Skip to content

Ευρωπαϊκή Πίστη: Αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων και επίτευξη των στόχων της χρήσης 2020

Σημαντική αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων πέτυχε η Ευρωπαϊκή Πίστη, για μια ακόμη οικονομική χρήση. Η Εταιρία, μέσα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον των τελευταίων ετών, συνεχίζει τη θετική της πορεία και αυξάνει την παραγωγή της, σε αντίθεση με το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα η Εταιρία σημείωσε το 2020 αύξηση των ασφαλίστρων της κατά 5,13% στα 223,3 εκ. € από 212,4 εκ. € το 2019.

Η Εταιρία διατηρεί υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, από την ίδρυσή της έως σήμερα και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης των τελευταίων 11 ετών, αύξησε τα ασφάλιστρά της κατά 89,5% από 117,9 εκ. € σε 223,3 εκ. €. Παράλληλα, η Εταιρία σημείωσε μείωση των Γενικών Εξόδων της έναντι των προϋπολογισθέντων, κατά 1,5% και κράτησε σταθερό το κόστος πρόσκτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των ασφαλίστρων της ασφαλιστικής αγοράς στη δεκαετία 2009 – 2019 μειώθηκε κατά 22% από τα 5,4 δις € στα 4,2 δις € και το 2020 μειώθηκε κατά 4,5% σύμφωνα με στοιχεία της 30/11/2020 της Ε.Α.Ε.Ε..

Η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μόνη ασφαλιστική Εταιρία με 4 πιστοποιητικά ISO, με 10 συνεχή βραβεία ως True Leader Εταιρία, ενώ βραβεύεται για 7 συνεχόμενα έτη από το Ελληνικό Ινστιτούτο – EBEN GR, για την Επιχειρηματική της Ηθική και την Εταιρική της Υπευθυνότητα, σημειώνοντας μάλιστα πως τα τελευταία 2 χρόνια λαμβάνει την ανώτατη διάκριση, όντας η μοναδική εταιρία που το καταφέρνει αυτό.

Η Εταιρία παραμένει σταθερή στην ιδρυτική της φιλοσοφία να είναι με συνέπεια και αφοσίωση ως να είναι ο μοναδικός της, κοντά σε κάθε ασφαλισμένο της, συνεργάτη της και μέτοχό της. Φιλοσοφία, η οποία την οδήγησε στην σημερινή εξέχουσα θέση της αυτοδύναμα, χωρίς καμία στήριξη από Πολυεθνικές Εταιρίες, Τράπεζες, Δημόσιο ή άλλες πηγές.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *