Skip to content

Στα περίπτερα: Τροποποίηση του DNA πολεμά τον καρκίνο – Παγκόσμια συμμαχία για το κλίμα – Ρεκόρ φέτος για τις εκπομπές άνθρακα – Πώς το κλίμα επηρεάζει την υγεία

Νέα έρευνα γεννά ελπίδες για τη μάχη κατά του καρκίνου -Για «άλμα μπροστά» κάνουν λόγο οι επιστήμονες

Επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν με επιτυχία μια πρωτοποριακή τεχνολογία τροποποίησης του DNA, με βασικό στόχο να ενισχύσουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα «πολεμά» τα καρκινικά κύτταρα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Παγκόσμια συμμαχία για την επιτάχυνση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Σιγκαπούρη και το Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνουν ότι δεσμεύονται να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής και την ενεργειακής κρίσης και διατυπώνουν την ανάγκη για την επιτάχυνση της παγκόσμιας μετάβασης στην καθαρή ενέργεια, σύμφωνα με το κείμενο κοινού ανακοινωθέντος που εκδόθηκε σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σε επίπεδα ρεκόρ παρέμειναν οι παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα και το 2022

Οι παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα το 2022 παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, χωρίς κανένα σημάδι μείωσης, η οποία τόσο πολύ χρειάζεται για να επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος περιορισμού της ανόδου της θερμοκρασίας στους ενάμισι βαθμούς Κελσίου. Ειδικότερα οι εκπομπές, λόγω καύσης ορυκτών καυσίμων, πιθανότατα θα σημειώσουν νέο ρεκόρ φέτος, αυξημένες κατά 1% έναντι του 2021.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία

Φονικότερη από την Covid ή το ίδιο επικίνδυνη με τον καρκίνο; Οι ερευνητές επιχειρούν να υπολογίσουν τις επιπτώσεις που θα έχει η κλιματική αλλαγή στην ανθρώπινη υγεία αν η διεθνής κοινότητα δεν αναλάβει γρήγορα δράση για να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *