Interasco: Αύξηση μεριδίου αγοράς και επέκταση στη Βόρεια Ελλάδα

22 Φεβρουαρίου 2019

Αύξηση παραγωγής και μεριδίου αγοράς, επέκταση στη Βόρεια Ελλάδα, προσφορά νέων προϊόντων στον κλάδο υγείας είναι μερικοί από τους στόχους της Interasco για το 2019. Η ασφαλιστική που έχει υψηλούς δείκτες φερεγγυότητας έχει ανανεώσει το προφίλ της τα τελευταία χρόνια και η Διευθύντρια Πωλήσεων και Marketing της εταιρείας, κα Ναταλία Γιαννιού είναι ένας από τους συντελεστές αυτής της μετεξέλιξης που έφερε άνεμο ανανέωσης.

Του Νίκου Σακελλαρίου

Στο επίπεδο πωλήσεων η εταιρεία κινείται σταθερά ανοδικά τα τελευταία χρόνια ξεπερνώντας τα 30 εκατ. Ευρώ παραγωγή (2018) με τον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτου να αποτελεί το 43% των πωλήσεων και τον κλάδο υγείας (ασθενειών στις Γενικές Ασφαλίσεις) να καταλαμβάνει το 27%. Το 2019 βρήκε την Interasco να συνεχίζει ανοδικά και ο Ιανουάριος  έφερε νέα άνοδο παραγωγής.

Η κα Γιαννιού εύλογα αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με αισιόδοξη διάθεση και δυναμισμό. «H κοπή της πίτας της Interasco στη Θεσσαλονίκη είχε μία ουσιαστική σημασία. Απεικονίζει τη μεγαλύτερη προσήλωση και την εκδήλωση του ενδιαφέροντος της εταιρείας για επέκταση της στη Βόρεια Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι και ο τόπος καταγωγής του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, κ. Καρόλου Σαΐα, συνεπώς έχει και συναισθηματικούς λόγους για την ανάπτυξη της Interasco στην περιοχή», λέει χαμογελώντας η κα Γιαννιού.

Οι στόχοι της Interasco για το 2019 είναι μία αύξηση παραγωγής της τάξης του 8-10% συνολικά. Η εταιρεία θα δώσει έμφαση ιδιαίτερα στους κλάδους υγείας, πυρός και στις αστικές ευθύνες χωρίς βέβαια να παραμελήσει την αστική ευθύνη αυτοκινήτου που παραμένει ο μεγαλύτερος κλάδος της εταιρείας.

Η κα Γιαννιού μιλώντας στο Underwriter εξέφρασε την τεράστια σημασία που έχει για την Interasco το δίκτυο της ελεύθερης διαμεσολάβησης. «Παρά τις μεγάλες εξελίξεις στα δίκτυα διανομών, η διαμεσολάβηση δεν γίνεται να αντικατασταθεί από άλλα συστήματα», τονίζει η κα Γιαννιού δείχνοντας την εμπιστοσύνη της Interasco απέναντι στους συνεργάτες της. Ωστόσο αναφέρει ότι στην ασφαλιστική αγορά θα αλλάξουν πράγματα και οι διαμεσολαβητές θα πρέπει να προσαρμοστούν στις τεχνολογικές εξελίξεις για να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί, ενώ το μέλλον ανήκει και στους εξειδικευμένους επαγγελματίες της διαμεσολάβησης.

Θεσμικό πλαίσιο  και Διαμεσολάβηση

Αναφερόμενη στις θεσμικές εξελίξεις που δρομολογούν η IDD και η Οδηγία για το GDPR, η κα Γιαννιού επισημαίνει ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση που είναι η προστασία του σωστού επαγγελματία και του καταναλωτή. Η Εποπτεία (ΤτΕ) κάνει καλή δουλειά και βοηθά και στην προσαρμογή των εταιρειών στα νέα δεδομένα.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον για την ιδιωτική ασφάλιση, η κα Γιαννιού εκτιμά ότι είναι θετικό το timing για τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης και τους ανθρώπους της.

Η Interasco έχει καταφέρει να έχει υψηλούς δείκτες φερεγγυότητας ενώ αυξάνει το δίκτυο συνεργατών της που ανέρχεται πάνω από 1.200 συνεργάτες. «Φροντίζουμε ιδιαίτερα τα κανάλια διανομής μας και έχουμε ανταγωνιστικές αμοιβές για τους συνεργάτες μας».

Κλάδος Υγείας

Ο κλάδος υγείας αποτελεί από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης για την Interasco. Oι τάσεις στις κλινικές θα βοηθήσουν για πιο συντονισμένες ενέργειες στον κλάδο υγείας. Η εταιρεία ετοιμάζει νέες συμφωνίες και συνεργασίες στην Υγεία, εμπλουτίζοντας τα προϊόντα της.

Αστικές Ευθύνες και το Cyber Risk

Οι αστικές ευθύνες θα είναι οι ασφαλίσεις του μέλλοντος, ενώ υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για τις ασφαλίσεις έναντι του cyber risk.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ιρλανδία: "Καπέλο" έως και 800 ευρώ στα ασφάλιστρα ηλικιωμένων οδηγών

Ένα περίεργο φαινόμενο εντοπίστηκε στην ασφαλιστική αγορά της Ιρλανδίας: Οδηγοί άνω των 70 ετών να υφίστανται παράλογες αυξήσεις στα ασφάλιστρα...

Close