Skip to content

Στα περίπτερα: Σε εταιρείες Διαχείρισης τα ασφαλιστικά ταμεία – Προϋποθέσεις τηλεργασίας – Νευρώνες επιτρέπουν αναστροφή της παράλυσης – Εξέταση άγχους για κινδύνους καρδιάς – Χιλιάδες απολύσεις στη Meta

Ασφαλιστικά ταμεία: Στρέφονται στη διαχείριση των αποθεματικών τους

Στην ίδρυση ΑΕΔΑΚ (εταιρείας Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων) προχωρά το ΤΑΥΦΕ (ταμείο Αλληλοβοήθειας – ταμείο παροχών εφάπαξ), το οποίο έχει καταθέσει σχετικό αίτημα και αναμένει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τηλεργασία: Πότε μπορεί ένας εργαζόμενος να την αιτηθεί – Ποιες παθήσεις τη δικαιολογούν

Υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, η απόφαση για την παροχή εξ αποστάσεως εργασίας με τηλεργασία, μετά από αίτηση του εργαζομένου, που εξειδικεύει τις σχετικές ρυθμίσεις του νόμου 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας (άρθρο 67).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εντοπίστηκαν νευρώνες που αποκαθιστούν το βάδισμα στους παράλυτους, μετά από ηλεκτρική διέγερση

Συγκεκριμένους νευρώνες που επιτρέπουν την αναστροφή της παράλυσης και την αποκατάσταση του βαδίσματος, ανακάλυψαν για πρώτη φορά Ελβετοί και άλλοι επιστήμονες. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εξέταση άγχους στο ιατρείο θα μπορούσε να βοηθά στην αξιολόγηση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Η αξιολόγηση του ψυχολογικού στρες ενός ατόμου μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να μετρηθεί ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Meta: Χιλιάδες απολύσεις ανακοίνωσε ο Ζάκερμπεργκ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, πήρε την απόφαση να απολύσει 11.000 από τους 87.000 υπαλλήλους της εταιρείας, αλλά προσφέρει πάνω από τρεις μήνες αποζημίωση απόλυσης και έξι μήνες ασφαλιστική κάλυψη για όσους επηρεάζονται, σε μια κίνηση η οποία χαρακτηρίστηκε από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και τους παράγοντες της αγοράς ως «γενναία αποζημίωση».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *