Επιλογή του δανειολήπτη η ασφαλιστική εταιρεία, αποφάσισε η ΤτΕ

8 Αυγούστου 2019

Μια ανατρεπτική, για τα ασφαλιστικά δεδομένα της χώρας μας εξέλιξη, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΣ:

Δανειολήπτης και με τη συνδρομή του Π.Σ.Α.Σ., κατήγγειλε στην Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα η οποία αρνήθηκε να δεχθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που αυτός προσκόμισε σε εκτέλεση σχετικού όρου του συμβολαίου, του χρέωσε δε τα ασφάλιστρα (του ασφαλιστηρίου συμβολαίου) που εκείνη εξέδωσε σε εταιρεία της επιλογής της.

Μετά την καταγγελία αυτή η Τράπεζα της Ελλάδος τον δικαίωσε υποχρεώνοντας την Τράπεζα: 1) να αποδεχθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που προσκόμισε ο δανειολήπτης 2) να πιστώσει στο λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου του δανειολήπτη το ποσό που του είχε παρακρατήσει για την πληρωμή των ασφαλίστρων του συμβολαίου που είχε εκδώσει ερήμην του.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος ώστε ο κάθε δανειολήπτης να είναι ελεύθερος να επιλέξει την ασφαλιστική εταιρεία και τον σύμβουλο με τον οποίο θέλει να συνεργαστεί.

Σημαντικό σημείο είναι ότι την πρόθεσή του αυτή πρέπει να γνωστοποιήσει, με ηλεκτρονικό μήνυμα κατά προτίμηση, έγκαιρα, ήτοι με την λήξη ή πριν την λήξη του προηγουμένου ασφαλιστηρίου συμβολαίου στην Τράπεζα.

Ο Π.Σ.Α.Σ. στο πλαίσιο του συνεχούς αγώνα για την «αντιμετώπιση» του αθέμιτου ανταγωνισμού από το «Bancassurance» είναι σε θέση να συνδράμει σε περιπτώσεις επωνυμων καταγγελιών ασφαλιζομένων των μελών του.

Το Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Σ.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

3 απαντήσεις στο Επιλογή του δανειολήπτη η ασφαλιστική εταιρεία, αποφάσισε η ΤτΕ

 1. Ο/Η ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ λέει:

  Δηλαδή η πράξη(της ίδιας της ΤτΕ) που υπάρχει απο το 2013 η οποία αναφέρει ότι ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει να ασφαλιστεί σε δικό του διαμεσολαβητή τι ρόλο βαρούσε!?

  Η ΤτΕ βγάζει οδηγίες κλπ και δεν τα λαμβάνει υπόψιν και περιμένει την καταγγελία!?

  Αναγράφεται λοιπόν ότι ασκεί “εποπτεία”!
  Η λέξη αυτή σημαίνει σύμφωνα με την κοινή νεοελληνική αλλά και τα λεξικά : επίσημη παρακολούθηση, έλεγχος με σκοπό τη διαπίστωση αν κάποιος ενεργεί ή αν λειτουργεί όπως πρέπει.

  http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1&dq=

  Έτσι το να περιμένει την καταγγελία απο τον οποιονδήποτε για να δράσει καταργεί το ρόλο της απο μόνη της, τόσο της ΤτΕ αλλά και της επιτροπής της που έχει αναλάβει αυτόν το ρόλο.

  Ας μας ξεκαθαρίσει λοιπόν ο επόπτης σύμφωνα με τον νόμο που αναγράφει στο website τους τι αρμοδιότητες έχει προς τον κλάδο ή ας αλλάξει τα αναφερόμενα εκεί.
  Γιατί εκεί αναφέρεται οτι έχει ρόλο να εποπτεύει τόσο ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές αλλά και εταιρείες(όχι μόνο βέβαια) και η εποπτεία δεν χρειάζεται αναφορά απο κάποιον για να ασκηθεί αλλά όποιος έχει την αρμοδιότητα αυτή ασκεί μόνος του και κάνει τις κατάλληλες ενέργειες ως προς αυτό που έχει αναλάβει.

  Ετσι δεν θα αντιφάσκει με αυτά που βλέπουμε στα άρθρα και αυτά που υπάρχουν αναρτημένα με νόμο στο website της ΤτΕ!

  https://www.bankofgreece.gr/pages/el/deia/default.aspx

 2. Ο/Η ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ λέει:

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΘΕΛΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
  ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ?ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ?ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ,ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΑΔΕ BANK ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ?ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ.
  ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΡΗΖΕΤΕ.ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ BONUSES ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ,ΜΕ ΜΗ ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
  ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ.
  ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.

 3. Ο/Η Ελέγχει κανείς τις τράπεζες...; λέει:

  Να προσθέσω στα σχόλια σας, πως η ΤτΕ έδρασε για τα παραπάνω κατόπιν συγκεκριμένης καταγγελίας κι όχι κατόπιν κάποιου δειγματοληπτικού ελέγχου στην τράπεζα. “Στο πιάτο” δηλαδή της το έφεραν για να κάνει κάτι. Οι περισσότεροι – δυστυχώς – δεν θα έμπαιναν στον κόπο να της το καταγγείλουν καν. Ο ρόλος της είναι – αν δεν κάνω λάθος – να κάνει και κανέναν έλεγχο που και που σε καμία τράπεζα! Ή μήπως όχι…;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ιατρική περίθαλψη μέσω "έξυπνων ηχείων" – και όμως συμβαίνει

Μέχρι τώρα ξέραμε την ιατρική στα νοσοκομεία, την ιατρική κατ’ οίκον ή ακόμη και την ιατρική χωρίς...σύνορα (MSF). Τώρα ανακαλύπτουμε...

Close