Skip to content

Νέο τεχνολογικό hub από την Chubb στην Θεσσαλονίκη

Η πολυεθνική ασφαλιστική Chubb, που ειδικεύεται σε ασφαλίσεις επιχειρήσεων εγκαινιάζει μεγάλο κέντρο ψηφιακών υπηρεσιών (Digital Hub) στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές του 2023, με στόχο τη δημιουργία και παροχή καινοτόμων τεχνολογιών για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της και εξυπηρέτηση του παγκόσμιου δικτύου της.

του Χρήστου Γαβαλά

Η Chubb είναι η Νο1  εισηγμένη Ασφαλιστική στον κόσμο και κορυφαία commercial/business insurer στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία σε ενημέρωσή της, τεχνικοί μηχανικοί και προγραμματιστές που θα απασχοληθούν στο νέο κέντρο θα αναλάβουν πρωτοβουλίες σε τομείς όπως η ευφυής αυτοματοποίηση διεργασιών, η μηχανική μάθηση, το cloud και η ανάλυση δεδομένων, καθώς και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων υποδομής.

Η Chubb κάνει σημαντικές επενδύσεις για να ευδοκιμήσει σε μια ψηφιακή εποχή. Σύμφωνα με εκπροσώπους της επέλεξε τη Θεσσαλονίκη γιατί προσφέρει “μεγάλη και αυξανόμενη δεξαμενή τεχνολογικών ταλέντων, εγγύτητα στις σημαντικές αγορές σε όλη την Ευρώπη και ένα φιλόξενο επιχειρηματικό περιβάλλον”

Πρόκειται για τον τρίτο τεχνολογικό κόμβο της εταιρείας στόχος του οποίου είναι να πρωτοστατήσει στους αναπτυξιακούς ρυθμούς της επιχείρησης και να υποστηρίξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, καθώς και τις δραστηριότητες της εταιρείας σε μια ευρωπαϊκή περιοχή που περιλαμβάνει 27 χώρες.

Για να δημιουργήσει ένα ισχυρό πόλο προσέλκυσης ταλέντων, θα συνεργαστεί με τοπικές εταιρείες τεχνολογίας και ακαδημαϊκά ιδρύματα αναζητώντας υποψηφίους που θα θελήσουν να ενταχθούν σε ένα παγκόσμιο οργανισμό με μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης σταδιοδρομίας.

Η νέα εγκατάσταση θα ενταχθεί στα Κέντρα Development της Chubb που έχουν ήδη λειτουργήσει σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία και Μεξικό.

H εταιρεία διατηρεί εκτελεστικά γραφεία σε Ζυρίχη, Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Παρίσι, και δραστηριοποιείται σε 54 χώρες και περιοχές απασχολώντας συνολικά περί τα 34.000 άτομα προσωπικό. Το χαρτοφυλάκιο της αγγίζει τα 200 δις δολάρια.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *