Skip to content

Εurolife: Αποκλειστική συνεργασία με την Eurobank σε οικογενειακά προγράμματα υγείας

Οικονομική, σφαιρική κάλυψη για οικογένειες με παιδιά, προσφέρει η τριλογία προγραμμάτων υγείας “Εξασφαλίζω” που λανσάρει η Eurolife, αποκλειστικά μέσω του δικτύου της Eurobank.

O Marketing & Communication Specialist της Eurolife ERB, Γιώργος Κασκαρέλλης, παρουσίασε στο  Underwriter.gr  τα νέα, value for money προγράμματα, που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα στην ασφάλιση των παιδιών και προσφέρονται με τους πλέον ευνοϊκότερους όρους και παροχές, πρΣταθερά ανοδική τροχιά της αγοράς «βλέπει» η Eurolife ERB στην επόμενη 3ετία. 

Συνέντευξη στον Κοσμά Ζακυνθινό
kosmas@underwriter.gr

Μολονότι ένα ιδιωτικό συμβόλαιο ασφάλισης υγείας θα μπορούσε να θεωρηθεί, στο παρελθόν τουλάχιστον, πολυτέλεια, σήμερα αποτελεί βασική ανάγκη της μέσης Ελληνικής οικογένειας, τονίζει στο Underwriter.gr ο κ. Γιώργος Κασκαρέλης. Ωστόσο μέσω των ειδικά προσαρμοσμένων, νέων προγραμμάτων υγείας της εταιρείας, ακόμα και μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να αποκτήσει ένα πλήρες νοσοκομειακό πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει και εξωνοσοκομειακές καλύψεις, με το ίδιο κόστος που μέχρι πρότινος μπορούσε να ασφαλιστεί ένας μόνο ενήλικας. Αυτή είναι η κεντρική φιλοσοφία των νέων προγραμμάτων υγείας τα οποία θα προσφέρονται αποκλειστικά μέσω του δικτύου καταστημάτων της Eurobank, με την συνεργασία της οποίας έγινε άλλωστε ο τελικός σχεδιασμός τους. 

Κύριε Κασκαρέλη, τι καινούργιο εισάγει η νέα σειρά Προγραμμάτων Υγείας «εξασφαλίζω» που λάνσαρε η Eurolife ERB; Ποια τα σημεία υπεροχής;

Η νέα σειρά προγραμμάτων υγείας «Εξασφαλίζω» αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2016 σε συνεργασία με την Eurobank, ηγέτιδα δύναμη στο χώρο των ιδιωτικών προγραμμάτων συνταξιοδότησης. Η συνεργασία αυτή αφορούσε το επαναλανσάρισμα των ομόνυμων συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, σε συνδυασμό με το λανσάρισμα προϊόντων υγείας, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της μέσης ελληνικής οικογένειας, ενώ ταυτόχρονα είναι προσιτά στις οικονομικές της δυνατότητες.

Δεν μπορούν να διατίθενται προϊόντα που είχαν σχεδιαστεί το 2008 ή και νωρίτερα, προσφέροντας πλήθος καλύψεων μεν, αλλά απρόσιτα για το μέσο καταναλωτή, τη μέση ελληνική οικογένεια.

Όταν η ανάγκη για ιδιωτική ασφάλιση ήταν μεγαλύτερη από ποτέ από την κοινωνία, λόγω της εφαρμογής των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, οι ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα με τον κ. Κασκαρέλη,  βρεθήκαν μεσούσης της κρίσης με προϊόντα στο «ράφι», τα οποία ήταν εκτός εμβέλειας των περισσότερων ελληνικών νοικοκυριών.

Το πρόγραμμα «εξασφαλίζω Πρόληψη & Περίθαλψη», μπορεί πια μια τετραμελής οικογένεια να αποκτήσει ένα πλήρες νοσοκομειακό πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει και εξωνοσοκομειακές καλύψεις, με το ίδιο κόστος που μέχρι πρότινος μπορούσε να ασφαλιστεί ένας μόνο ενήλικας.

Με τα νέα προγράμματα, στοχεύοντας στη μέση ελληνική οικογένεια, τι σημαίνουν οι «3 επιλογές» που προσφέρουν αλλά και ποιο το κόστος;

Τα νοσοκομειακά προγράμματα «Εξασφαλίζω Πρόληψη & Περίθαλψη» και «Εξασφαλίζω Πρόληψη & Περίθαλψη για το παιδί μου» αποτελούν ευχάριστη έκπληξη, καθώς δίνουν την δυνατότητα σε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού που θέλει να ασφαλίσει την οικογένεια του αλλά δεν μπορεί λόγω του αυξημένου κόστους, να αποκτήσει επιτέλους πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας. Παρέχουν δύο επίπεδα προστασίας, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, σε συνεργασία με τον Όμιλο της Ευρωκλινικής, με ασφάλιστρο προσαρμοσμένο στις αυξημένες ανάγκες οικογενειών με παιδιά. Περιλαμβάνουν κάλυψη νοσοκομειακών δαπανών συμπεριλαμβανομένων των εξόδων για χειρουργικές επεμβάσεις και δαπάνες για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις. Ενδεικτικά, για μια τετραμελής οικογένεια που θα επιλέξει να ασφαλίσει όλα τα μέλη της οικογένειας, το μηνιαίο κόστος ασφάλισης ξεκινάει από 95 ευρώ.
Αντίστοιχα, το πρόγραμμα «Εξασφαλίζω πρόληψη» εμπεριέχει δωρεάν ή με χαμηλό κόστος, απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις, δωρεάν πακέτα check-up, επείγουσα υγειονομική μεταφορά, 24ωρο συντονιστικό κέντρο και επιπλέον παροχές σε προνομιακή τιμή. Έτσι προσφέρει ατομική αλλά και οικογενειακή ασφάλιση, με πολύ χαμηλό κόστος, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα ασφάλισης χωρίς ηλικιακό περιορισμό. Τέλος, παρέχει πανελλαδικά δίκτυο ιατρών, συμβεβλημένες κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και πολυϊατρεία. Όλες οι προαναφερόμενες καλύψεις κοστίζουν μόνο 99 ευρώ το χρόνο για μέχρι 6 μέλη οικογενείας ή 49 ευρώ το χρόνο για ατομική ασφάλιση.
[box]

Eurolife ERB
  • Ίδια κεφάλαια Group –IFRS 651 εκατ. ευρώ
  • Αποζημιώσεις (ασφαλιστικές αποζημιώσεις ζωής και γενικών και πληρωμές εγγυημένων κεφαλαίων και αξιών εξαγοράς ασφαλιστηρίων ζωής σε Ελλάδα και Ρουμανία)  252 εκατ. ευρώ
  • 540. 000 πελάτες (Ελλάδα και Ρουμανία)

[/box]• Πρόληψη και περίθαλψη, δυο κεφάλαια που απασχολούν σοβαρά τον πληθυσμό σήμερα. Κατά πόσο έχει αλλάξει η προσέγγιση των Ελλήνων σε θέματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας;

Τόσο οι έρευνες αγοράς που έχουμε διεξάγει, όσο και η αμφίδρομη επικοινωνία μας με τα δίκτυα προώθησης των προϊόντων μας, συνηγορούν στο γεγονός ότι από το 2017 και μετά υπάρχει μια σταθερή μεταστροφή της κοινής γνώμης πάνω στην ιδιωτική πρωτοβουλία στο χώρο της υγείας. Καταλυτικός παράγοντας σε αυτή τη μεταστροφή αποτελεί η τριβή του κόσμου με τις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας, οι οποίες παρά τις γενναίες προσπάθειες του ανθρωπίνου δυναμικού που τις πλαισιώνουν, δεν μπορούν να λειτουργήσουν εύρυθμα όταν οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί από 6,9% του ΑΕΠ το 2010 σε 5%, την ίδια στιγμή που ο μέσος όρος για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ίδιο ποσοστό είναι 8%.

Ποια η εκτίμηση σας για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς τα επόμενα 3 χρόνια;

Είμαι σίγουρος ότι η ασφαλιστική αγορά θα έχει σταθερή ανάπτυξη τα επόμενα 3 χρόνια, ο ρυθμός της οποίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ρυθμό αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών, στα επόμενα χρόνια.
Προσωπικά είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω ότι θα δούμε τόσο υγιείς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, όσο και μια σταθερή αποκλιμάκωση των φορολογικών βαρών που σηκώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά με αποτέλεσμα να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα για επένδυση σε ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα.

*Τα βασικά σημεία της συνεργασίας των δύο εταιρειών παρουσίασαν χθες σε γεύμα εργασίας ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife ERΒ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *