Skip to content

Ημερίδα για την ασφαλιστική απάτη και τη σπατάλη στο χώρο της υγείας

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και ο ΣΕΜΑ θα συμμετέχουν αύριο Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 στην ημερίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς με θέμα την ασφαλιστική απάτη, αλλά και τη σπατάλη πόρων στον ιατρικό κλάδο.

Όσοι παρακολουθήσουν την ημερίδα θα μάθουν πώς η σύγχρονη τεχνολογία, δηλαδή τα μαζικά δεδομένα που συγκεντρώνουν οι υπολογιστές, σε συνδυασμό με τους αλγόριθμους της μαθηματικής και στατιστικής επιστήμης φτιάχνουν μοντέλα εντοπισμού κακόβουλων πράξεων και καταχρήσεων.

Τα συστήματα αυτά που είναι ήδη στη διάθεση των ασφαλιστικών εταιρειών, οργανώνουν τα αρχεία ζημιών και τα πελατολόγια, επιταχύνουν τις διαδικασίες εκεί που χρειάζεται και προβλέπουν τις περιπτώσεις κατάχρησης ή παράνομης εκμετάλλευσης σε διάφορα σημεία της αλυσίδας.

Η Ιωάννα Κουτρουβή, Διευθύνουσα Σύμβουλος της “PREDICTA Α.Ε.”, εκ των ομιλητριών της αυριανής Ημερίδας, μίλησε στο Underwriter.gr. Διαβάστε εδώ: Τι προσφέρουν τα μαζικά δεδομένα στον ασφαλιστικό κλάδο.

Θα μάθουν ακόμη πώς η σύγχρονη ιατρική αναπτύσσει με ταχύ ρυθμό θεραπείες σε επίπεδο κυττάρων ή και γονιδίων, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενή (π.χ. φύλο, ιστορικό, ηλικία, τρόπο ζωής) με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο στοχευμένες και αποτελεσματικές. Μέσα στην επόμενη δεκαετία δεν αποκλείεται να δούμε ασθενείς που υποφέρουν από ανίατες και χρόνιες παθήσεις, όπως το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον, ο διαβήτης ή και διάφορες μορφές καρκίνου να λαμβάνουν θεραπείες που είτε μειώνουν εντυπωσιακά τα συμπτώματα της νόσου ή τις παρενέργειες των φαρμάκων, είτε τους θεραπεύουν εντελώς.

Ο Φώτης Σακελλαρίδης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Qualia Pharma και της Theracell Advanced Biotechnology Ltd, εκ των ομιλητών της αυριανής Ημερίδας, μίλησε στο Underwriter.gr. Διαβάστε εδώ: Επανάσταση στην υγεία φέρνει η Ιατρική Ακριβείας

Η ημερίδα οργανώθηκε από τα ακαδημαϊκά τμήματα «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» και «Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης» του Πανεπιστημίου Πειραιώς και έχει τίτλο «Data Analytics and Machine Learning for Insurance Fraud Detection».

Όσοι θέλουν μπορούν να γραφτούν στην ιστοσελίδα www.damlifd.gr/ και να παρακολουθήσουν δωρεάν από το χώρο τους την εκδήλωση – σημειώνεται ότι η προεγγραφή είναι υποχρεωτική.

Συμμετέχουν μεταξύ άλλων ακαδημαϊκοί όπως οι:

Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Σωτήριος Μπερσίμης, Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης Αθανάσιος Κυριαζής, ο Πρόεδρος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, o Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, κ. Γιάννης Καντώρος, η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, κ. Μιχαήλ Τζωρτζωρής.

Επίσης, στην Ημερίδα θα λάβουν τον λόγο ο Υποστράτηγος ε.α. και τέως Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ο Διευθυντής ΕΣΥ Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νικόλαος Πλατανησιώτης κ.α.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Ο Σωτήρης Μπερσίμης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και τέως Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με διεθνείς διακρίσεις στη θητεία του, εκ των ομιλητών της αυριανής Ημερίδας, μίλησε στο Underwriter.gr. Διαβάστε εδώ: Ασφάλιση Υγείας: Πώς καταπολεμούνται σπατάλες-απάτες και μειώνονται ασφάλιστρα, με χρήση της αναλυτικής των δεδομένων και της μηχανικής μάθησης.

“Ένα από τα καλά της πανδημίας είναι ότι προχώρησε πολύ έντονα και πολύ γρήγορα η ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα. Στο χώρο της υγείας είμαστε ακόμα πάρα πολύ πίσω. Ευελπιστώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να μπορέσουμε να μπούμε σε μία καινούργια φάση ώστε η ψηφιακή κάρτα ασθενούς, η διασύνδεση των νοσοκομείων μεταξύ τους αλλά και η τηλεϊατρική, να μας φέρουν στην εποχή που θέλουμε”, αναφέρει ο Διευθυντής ΕΣΥ Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νικόλαος Πλατανησιώτης, από τους ομιλητές της αυριανής ημερίδας.

Αθανάσιος Κυριαζής: Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς: 

“Αυτό με το οποίο είμαστε αντιμέτωποι είναι ότι δεν υπάρχουν δεδομένα. Ούτε στο χώρο της υγείας, ούτε στο χώρο της ασφάλισης, ούτε στο χώρο της έρευνας και των νέων τεχνολογιών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί δύο φορείς ή δύο επιστημονικά κέντρα να ερευνούν π.χ. την ίδια θεραπεία και να μην γνωρίζει το ένα το άλλο τη στιγμή που θα μπορούσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Υπάρχουν προκηρύξεις για χρηματοδότηση τεχνολογικών εργαλείων και οργάνων, ωστόσο, δεν γνωρίζουμε τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει ήδη στη χώρα μας προκειμένου να ξέρουμε τι καινούργιο να φέρουμε – μιλάμε για μηχανήματα που κοστίζουν πάνω από μισό εκατομμύριο το καθένα”.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *