Skip to content

Συγχαρητήρια σε όσους συγκεντρώθηκαν στη Βουλή

Σε κλίμα έντονου προβληματισμού πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη η κινητοποίηση ενάντια στην τελευταία συμφωνία – κόλαφο της κυβέρνησης (η οποία υπερψηφίστηκε το ίδιο βράδυ στη Βουλή). στην οποία συμμετείχαν φυσικά και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές  με την καθοδήγηση της ΕΑΔΕ.

Οι ασφαλιστές ήταν η πολυπληθέστερη ομάδα επαγγελματιών, αισθητά περισσότεροι ακόμη και από τους μηχανικούς ή τους δικηγόρους. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι τα ΜΜΕ επικεντρώθηκαν πάνω τους – κάμερες, φωτογράφοι και ρεπόρτερ, παρότι στην άλλη πλευρά υπήρχε επίσης συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενώ ταυτόχρονα κάποια στιγμή ενώθηκε με τους υπόλοιπους και η άκρη της πορείας του ΠΑΜΕ, από την Ομόνοια.

20170518_195316Μια, μιάμιση ώρα μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας άρχισε να γίνεται αντιληπτή από τον κόσμο η παρουσία όλο και περισσότερων ομάδων αντιεξουσιαστών στον περίγυρο της συγκέντρωσης και έτσι ο Πρόεδρος του ΠΣΑΣ Δημήτρης Γαβαλάκης, εκείνη τη στιγμή ο μόνος παρών εκπρόσωπος Σωματείου, έδωσε το σήμα, και δικαίως, να μαζευτεί το πανώ και να διαλυθεί ο κόσμος της διαμεσολάβησης.

Ήταν φανερό ότι η ατμόφαιρα “φόρτωνε” με γοργούς ρυθμούς και το πράγμα θα ξέφευγε  – όπως άλλωστε και έγινε, δεν υπήρχε λοιπόν κανένας λόγος οι επαγγελματίες διαμεσολαβητές να παραμείνουν στο χώρο.

Είναι σημαντικό και αξιομνημόνευτο πάντως ότι ο κόσμος που έκανε τον κόπο να κατέβει στο Σύνταγμα, το έκανε παρότι ήξερε πολύ καλά ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση η συγκέντρωση αυτή να ανατρέψει την προδιαγεγραμμένη διαδικασία.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν – η προσπάθειά τους φυσικά δεν πάει χαμένη αλλά αποτελεί παρακαταθήκη στον αγώνα ο οποίος θα συνεχιστεί, μέχρι να μειωθούν οι εισφορές. 

Η συμμετοχή βεβαίως θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη, μιας και το θέμα αφορά όλους. Σε κάθε περίπτωση από εδώ και στο εξής θα χρειαστεί καθημερινή μάχη για να ξεπεραστεί το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και συνεχής συντονισμένη προσέγγιση προς όλους τους φορείς, ώστε στο μέλλον να πετύχει ο κλάδος να σταματήσει αυτή η ληστρική επίθεση:

Αθροιζόμενες οι φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές φτάνουν το 60% των καθαρών κερδών των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Κουράγιο σε όλους και συγχαρητήρια στους μαχητές – ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *