Skip to content

Ο ΣΕΜΑ ανοίγει το “Το Δώρο” στους Μεσίτες Ασφαλίσεων

Πολύτιμα μαθήματα ζωής έκανε δώρο ο ΣΕΜΑ στα μέλη του!

Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός
kosmas@underwriter.gr

Μέσα από ένα νέο και συνάμα διαφορετικό «παράθυρο» προσέγγισης στην απαιτητική καθημερινότητα των Μεσιτών Ασφαλίσεων, ο Σ.Ε.Μ.Α. εγκαινιάζει έναν καινοτόμο δίαυλο επικοινωνίας, υπενθυμίζοντας πως… «Η ζωή σου είναι η ενέργειά σου. Όσο καλύτερα τη διαχειρίζεσαι, τόσο καλύτερα ζεις».

Υπό τον ανωτέρω τίτλο και μακριά από τα τετριμμένα, με αφορμή τα 30 χρόνια εορτασμού του Συνδέσμου, ο κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος κάνει την «έκπληξη» σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Στις δυόμιση περίπου ώρες και μέσα από 13 προσωπικές ιστορίες του κεντρικού καλεσμένου και συγγραφέα κ. Στέφανου Ξενάκη, στην αίθουσα «σκόρπισαν» ερεθίσματα για επαγγελματική και προσωπική αυτοβελτίωση.

Μακριά από τεχνοκρατικά πρωτόκολλα, οι συμμετέχοντες κατάφεραν να αναθεωρήσουν την καθημερινότητα τους, να εκτινάξουν την παραγωγικότητα τους, να ελαχιστοποιήσουν τον κόπο και να ανακαλύψουν τη μαγεία της εξέλιξης στη ζωή τους.

Ενεργοποιώντας μια σειρά από συναισθήματα και αξίες, όπως: αυτογνωσία, δύναμη, αγάπη, πάθος, επιμονή, ανθρώπινες σχέσεις, εξέλιξη, οι προσωπικοί και επαγγελματικοί στόχοι βρίσκονται στο προσκήνιο, μέσα από μια ολιστική προσέγγιση και μέσα από μικρά και μεγάλα «θαύματα».

«Οι ήρωες της ζωής βρίσκονται ανάμεσα μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι» όπως τόνιζε ο κ. Ξενάκης καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδραστικής ομιλίας του.

«Η γνώση έχει δύναμη. Εάν θέλεις να μετακινηθείς προς μια καλύτερη ζωή, ό,τι κι αν σημαίνει για τον καθένα μας καλύτερη πρέπει να αλλάξεις εσύ. Η άγνοια είναι φτώχια και πηγή των περισσοτέρων κακών. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επιλέξει να δουλέψουν με τον εαυτό τους και άνθρωποι που για την ώρα δεν το έχουν κάνει» όπως σημειώνει ο Στέφανος Ξενάκης. «Επιτυχία είναι να έχεις αυτό που θέλεις. Ευτυχία όμως είναι να θέλεις αυτό που έχεις. Οι περισσότεροι στην Ευτυχία την πατάμε».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που υποστήριξε ενεργά η Μινέττα Ασφαλιστική, ξετυλίχτηκαν ιστορίες από το τετράδιο θαυμάτων, το βιβλίο του συγγραφέα, που φέρει τον τίτλο «Το Δώρο».

Αναμφισβήτητα, οι μικρές αφηγήσεις από «Το Δώρο» καταφέρνουν να λειτουργήσουν λυτρωτικά. Ταυτίζεσαι στα ακούσματα των προσωπικών ιστοριών που αφηγείται ο Στέφανος Ξενάκης. Κατανοείς άμεσα πως όλες αυτές οι ιστορίες των άγνωστων πρωταγωνιστών κουμπώνουν και στη δική σου ζωή, όσο μικρή ή μεγάλη πιστεύεις πως είναι…

«Δώρα» στον εαυτό σου

«Τίμησε τον εαυτό σου. Φρόντισέ τον σαν να ήταν ο σημαντικότερος άνθρωπος στον κόσμο. Είσαι. Απλά δε στο είπαν. Να βρίσκεις 15 λεπτά για να διαβάζεις. Κάθε μέρα. Περιόρισε τα social media. Μην ανοίξεις τηλεόραση. Είναι ψέμα ότι δεν υπάρχει χρόνος. Εσύ ξέρεις που θα τον βρεις. Κανείς δεν θα στον χαρίσει. Όπως και τη ζωή».

Μέσα από έναν καταιγισμό ερεθισμάτων και κινήτρων αυτοβελτίωσης ο Στέφανος Ξενάκης μεταφέρει με απλά παραδείγματα πως μπορεί ο καθένας μας να αλλάξει, να βελτιώσει και να οδηγήσει την καθημερινότητα του…

«Να πηγαίνεις στη δουλειά σου με κέφι. Ακόμα κι αν δεν τη γουστάρεις. Αν χρειαστεί να βρεις άλλη. Όσο είσαι εκεί όμως να την τιμάς. Έτσι τιμάς τον εαυτό σου. Να δουλεύεις ομαδικά. Και να ζεις συλλογικά. Δεν γίνεται αλλιώς. Να κάνεις παρέα με τους καλύτερους. Αυτούς που έχουν κάτι παραπάνω από σένα. Αυτό που θέλεις. Μην τους φοβάσαι. Μην τους ζηλεύεις. Αυτοί θα σε πάνε παραπάνω. Γίνεσαι αυτός που κάνεις παρέα. Βάλε τον πήχη ψηλά».

Ζώνη ασφαλείας

«Βλέπω ανθρώπους να μη βάζουν ζώνη ασφαλείας. Να μη φορτίζουν το κινητό τους την ώρα που κοιμούνται. Να μιλάνε στο αμάξι χωρίς hands free, να τρώνε στο πόδι σαν τρελοί. Να ξεχειλώνουν τις ζωές τους και τις κοιλιές τους μαζί. Εκείνη τη στιγμή εκπέμπεις ένα μήνυμα στον εαυτό σου: Δεν τ’ αξίζεις όλα αυτά! Αν κάνεις εκπτώσεις στα μικρά θα κάνεις και στα μεγάλα. Έτσι πάει. Μάθε να ελέγχεις την μπάλα. Μάθε να ελέγχεις καλύτερα τη ζωή. Μάθε να ελέγχεις καλύτερα τον εαυτό σου.

Να κρατάς ημερολόγιο με τις ομορφιές της ζωής. Κάθε μέρα έχει τουλάχιστον 100. Να τις γράφεις όλες. Άμα δεν τις γράφεις φεύγουν.

Μην κουτσομπολεύεις. Κοίτα τη δουλειά σου. Μόνο τον εαυτό σου ορίζεις. Να μην πιστεύεις όλα όσα νομίζεις. Να εξελίσσεσαι κάθε μέρα. Μέχρι την τελευταία σου. Να αγαπάς το διπλανό σου. Πρώτα όμως να αγαπάς τον εαυτό σου. Δεν έχεις άλλο. Μη γελιέσαι. Μόνος έρχεσαι και μόνος φεύγεις από τον κόσμο αυτό. Χωρίς τα παιδιά σου. Χωρίς το αμάξι σου. Χωρίς τα λεφτά σου.

Μόνο η αγάπη χωράει στις αποσκευές σου. Αυτή που πήρες και αυτή που έδωσες. Μόνο αγάπη υπάρχει. Γι’ αυτό είσαι εδώ».

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *