Skip to content

Νέες μελέτες: Προς εκτόξευση τα ταξίδια και η ασφάλισή τους τα επόμενα χρόνια

Έτοιμοι για μπαράζ επισκέψεων στην Ευρώπη οι Αμερικανοί

Σε εξαιρετικά ανοδική τροχιά αναμένεται να τεθεί η παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Allied Market Research η οποία και αναλύει τις ευκαιρίες ανά βιομηχανία για τα έτη 2021 – 2031.

του Χρήστου Γαβαλά

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, η παγκόσμια αγορά ταξιδιών είχε αξία 14,2 δισ. δολάρια το 2021 και προβλέπεται να φτάσει στα 124,8 δισ. δολάρια έως το 2031, με ετήσιο ρυθμό αύξησης ύψους 24,7%.

Οι παράγοντες που αναμένεται ότι θα πυροδοτήσουν την ανάπτυξη της αγοράς ταξιδιωτικής ασφάλισης θα είναι η ταχύτατη ανάπτυξη του τουρισμού, η ευκολία στις αγορές χάρη σους ιστότοπους σύγκρισης τιμών αλλά και στους κανόνες ταξιδιών και στις ρυθμίσεις που θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη αυτή.

Ποιο είναι το μέρος του κόσμου που επιλέγουν οι περισσότεροι για να ταξιδέψουν; Μα φυσικά η Ευρώπη, σύμφωνα με την εταιρεία Hopper, τόσο από άποψη συνολικού όγκου όσο και με βάση τις διαδικτυακές αναζητήσεις.

Ειδικότερα, οι ευρωπαϊκές πόλεις καταλαμβάνουν το ένα τρίτο όλων των αναζητήσεων για διεθνείς πτήσεις, περίπου το ίδιο με το 2021, ενώ οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί κόμβοι συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων αναζητήσεων φέτος μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Google Flights.

Πρώτο στη σχετική λίστα (με όλους τους διεθνείς προορισμούς) εμφανίζεται το Λονδίνο, ακολουθούμενο από το Παρίσι (3η θέση), τη Ρώμη (6η θέση) και τη Λισαβόνα (9η θέση).

Τι αναμένεται δε για το 2023; Η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία κατέχουν αντίστοιχα την πρώτη, την τρίτη και την πέμπτη θέση μεταξύ των κορυφαίων ξένων προορισμών για την επερχόμενη χρονιά, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Destination Analysts. Ο Καναδάς, το Μεξικό και η Ιαπωνία κατέλαβαν τη δεύτερη, τέταρτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Αυτοί πάντως που δείχνουν ότι έχουν απίστευτη διάθεση για ταξίδια το 2023 είναι οι Αμερικανοί, ορμόμενοι και από την συναλλαγματική ισοτιμία με το ευρώ που τους ευνοεί μετά από πολλά χρόνια.

Υπό αυτό το πρίσμα, και σύμφωνα με έρευνα του Adventure Travel σε συνεργασία με την World Nomads που παρέχει ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξίδια περιπέτειας, το 94% έχει σχέδια να ταξιδέψει το 2023 ενώ το 93% σχεδιάζει να κάνει δύο ή και περισσότερα ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες.

Το 52% αυτών μάλιστα δηλώνει ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ευρώπη, με μόλις το 19% να προτιμά την Ασία και άλλο 19% τη Νότια Αμερική. 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *