιδιωτών, δηλαδή σε αγορές πελατών που διαθέτουν ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, γνωρίζουν τα πλεονεκτήματά του και επιθυμούν να τα ενισχύσουν περαιτέρω, δια της αγοράς και άλλων ασφαλιστηρίων συμβολαίων Ζωής, Υγείας και Γενικών Ασφαλίσεων του ενδιαφέροντός τους.

Περιγραφή και Θεματολογία

Οι Ομαδικές Ασφαλίσεις αποτελούν σημαντικό και εξαιρετικά ενδιαφέροντα κλάδο πολυσχιδούς ασφαλιστικής δραστηριότητας, με απορρέοντα οφέλη τόσο υπέρ των επιχειρήσεων, όσο και υπέρ των εργαζομένων τους. Οι επιχειρήσεις οι οποίες ενστερνίζονται την ασφάλιση του προσωπικού τους, στο πλαίσιο ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων, χαίρουν αξιοπρόσεκτων φορολογικών κινήτρων και εκπιπτόμενων δαπανών, ενώ μπορούν πρωτίστως να προσδοκούν σημαντικές βελτιώσεις επί θεμάτων company loyalty και παραγωγικότητας των εργαζομένων τους, κυρίως ως αποτέλεσμα της αναγνώρισης του ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν υπέρ του προσωπικού τους, στελεχών και υπαλλήλων τους.

Ταυτοχρόνως, οι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι εντεταγμένοι σε ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο έχουν σαφή οφέλη που, σήμερα περισσότερο από ποτέ, καθίστανται ολοένα και πιο ορατά, μεταξύ των άλλων και ως αποτέλεσμα του περιορισμού και της υποβάθμισης των παροχών του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων. Αν και οι ομαδικές ασφαλίσεις και ο ρόλος τους εστιάζονται πιο πολύ σε προγράμματα παροχών ζωής και υγείας, εν τούτοις εκτείνονται και σε τομείς γενικών ασφαλίσεων, επίσης ενδιαφέροντες και πολυσχιδείς. Εάν εργαζόμαστε σε επιμέρους κλάδους ασφαλιστικών εταιρειών ή εταιρειών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ως στελέχη ή υπάλληλοι, οι άρτιες γνώσεις ομαδικών ασφαλίσεων μας ανοίγουν σημαντικές προοπτικές εξέλιξης και επαγγελματικής ανάπτυξης, αφού μας γνωρίζουν το ευρύ επιχειρησιακό περιβάλλον, τον «κόσμο» των επιχειρήσεων, τις τάσεις, τις συμπεριφορές και τις λειτουργίες του. Εάν πάλι είμαστε Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, τότε οι ομαδικές ασφαλίσεις μας ανοίγουν ευρύτατα πεδία πωλήσεων, αφού μας προσφέρουν δυνατότητες επιχειρησιακών ασφαλίσεων, αλλά και ατομικών ασφαλίσεων, με τις ομαδικές ασφαλίσεις να αποτελούν σημαντικό «εφαλτήριο» περαιτέρω ανάπτυξης των εργασιών μας.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Προσέγγισης Επιχειρήσεων και Κινήτρων Ομαδικών Ασφαλίσεων, διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών προάγει την τεχνογνωσία μας σε έναν εκ των πλέον κρίσιμων και στρατηγικών τομέων ασφαλιστικού ενδιαφέροντος και μας παρέχει εφαρμοσμένες γνώσεις και εμπειρίες (best practices) αποτελεσματικής προσέγγισης των επιχειρήσεων προς τον σκοπό ανάπτυξης των Ομαδικών Ασφαλίσεων, με «εφαλτήριο» τα πλέον ελκυστικά κίνητρα αγοράς τους.

Ενδεικτικά, η θεματολογία του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, έχει ως εξής:

α. Αρχές και χαρακτηριστικά ομαδικών ασφαλίσεων

  • Τύποι και Προγράμματα Ομαδικών Ασφαλίσεων
  • Αξιολόγηση Κινδύνων Ομαδικών Ασφαλίσεων
  • Πρωτόκολλα διαδικασιών & αποζημιωτική πολιτική
  • Αμφίπλευρα οφέλη Ομαδικών Ασφαλίσεων, υπέρ του εργαζομένου και υπέρ του εργοδότη

β. Μέθοδοι προσέγγισης επιχειρήσεων & τεχνικές συμβουλευτικών πωλήσεων

  • Αναζήτηση και εξεύρεση επιχειρησιακών πελατών
  • Προετοιμασία προσέγγισης επιχειρησιακών πελατών
  • Μέθοδοι προσέγγισης επιχειρησιακών πελατών
  • Ελκυστικότητα πλαισίου προκαταρτικής ενημέρωσης
  • Τεκμηριωμένη παρουσίαση πρότασης ομαδικών ασφαλίσεων και οικονομικής προσφοράς
  • Η τεχνική της διαπραγμάτευσης
  • Αποδοτική παράδοση και ανάλυση ασφαλιστηρίου συμβολαίου
  • Aftersales service and relationship management
  • Cross Selling και Up Selling
  • Η έννοια της υψηλής ασφαλιστικής συνείδησης

γ. Φορολογικά Κίνητρα Αγοράς Ομαδικών Ασφαλίσεων

  • Νομικό Πλαίσιο 4172/2013, φορολογία εισοδήματος και ερμηνεία
  • Εξέταση Διοικητικών Αποφάσεων και Διευκρινιστικών Εγκυκλίων
  • Πρακτικά Παραδείγματα προκύπτοντος οφέλους υπέρ του εργαζομένου
  • Πρακτικά παραδείγματα προκύπτοντος οφέλους υπέρ του εργοδότη
  • Φορολογία Ασφαλίστρου εργαζομένου και εργοδότη
  • Φορολογία Ασφαλίσματος εργαζομένου και εργοδότη
  • Επισκόπηση φορολογικών πλεονεκτημάτων Ομαδικών Ασφαλίσεων

Πέραν της θεωρητικής προσέγγισης των θεμάτων του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, που είναι αναγκαία προκειμένου να αναλυθεί το περιεχόμενο τους κατά τρόπο συστηματικό, έμφαση θα δοθεί σε επιλεγμένα case studies αποτελεσματικής προσέγγισης επιχειρήσεων, σε διαδραστικά Role Plays Person to Business (P to B) και Business to Business (B to B), καθώς και στην αναλυτική περιγραφή των θεσμικών, φορολογικών και αντικειμενικών κινήτρων αγοράς ομαδικών ασφαλίσεων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Διοικητικά στελέχη του Τομέως Ομαδικών Ασφαλίσεων Ασφαλιστικών Εταιριών και Εταιριών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης που επιθυμούν να εξειδικευτούν περαιτέρω επί των θεμάτων του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, προς τον σκοπό εμπλουτισμού της εργασιακής τεχνογνωσίας τους, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς τους και διαμόρφωσης ακόμη καλύτερων όρων επαγγελματικής εξέλιξής τους.
  • Διοικητικά στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών και Εταιριών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, ιδίως των κλάδων ζωής, υγείας και επιμέρους τομέων των γενικών ασφαλίσεων, που επιθυμούν να αποκτήσουν τεχνογνωσία ομαδικών ασφαλίσεων ή να εξειδικευθούν στις ασφαλίσεις αυτές, προς όφελος των προοπτικών επαγγελματικής προόδου τους.
  • Στελέχη Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing, Product Development και Underwriting, που επιθυμούν να βελτιώσουν περαιτέρω τη λειτουργικότητά τους στις ομαδικές ασφαλίσεις και στις ειδικές «πτυχές» του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου.
  • Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων (συντονιστές ασφαλιστικών συμβούλων, Unit Managers, ασφαλιστικούς συμβούλους, financial planners, πράκτορες και μεσίτες ασφαλίσεων), που αναζητούν τρόπους αποτελεσματικής εισόδου τους στην αγορά των επιχειρήσεων, των ομαδικών ασφαλίσεων και, δι΄ αυτών, σε νέες αγορές ασφαλιστικά συνειδητοποιημένων πελατών, φυσικών προσώπων ή ιδιωτών.
  • Στελέχη τραπεζών που διαχειρίζονται θέματα ασφαλιστικών προϊόντων και bancassurance.

Σκοπός Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

Σκοπός του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι η επισκόπηση των ομαδικών ασφαλίσεων ως «μοχλού» ανάπτυξης των πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα ή ιδιώτες, η ανάλυση ειδικότερων διαστάσεων υψηλού ενδιαφέροντος όπως, επί παραδείγματι, των πλέον αποτελεσματικών τρόπων προσέγγισης των επιχειρήσεων, δια μεθόδων P to B και B to B, καθώς και η εμπεριστατωμένη περιγραφή των κινήτρων αγοράς ομαδικών ασφαλίσεων, θεσμικών, φορολογικών και αντικειμενικών.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, αποσκοπεί, επίσης, στην παρουσίαση των ωφελειών εκ της αγοράς Ομαδικών Ασφαλίσεων και στην ανάπτυξη αποτελεσματικών μεθόδων προβολής και πωλήσεών τους.

Εκπαιδευτικές Σημειώσεις

Οι συμμετέχοντες στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα λάβουν πλήρες σετ ηλεκτρονικών σημειώσεων και παρουσιάσεων, στο προσωπικό ή εργασιακό τους e-mail.

Εισηγητές Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

Εισηγητές του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι:

Ο κος Γιώργος Πλωμαρίτης, Διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων & Corporate Business του Ομίλου Interamerican. Η εμπειρία του κου Πλωμαρίτη στις Ομαδικές Ασφαλίσεις είναι μεγάλη και σημαντική, ξεκινά το έτος 1991 και εξελίσσεται διαχρονικά, σε θέσεις αυξημένης ευθύνης των τεχνικών τους τομέων, του τομέως underwriting, της ανάπτυξης προϊόντων ομαδικών ασφαλίσεων, στο marketing αυτών και στις πωλήσεις τους.

Ο κος Γιάννης Χαβρουζάς, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου Interamerican, Υπεύθυνος των Τομέων Φορολογικής Διοίκησης, Λογιστηρίων, Οικονομικού Προγραμματισμού και Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, με υψηλή εξειδίκευση, συμβουλευτική και ελεγκτική εμπειρία επί φορολογικών θεμάτων, επιχειρήσεων και ιδιωτών, ιδίως ασφαλιστικών.

Κόστος Συμμετοχής

Εταιρείες – Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €100
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €70 ανά συμμετοχή

Εταιρείες – μη Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €130
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €100 ανά συμμετοχή

Μέλη ΕΙΑΣ ALUMNI SOCIETY

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €50

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018.

Προεγγραφείτε τώρα!

Εάν προεγγραφείτε έως την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, θα έχετε έκπτωση 30% επί των αναγραφομένων διδάκτρων, πλην αυτών της ALUMNI SOCIETY.

Το ανωτέρω Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος).

Τώρα και σε περιβάλλον webinar

Η διαδικτυακή παρακολούθηση του σεμιναρίου προϋποθέτει: γραμμή ADSL με ταχύτητα ανώτερη των 2 Mbps, μέσω Η/Υ ή άλλης φορητής συσκευής. Σύγχρονο Η/Υ με μοντέρνο Internet browser (τελευταίες εκδόσεις Mozilla, Chrome, Edge, Safari) με εγκατεστημένο τον Flash Player. Προτείνεται να συνδεθείτε από δίκτυο που δεν έχει περιορισμούς στην πρόσβαση ιστοσελίδων όπως συνήθως γίνεται σε εταιρικά περιβάλλοντα.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

Το σεμινάριο είναι εντάξιμο στην επιδότηση ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ (0,24%), ενώ, ειδικά για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, σημειώνουμε ότι οι εκπαιδευτικές δαπάνες φοροεκπίπτουν.

Δυνατότητα Διεξαγωγής σε Ενδοεπιχειρησιακό Περιβάλλον

Το σεμινάριο μπορεί να διεξαχθεί και σε ενδοεπιχειρησιακό περιβάλλον ενδιαφερομένων Εταιρειών, αρκεί ο αριθμός των συμμετοχών να το επιτρέπει.

Ακολουθεί η Αίτηση Συμμετοχής

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *