Skip to content

Ιρλανδός μάζεψε 200.000 ευρώ σε απάτη με τροχαία

Ένας Ιρλανδός 52 χρονών καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών γιατί σε διάρκεια ενάμισι χρόνου σκηνοθέτησε 6 τροχαία με σωματικές βλάβες, προκειμένου αυτός και οι ασφαλισμένοι να μοιραστούν την αποζημίωση της ασφαλιστικής.

Οι τρεις ασφαλιστικές που πλήρωσαν τη…νύφη ήταν οι Aviva, AXA και η Βρετανική Quinn/Liberty οι οποίες κατέβαλαν συνολικά 219.000 ευρώ! Δυστυχώς μόνο οι 44.000 έχουν επιστραφεί έως σήμερα στις εταιρείες, ενώ οι έρευνες για να εντοπιστούν τα χρήματα συνεχίζονται.

Ο εγκέφαλος της απάτης με τα τροχαία, Ιρλανδός Τόμυ Μάχερ
Ο εγκέφαλος της απάτης με τα τροχαία, Ιρλανδός Τόμυ Μάχερ

Ο Ιρλανδός Τόμυ Μάχερ, ο εγκέφαλος της σπείρας των 25 περίπου ατόμων, βασίστηκε σε αυτό που είχε δει να συμβαίνει όταν στο παρελθόν εργαζόταν σε ασφαλιστική εταιρεία: οι εταιρείες σε περιπτώσεις ελαφρών τραυματισμών προτιμούσαν να καταβάλουν την αποζημίωση παρά να καταφύγουν σε μακρές δικαστικές διαμάχες.

Ο Μάχερ έβαζε κάποιον οδηγό να πέφτει με δύναμη πίσω από ένα άδειο αυτοκίνητο. Εκείνη τη στιγμή έφτανε αυτός με άλλο όχημα και από μέσα έβγαιναν άτομα που έμπαιναν μέσα στο τρακαρισμένο αυτοκίνητο και παρίσταναν τους τραυματισμένους.

Στη συνέχεια καλούσαν το 166 και παραπονούνταν για πόνους στον αυχένα (ως γνωστόν η θλάση αυχένα είναι από τους συνηθέστερους τραυματισμούς που αποζημιώνουν οι ασφαλιστικές) ή στους μυς (θλάση μυών, εξίσου συνήθης και αρκούντως αόριστη διάγνωση).

Οι ασφαλιστικές πλήρωναν, αλλά όπως συμβαίνει πάντα, κάπου, κάπως, κάποτε κάποιος εντόπισε την πρώτη περίεργη ένδειξη -υπήρξαν και δύο περιπτώσεις που οι εταιρείες αρνήθηκαν την αποζημίωση γιατί θεώρησαν ότι τα ατυχήματα ήταν πολύ ύποπτα.
Από τη στιγμή που μπήκαν οι πρώτες υποψίες ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί η απάτη.

Ο Ιρλανδός, πατέρας τριών παιδιών, είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είχε νοσηλευθεί με βαριά κατάθλιψη απ’ όταν κατέρρευσε η επιχείρησή του (κατασκευαστική εταιρεία – όλο ο κλάδος κατέρρευσε στην Ιρλανδία με την κρίση το 2009).

Ο Δικαστής καταδίκασε τον Μάχερ λέγοντας ότι ο απλός λαός πληρώνει τέτοιες απάτες με υψηλότερα ασφάλιστρα. Αρχικά του έδωσε τρία χρόνια αλλά στη συνέχεια τα μείωσε σε δύο, αφού μετανόησε ο κατηγορούμενος και συνεργάστηκε με την αστυνομία.

Δεκαέξι άτομα έχουν μέχρι σήμερα διωχθεί ποινικά και ακόμη οι έρευνες συνεχίζονται.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *