Skip to content

Ζάκυνθος: “Γεμάτη η αγορά με “μαϊμού” ασφαλιστικά συμβόλαια”

Αυτό ισχυρίζεται η εφημερίδα “Ημέρα Ζακύνθου”, από την ιστοσελίδα της οποίας αλιεύτηκε χθες το παρακάτω κείμενο:

“Μάστιγα”’ τείνει να γίνει η πώληση πλαστών ασφαλιστικών συμβολαίων τα τελευταία χρόνια, αφού όλο και περισσότεροι επιτήδειοι βρίσκουν την ευκαιρία και παρέχουν ανύπαρκτες υπηρεσίες στους πελάτες τους. Τις περισσότερες φορές οι υποτιθέμενοι ασφαλιστές στήνουν τηλεφωνικά τις απάτες τους, ενώ πολλές φορές έχουν στείλει το συμβόλαιο “μαϊμού” το οποίο δεν έχει καμία ισχύ, με τους οδηγούς να μένουν ζημιωμένοι. Μάλιστα τις περισσότερες φορές στο χαρτί που παίρνουν αναφέρεται μια επώνυμη ασφαλιστική εταιρία, το οποίο όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί πουθενά. Οι απάτες αυτές είναι χιλιάδες στην χώρα μας και το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Να πούμε όμως ότι υπάρχει τρόπος να ανακαλυφθούν αυτές οι απάτες μέσω της ηλεκτρονικής διασταύρωσης στοιχείων, με τους πελάτες να μπορούν άμεσα να μάθουν τι συμβαίνει με την ασφάλεια τους.

Οδηγίες για να μην την πατήσουμε
Από τη δική τους μεριά οι ασφαλιστικές εταιρίες δίνουν χρήσιμες συμβουλές προς τους πελάτες τους προκειμένου να προστατευτούν από τους απατεώνες και να διασφαλίσουν ότι αυτό που παίρνουν είναι νόμιμο. Όπως μάλιστα σημειώνουν πρέπει οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού αν τύχει να βρεθούν σε ένα ατύχημα και δεν έχουν ένα νόμιμο ασφαλιστικό συμβόλαιο, οι κυρώσεις μπορεί να είναι μεγάλες για τους ίδιους. Θα πρέπει να ζητάνε πάντοτε την απόδειξη πληρωμής των ασφαλίστρων, να εξετάζουν οπτικά και με ιδιαίτερη προσοχή το ασφαλιστήριο συμβόλαιο τους, για τυχόν ενδείξεις παραποίησης, και να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά απευθείας με τις ασφαλιστικές τους εταιρείες και να ζητούν την επαλήθευση της εγκυρότητας του συμβολαίου τους.
Το πιο βασικό στοιχείο όπως λένε είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη στον ασφαλιστή γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσουν τα χρήματα τους και θα υπάρχει ασφάλεια στην συναλλαγή τους. Μάλιστα ζητούν από όσους θέλουν να πάρουν ένα συμβόλαιο πιστοποιημένο, να εμπιστεύονται τις ασφαλιστικές εταιρίες που είναι χρόνια στον χώρο.

Απόψεις…

Αντρέας Λιβάνης:
“Το κυριότερο από όλα είναι να έχει έναν ασφαλιστή που να εμπιστεύεται και να γνωρίζει. Η φυσική παρουσία είναι η κυριότερη σε μια ασφάλιση. Το δεύτερο είναι να μην προχωράει την ασφάλιση μέσω τηλεφώνου και να μην καταθέτει λεφτά. Να χρησιμοποιεί μόνο πιστοποιημένα σάιτ ασφαλιστικών εταιριών ή απευθείας τηλεφωνικά κέντρων των ίδιων ασφαλιστικών εταιριών. Ένας ασφαλιστής που έχει χρόνια στον χώρο είναι η καλύτερη επιλογή. Η φυσική παρουσία είναι καθοριστικός παράγοντας για την εδραίωση της εμπιστοσύνης”

Δημήτρης Κωστάκης:
“Υπάρχουν τρόποι να κάνουν διασταύρωση τα στοιχεία τους και εκείνα της ασφαλιστικής εταιρίας που κάνουν τα συμβόλαια. Να κοιτάζουν να κάνουν ασφάλεια με άτομα που ξέρουν ότι ασχολούνται και όχι με τυχαίους. Να βρίσκουν άτομα συμβεβλημένα με τις εταιρίες και όχι που μπορεί να συναντήσεις στον δρόμο ή να σε πάρουν τηλέφωνο. Πρέπει να ξέρεις με ποιον κάνεις την συναλλαγή σου. Να έχουν μια εικόνα τι περιλαμβάνει το συμβόλαιο τους και να ξέρουν τα πάντα”

Αναστασία Τάτσου:
“Δυστυχώς κυκλοφορούν πολλοί επιτήδειοι που χρησιμοποιούν συγκεκριμένη μεθοδολογία, προκειμένου να παραπλανήσουν τους υποψήφιους πελάτες και να τους προμηθεύσουν με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια του οχήματος τους. Εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι χρόνια μια ασφαλιστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο νησί και μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Για όσους ψάχνουν το φτηνό χωρίς έρευνα αγοράς τότε είναι πολύ πιθανόν να πέσουν πάνω σε επιτήδειους που θα τους εκμεταλλευτούν. Για αυτό να είμαστε προσεκτικοί και να επιλέγουμε αυτό που είναι δοκιμασμένο”

πηγή: https://www.imerazante.gr/2018/10/02/183661

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *