Skip to content

Παράδοση σκυτάλης στο Συνέδριο της Gama Hellas (φωτό)

Με πλήθος συμμετοχών, ομιλητές απο διαφορετικά πεδία, συγκινητικές αναδρομές και ανακοίνωση νέου προέδρου πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου το εκπαιδευτικό συνέδριο των ΕΣΑΠΕ και GAMA Global Hellas στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Φέτος η Gama Hellas γιόρτασε τα 10 χρόνια από την ίδρυσή της και παρέδωσε για πρώτη φορά την Προεδρία σε μη ιδρυτικό μέλος, μιας και φέτος ολοκληρώθηκε επίσης, ο κύκλος της διαδοχικής προεδρίας των ιδρυτικών μελών. Διαβάστε τα νέα του Συνεδρίου – ακολουθεί photo-gallery στο τέλος του κειμένου!

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος

Ένας κύκλος κλείνει λοιπόν για τους Δ. Γαβαλάκη, Θ. Κατσιγιάννη, Γ. Τοζακίδη, Κλ. Πεφάνιο και ένας νέος ανοίγει σταδιακά, για να δεχτεί τη νέα γενιά εθελοντών που θα αναλάβει να διαδώσει το μήνυμα και τη φιλοσοφία της Gama, που υπενθυμίζεται είναι εθελοντική οργάνωση δεκαετιών, από Συντονιστές για Συντονιστές, που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και επεκτάθηκε σε όλο το κόσμο, με αποκλειστικό σκοπό τη διασπορά της ασφαλιστικής γνώσης.

Η νέα φουρνιά σηματοδοτεί από την επιλογή του Γιώργου Ιορδανίδη ως νέου Προέδρου του Board της Gama Hellas,. Ο νέος Πρόεδρος είναι μέλος ΔΣ της ΕΣΑΠΕ (η ΕΣΑΠΕ  εκπροσωπεί την Gama Global Hellas για Ελλάδα και Κύπρο), μέλος της Ελλαδο-Κυπριακής Επιτροπής της Gama εδώ τρία χρόνια και Συντονιστής με μεγάλη πορεία, ο οποίος μάλιστα έχει “βγάλει” στην αγορά 4 υποκαταστήματα της τότε Metlife.

Συνεργασία ΕΣΑΠΕ – ΕΙΑΣ για την εκπαίδευση νέων ασφαλιστών 

Οι δραστηριότητες βεβαίως συνεχίζονται απρόσκοπτα και έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα, ολοκληρώνονται οι λεπτομέρειες για να ξεκινήσει η παροχή στα μέλη της Gama Hellas, δέκα (10) σε πρώτη φάση, webinars, τα οποία θα αφορούν την στελέχωση και την εκπαίδευση αποκλειστικά νέοεισερχόμενων ασφαλιστικών πρακτόρων. 

Tα webinar αυτά δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και το περιεχόμενό τους εκτείνεται πέρα από την ύλη των υποχρεωτικών εξετάσεων πιστοποίησης. 

Τι κερδίζουν τα μέλη της Gama

Η εγγραφή στη Gama κοστίζει 175 δολάρια το χρόνο (μέσω του site της Gama) ή 160 ευρώ (μέσω ΕΣΑΠΕ).

Τα μέλη αποκτούν πρόσβαση στο site της Gama Global και στο site της Gama Global Hellas. Εκεί θα βρούν εκπαιδευτικό υλικό και βίντεο καθώς και όλα τα συνέδρια LAMP  (κάποια με υπότιτλους ή διερμηνεία, κάποια μόνο στα αγγλικά) από το 2013 έως σήμερα, καθώς και τα συνέδρια της Gama Hellas. Θα βρούν επίσης μεταφρασμένα δεκάδες εκπαιδευτικά εγχειρίδια για το μάνατζμεντ, την ηγεσία, τη στρατολόγηση και τις πωλήσεις, καθώς και μεταφρασμένα τα τεύχη του εξαμηνιαίου περιοδικού της Gama. 

 Εκπαιδευτικό μοντέλο Gama

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το εκπαιδευτικό μοντέλο της Gama βασίζεται σε πρακτικές συμβουλές μέσα από σύντομα βίντεο και μικρά κείμενα, που μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε μισή με μία ώρα. Σε αντίθεση για παράδειγμα, με το μοντέλο της LIMRA,  η οποία προσφέρει εκπαίδευση μέσω σειράς πολύωρων σεμιναρίων όπου προσφέρεται όλο της το υλικό μονομιάς.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι όσοι προσφέρουν γνώση μέσω της Gama το κάνουν απολύτως εθελοντικά, χωρίς κανένα όφελος, γιατί αγαπούν το επάγγελμα και θέλουν να μοιράζονται τις τεχνικές και την εμπειρία τους. 

Το ελληνικό παράρτημα γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη των ιδρυτών του να μοιραστούν πολύτιμες γνώσεις και βέλτιστες πρακτικές με τους συναδέλφους τους, με πρότυπο τα περίφημα συνέδρια της GAMA Global στην Αμερική.

Στη σύντομη ομιλία του ο απερχόμενος Πρόεδρος Δημήτρης Γαβαλάκης, σημείωσε ότι σημαντική παράμετρος για την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας ήταν ότι οι τέσσερις εμπνευστές της -ο Γιάννης Τοζακίδης, ο Κλέαρχος Πεφάνιος, ο Θανάσης Κατσιγιάννης και ο Δημήτρης Γαβαλάκης- λειτούργησαν πέρα από ανταγωνισμούς και κατάφεραν να δουλέψουν όλοι μαζί, γιατί είχαν ένα κοινό όραμα, την αναβάθμιση του επαγγέλματος του Συντονιστή Ασφαλιστικών Πρακτόρων, αλλά και ευρύτερα του ασφαλιστικού κλάδου.

Η γνώση δεν έχει όρια, υπενθύμισε ο κ. Γαβαλάκης προτρέποντας τους παριστάμενους όχι μόνο να μη σταματήσουν ποτέ να μαθαίνουν, αλλά να αντιμετωπίζουν την όλη αυτή διαδικασία της μάθησης ως μία κούρσα σκυταλοδρομίας, στην οποία έχουν μόλις διανύσει τα πρώτα μέτρα! Τους παρότρυνε επίσης να συμβάλουν στην αύξηση των μελών της GAMA Global Hellas, ώστε ακόμη περισσότεροι Συντονιστές να αποκτήσουν πρόσβαση στο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό της GAMA – υπενθυμίζεται μεγάλο κομμάτι του είναι μεταφρασμένο και στα ελληνικά- και παράλληλα να διασφαλίσουν τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του θεσμού για πολλά ακόμη χρόνια.

Γιάννης Τοζακίδης – Δημήτρης Γαβαλάκης

Επιτέλους εξωστρέφεια!

Ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠΕ Γιάννης Τοζακίδης μοιράστηκε το όραμα του το επόμενο Συνέδριο της Gama Hellas να πραγματοποιηθεί όχι σε μια κλειστή αίθουσα, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο και ανοιχτό χώρο, όπου προσκεκλημένοι να το παρακολουθήσαν θα είναι όχι μόνο “η αγορά μεταξύ της”, αλλά, για πρώτη φορά σε ασφαλιστικό event, και ασφαλισμένοι πελάτες, υποψήφιοι πελάτες, φοιτητές, άτομα από διαφορετικά επαγγελματικά πεδία, ακαδημαϊκοί, για να ακούσουν ποια είναι η πραγματική δουλειά των ασφαλιστών αλλά και ποια είναι τελικά, η πραγματική αξία της ασφάλισης!

Athan Vorilas: τα σκληρά στατιστικά της ασφάλισης

Ένα πρόσωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με την επιτυχημένη πορεία της GAMA Global Hellas είναι αναμφίβολα ο Athan Vorilas, ο γνωστός και αγαπητός πλέον σε όλους μας Θανάσης, ο οποίος τιμά σταθερά τα συνέδριά της όλα αυτά τα χρόνια. Μέλος του MDRT Top of the Table, CEO και πρόεδρος της Lighthouse Financial Network, επικεφαλής 70 επενδυτικών και ασφαλιστικών συμβούλων με συνολικό χαρτοφυλάκιο 100 εκ. δολάρια, ανεβαίνοντας στο βήμα δήλωσε: «Ό,τι έχω μάθει, το έχω μάθει από την GAMA!», ενώ ακολούθως προέτρεψε και αυτός με τη σειρά του τους παρευρισκόμενους να γίνουν μέλη, ώστε με πολύ χαμηλό κόστος να αξιοποιήσουν τον μεγάλο όγκο του διαθέσιμου υλικού για την ανάπτυξη των ομάδων και των εταιριών τους.

Στη συνέχεια ο Athan μοιράστηκε με το κοινό κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον τρόπο που δουλεύει: «Προσπαθώ να μην είμαι προωθητής προϊόντων, αλλά ερευνητής δεδομένων. Βλέπω τη συνολική εικόνα του πελάτη, του κάνω πάρα πολλές ερωτήσεις για την οικονομική του κατάσταση, για τα έξοδά του, τις ανάγκες του, τις αξίες του και μετά, με βάση τα δεδομένα που έχω συλλέξει, σχεδιάζω ένα ολοκληρωμένο πλάνο, ανεξάρτητα από το τι μου έχει ζητήσει αυτός και για ποιο λόγο με πλησίασε ή τον πλησίασα αρχικά. Δεν μπορώ να δουλέψω με κανέναν άλλο τρόπο. Όταν γνωρίζω έναν άνθρωπο, σκοπός μου είναι να είμαι μαζί του για όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Άλλωστε ο προγραμματισμός των οικονομικών δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά μία συνεχής διαδικασία».

Αναφερόμενος στο επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου, ο Athan Vorilas τόνισε πως η επιτυχία εξαρτάται τόσο από το χαρακτήρα όσο και από την εκπαίδευση. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, εάν κάποιος στρατολογήσει 10 άτομα που καλύπτουν όλα τα αντικειμενικά κριτήρια, με τις ίδιες ικανότητες, τις ίδιες σπουδές, μόνον ο 1 στους 10 θα επιτύχει με ή χωρίς τη βοήθεια του συντονιστή του ή ευρύτερα της εταιρίας του. Οι 7 στους 10 θα αποτύχουν, οτιδήποτε κι αν κάνει ο οποιοσδήποτε. Για τους υπόλοιπους 2 όμως, καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας θα είναι ο συντονιστής τους και η σωστή εκπαίδευση που θα τους προσφέρει.

Στο φλέγον ζήτημα της εξεύρεσης νέων πελατών, χαρακτήρισε ως «αρχαίες μεθόδους» την προσέγγιση φίλων και συγγενών, τα τυχαία τηλεφωνήματα σε αγνώστους, το direct mail και τις διαφημίσεις. Ο σύγχρονος τρόπος είναι πλέον οι προσωπικές ιστοσελίδες, η ποιοτική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα podcast κ.λπ. Καθοριστικής σημασίας είναι η εστίαση σε μία πολύ συγκεκριμένη αγορά, για την οποία ο ασφαλιστικός σύμβουλος θα πρέπει να αντλήσει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και στη συνέχεια η προσέγγισή της μέσω του LinkedIn, για παράδειγμα, φροντίζοντας να ανεβάζει θέματα χρήσιμα και ενδιαφέροντα για τους ανθρώπους της. Και βέβαια η καλύτερη μέθοδος εξεύρεσης νέων πελατών διαχρονικά είναι ο άψογος επαγγελματισμός, που θα ικανοποιήσει απόλυτα τον πελάτη και θα τον ωθήσει να συστήσει τον ασφαλιστικό του σύμβουλο στον κύκλο επιρροής του.

Το συνέδριο τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ).

Χορηγοί:


♦ GOLD SPONSORS οι εταιρείες: EUROLIFE FFH Ασφαλιστική & NN Hellas.
♦ SILVER SPONSORS οι εταιρείες: CNP CYPRIALIFE, CNP ΖΩΗΣ, Eurolife, GENERALI Hellas,
GROUPAMA Ασφαλιστική, INTERAMERICAN.
♦ BRONZE SPONSORS οι εταιρείες: A.I.G., CROMAR Insurance Brokers LTD, INFOTRUST SA,
PRIME Insurance και ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική.
♦ SPONSOR: MEGA BROKERS SA.

Δείτε φωτογραφίες:

(Κεντρική φωτό: Γιάννης Τοζακίδης, Γιώργος Ιορδανίδης, Δημήτρης Γαβαλάκης)

1 Comment


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *