Skip to content

Το φορτηγό-εργαλείο και τα 4 πακέτα Truck Pack της Μινέττα Ασφαλιστική

Την ώρα που η πόλη ακόμη κοιμάται, οι επαγγελματίες οδηγοί πιάνουν βάρδια και αναλαμβάνουν να τροφοδοτήσουν τα καταστήματα, τις βιοτεχνίες και τις βιομηχανίες με παντός είδους υλικά. Φορτηγά, μικρά και μεγάλα, νταλίκες «με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά» κατά το γνωστό άσμα.

Ακόμα και τη νύχτα όμως, τα φορτηγά συνεχίζουν  το δρόμο τους σε πόλεις και χωριά, εθνικές οδούς και μικρά στενά. Άλλα φορτηγά μεταφέρουν τρόφιμα, άλλα πρώτες ύλες, έπιπλα, ρούχα και παιχνίδια. Κάποια κουβαλάνε τηλεοράσεις, ξυλεία,  βενζίνη, ζωοτροφές και πόσα άλλα προϊόντα. Ατέλειωτος ο κατάλογος.

Κάθε μέρα, το φορτίο θα ελεγχθεί, θα αλλάξουν χέρια τα απαραίτητα έγγραφα και η βαριά μηχανή θα πάρει μπροστά. Μια μυρωδιά ντίζελ θα απλωθεί και ο ταχογράφος αρχίζει να δουλεύει και να καταγράφει. Ζώνη ασφαλείας, ίσως κάποια συνεννόηση με το cb, καφές, και στο τιμόνι για το δρομολόγιο.

Μέσα στην πόλη, η τροφοδοσία έχει τα προβλήματά της. Στενοί δρόμοι, δυσκολία στο parking και αρκετή κίνηση. Στην εθνική οδό κάπως αλλάζουν τα πράγματα. Ωστόσο, το φορτηγό θα πρέπει να φτάσει στην ώρα του αλλά και ο οδηγός ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ξεκουράζεται. Η μουσική ή ένας συνοδηγός είναι πάντα καλή παρέα για τα ατέλειωτα χιλιόμετρα.

Κάποια φορτηγά  έχουν τον προσωπικό τόνο του ιδιοκτήτη ή του οδηγού τους, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ο ίδιος. Μια σημαία, ένα όνομα ή και περισσότερα, ίσως το όνομα της πόλης καταγωγής. Πολλές φορές θα δούμε πολύχρωμα φωτάκια, ένα τεράστιο σεμεδάκι, εντυπωσιακές προσόψεις, γκραφίτι ή γνωμικά ζωής όπως «Όλα είναι δρόμος».

Το φορτηγό είναι εργαλείο αλλά και φίλος. Και τους φίλους πρέπει να τους προσέχουμε. Καλά λάστιχα, αναρτήσεις ρυθμισμένες και το στρογγυλό αυτοκόλλητο πίσω. Εκείνο με την κόκκινη σήμανση και το χαρακτηριστικό «80» αναφερόμενο στο όριο ταχύτητας. Συχνά και το άλλο σήμα «TIR» για τις διεθνείς μεταφορές, που σημαίνει  «Transports Internationaux Routiers».

Η ΜΙΝΕΤΤΑ με 4 πακέτα Truck Pack για κάθε ιδιοκτήτη φορτηγού, καλύπτει όλες τις ανάγκες και προσφέρει πραγματική κάλυψη απέναντι στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί και τα φορτηγά κατά την καθημερινή τους κυκλοφορία.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *