Skip to content

Ενοικίασεις καταλυμάτων μέσω Ίντερνετ: μια νέα ασφαλιστική αγορά που κάποιοι διέκριναν πρώτοι

Τους ανοιξιάτικους μήνες, συνήθως Απρίλιο και Μάιο, εντείνεται η ζήτηση για ασφαλίσεις αστικής ευθύνης, και συγκεκριμένα για αστική ευθύνη ενοικιαζόμενων κατοικιών.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, που απαιτούν την ύπαρξη αυτής της ασφάλισης και την θεωρούν δεδομένη, πολλά τουριστικά γραφεία και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα οποία μεσολαβούν για να γίνονται οι κρατήσεις διαμερισμάτων και δωματίων.

Ακόμη πιο τελευταία όμως, εδώ και ένα ή δύο χρόνια, αυξάνονται και οι κρατήσεις τουριστικών καταλυμάτων που γίνονται όχι από τουριστικά γραφεία, αλλά από ηλεκτρονικές πλατφόρμες όπως το πασίγνωστο πλέον Airbnb.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις αυξάνονται όλο και περισσότερο τα αιτήματα για ασφάλιση αστικής ευθύης του ενοικιαζόμενου χώρου, όχι μόνο από όσους διαμεσολαβούν για την κράτηση, αλλά και από τους ίδιους τους επισκέπτες.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι μέσω Ίντερνετ παρέχονται προς ενοικίαση και χώροι οι οποίοι δεν έχουν περάσει από την διαδικασία αδειοδότησης που θέτει το κράτος, γεγονός που ενδεχομένως να θέτει εμπόδια για την ασφάλισή τους, τουλάχιστον με τα προγράμματα που ήταν έως τώρα διαθέσιμα από τις εταιρείες.

Για αυτό και ήδη μια εταιρεία, διαθέτοντας τα ανάλογα αντανακλαστικά έριξε ήδη στην αγορά ένα πρόγραμμα ασφάλισης αστικής ευθύνης ειδικά για χώρους που ενοικιάζονται μέσω Διαδικτύου!

Πρόκειται για την Υδρόγειο Ασφαλιστική που πολύ πρόσφατα εγκαινίασε το πρόγραμμα Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Επιπλωμένων Τουριστικών Κατοικιών από Ιδιώτες.

 Το πρόγραμμα αφορά οποιοδήποτε είδος κατοικίας ενοικιάζεται για τουριστικούς λόγους, είτε μόνιμης είτε εξοχικής και φυσικά η ασφάλιση τελεί υπό προϋποθέσεις. Η κάλυψη αφορά σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζημιές που τυχόν  θα συμβούν στους ενοικιαστές μέσα στον κυρίως ή περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας ή που θα προέρχονται από αυτή. Συμπεριλαμβάνεται η Αστική Ευθύνη από πυρκαγιά, διαρροή σωληνώσεων και τη χρήση ανελκυστήρων.Προαιρετικά προσφέρονται και διάφορες άλλες καλύψεις όπως αστική ευθύνη από τη λειτουργία πισίνας.

Η αγορά διευρύνεται και η ηλεκτρονική καθημερινότητα μέσα στην οποία όλοι ζούμε, γεννά ολοένα και διαφορετικές ανάγκες.

Είναι σημαντικό να υπάρχει εγρήγορση και ευελιξία ώστε οι καλύψεις να αντανακλούν την σύγχρονη ζωή και να αναπροσαρμόζονται όσο συχνά και όσο γρήγορα χρειάζεται.

Αρκεί να τηρούνται πάντα οι σωστές διαδικασίες, που εξασφαλίζουν ότι η ανάληψη κινδυνου γίνεται με σωστούς κανόνες και ότι σε περίπτωση αποζημίωσης όλα θα λειτουργήσουν ως οφείλουν, χωρίς περίεργες υποσημειώσεις ή αστερίσκους.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *