Skip to content

Ομαδική εικαστική έκθεση “7” στη «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στον Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ, η εικαστική έκθεση με τίτλο «7», η οποία και θα διαρκέσει έως τις 6 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 31ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που είναι αφιερωμένο στον πλούσιο, πολύμορφο και συχνά αναπάντεχο κόσμο της γυναίκας: «7η τέχνη-7 γυναίκες-7ταινίες».

Δέσποινα Τσάκνη, Ευδοκία, ακρυλικό και κάρβουνο σε καμβά,100×125εκ.,2018

Συμμετέχουν με έργα εμπνευσμένα από εμβληματικούς γυναικείους χαρακτήρες του παγκόσμιου κινηματογράφου οι καλλιτέχνιδες: Ιφιγένεια Αβραμοπούλου – «Ορλάντο», Πένυ Μονογιού – «Η κυρία θέλει έρωτα», Αλίκη Παππά – «Περσόνα», Βάσω Τζούτη – «Η Ωραία της Ημέρας», Δέσποινα Τσάκνη – «Ευδοκία», Δέσποινα Φλέσσα – «Ζούσε τη Ζωή της» και Έλενα Χασαλεύρη – «Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα».

2018, ORLANDO 3, 90×110 cm., ακρυλικά και σπρέι σε καμβά, Ιφιγένεια Αβραμοπούλου

Οι ταινίες που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις καλλιτέχνιδες θα προβληθούν και στη μεγάλη οθόνη στο πλαίσιο του ομώνυμου αφιερώματος του φεστιβάλ. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο καλλιτέχνης και ομότιμος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Κάθε μια από τις νέες δημιουργούς ξεχώρισε η ίδια την ταινία που θα αντιπαρατεθεί εικαστικά και θα συνομιλήσει μαζί της, μέσα από τις ζωγραφικές ύλες, το σχέδιο και το χρώμα.

Αλίκη Παππά, Περσόνα Νο 1, μολύβι και γραφίτης σε χαρτί, 29,7×21 εκ., 2018

Οι επτά εκδοχές πάνω στη γυναικεία περσόνα των επτά νέων γυναικών-ανήσυχων εικαστικών δημιουργών, αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σήμερα, σε μια εποχή μεγάλων ανατροπών, αποσταθεροποίησης, ανασφάλειας και σύγχυσης, εποχή που επιβάλλει νέους κοινωνικούς και ιδεολογικούς επαναπροσδιορισμούς αλλά και μαχητική στάση ζωής.

Πένυ Μονογιού, Η κυρία θέλει έρωτα, λάδι σε μουσαμά,160χ120εκ.,2018
Δέσποινα Φλέσσα,vivre sa vie, μικτή τεχνική, 45×24εκ.,2018
Βάσω Τζούτη, Η Ωραία της Ημέρας, λάδι σε καμβά, 160χ90εκ,2018

(Κεντρική Φωτό: Έλενα Χασαλεύρη, Ο χώρος ανάμεσά μας,(εμπνευσμένο από τη Διπλή Ζωή της Βερόνικας),λάδι σε καμβά 100χ60εκ.,2018)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *