Skip to content

Μέλλον & Κίνδυνοι: Ένας έξυπνος τρόπος να εξηγήσετε στους πελάτες γιατί χρειάζονται ασφάλιση σήμερα

Είναι ανθρώπινο γνώρισμα να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία και να αποδίδουμε στο παρελθόν όλα τα δεινά, ιδίως οι λιγότερο οπτιμιστές εξ ημών.

Αυτό το ανθρώπινο χαρακτηριστικό επέλεξε να αναδείξει η Prudential μέσα από ένα ακόμη ενδιαφέρον πείραμα, μέρος της διαφημιστικής στρατηγικής που ακολουθεί με τα πειράματα.

Στο συγκεκριμένο, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να τοποθετήσουν τις  εμπειρίες του παρελθόντος σε έναν μεγάλο πίνακα που αντιπροσωπεύει το παρελθόν, αλλά και τις προβλέψεις τους για το μέλλον στον πίνακα “Μέλλον”. Οι αρνητικές εμπειρίες αντιπροσωπεύονται με μπλε μαγνητάκια ενώ οι θετικές με κίτρινα.

Αποτέλεσμα;

Ο πίνακας “Παρελθόν” γέμισε με ένα μείγμα εμπειριών κίτρινων και μπλε, με περισσότερα όμως μπλε μαγνητάκια, δηλαδή περισσότερες κακές αναμνήσεις. Αντίθετα, ο πίνακας “Μέλλον” γέμισε με θετικές προβλέψεις για το μέλλον, έγινε κατακίτρινος!

Απεδείχθη λοιπόν ότι ως άνθρωποι προσπαθούμε να ξεχάσουμε τους κινδύνους που κρύβει το μέλλον, λειτουργία που μας έδωσε η φύση προκειμένου να μην παραλύσουμε από τον τρόμο. Πρέπει να ξεχνούμε τους κινδύνους και να σηκωνόμαστε κάθε πρωί να πάμε στη δουλειά μας.

Βεβαίως, καλό είναι να βάζεις στην άκρη τους κινδύνους για να μπορείς να λειτουργήσεις, όμως το να μην προγραμματίζεις για τους κινδύνους είναι επικίνδυνο. Δεν μπορείς να έχεις όλο το ρίσκο επάνω σου. Θα πρέπει να το μοιραστείς με ολόκληρη την κοινωνία, μέσω της ασφάλισης. Αυτή είναι η ουσία της ασφάλισης και αυτό πρέπει να επικοινωνούμε στους πελάτες.

Η Prudential λέει: “Let’s plan for whatever the future might bring”, δηλαδή “Ας προγραμματίσουμε για οτιδήποτε μπορεί να μας φέρει το μέλλον”, το ίδιο θα πρέπει να λέμε και εμείς σε κάθε ραντεβού πώλησης.

Καλό θα είναι να δείξετε το πείραμα είτε στο tablet σας, είτε εκτυπωμένο στο χαρτί.

Όπως έχουμε ξαναπεί, οι καλές ιδέες είναι για να αντιγράφονται.

https://www.youtube.com/watch?v=o3pFHPgH3oU

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *