Skip to content

Σωρεία πλαστών ασφαλιστηρίων στην Κόρινθο

Φαίνεται ότι φαινόμενα που έχουν παρουσιαστεί ξανά στο παρελθόν και αφορούν την παραγωγή πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων του κλάδου Αυτοκινήτου, έχουν συνέχεια.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες του Underwriter μιλούν για σωρεία πλαστών συμβολαίων που φέρουν την επωνυμία συγκεκριμένης ασφαλιστικής εταιρείας στην Πελοπόννησο και ειδικά στο Νομό Κορίνθου.

Απ’ ότι φαίνεται η ύπαρξη αυτών των συμβολαίων αποτελούσε για πολύ καιρό κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία μιας και τα φαινόμενα ήταν αρκετά, αλλά για κάποιο λόγο δεν έβγαιναν στην επιφάνεια.

Μέχρι πρόσφατα, που μετά απο ένα συγκεκριμένο τροχαίο ατύχημα και την ευαισθητοποίηση του ίδιου του παθόντα, το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Με βάση τις πληροφορίες μας, ο παθόντας έστειλε αναλυτική αναφορά στην Εποπτική Αρχή, ενώ ταυτόχρονα όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Τα στοιχεία του προσώπου που φέρεται να εμπλέκεται στην παραγωγή των ασφαλιστήριων συμβολαίων απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είναι στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών.

Φυσικά, το αυτονόητο είναι ότι η τοπική κοινωνία και οι παράγοντές της -ασφαλιστές και ασφαλισμένοι- απαιτούν την άμεση επέμβαση τόσο των Αρμόδιων Αρχών που αφορούν το νομικό κομμάτι της υπόθεσης, αλλά και της Εποπτικής Αρχής μιας και είναι σίγουρο ότι η δικιά της παρέμβαση μπορεί να είναι πιο άμεση και αποτελεσματική όχι μόνο σε επίπεδο κυρώσεων, αλλά και σε επίπεδο δημοσιοποίησης, αφού αποδοθούν κυρώσεις, ώστε να μπορούν να προστατευτούν οι ασφαλισμένοι.

Ταυτόχρονα είναι αυτονόητο ότι απαιτείται και η ευαισθητοποίηση και η δραστηριοποίηση της όποιας εταιρείας εμπλέκεται το όνομά της σε πλαστό συμβόλαιο, ώστε από τη μία να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, από την άλλη να συμβάλλει στην προστασία των καταναλωτών και εν γένει του κύρους του θεσμού.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *