Skip to content

Tesla Insurance: Ανατροπή (και) στην ασφάλιση αυτοκινήτου από τον δαιμόνιο Elon Musk

H Tesla είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που θα διαθέτει την δική της εταιρεία για την ασφάλιση αλλά και την επισκευή των οχημάτων της, με αποτέλεσμα φτηνότερα ασφάλιστρα και αμεσότερη πλήρη εξυπηρέτηση για τους κατόχους των αυτοκινήτων.

του Χρήστου Γαβαλά

Μέσω της Tesla Insurance, ο δαιμόνιος επιχειρηματίας σκοπεύει να επεκταθεί στην ασφάλιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η Tesla Insurance καθιστά πιο ασφαλείς τους δρόμους των ΗΠΑ και βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία του πελάτη κατά τη διαδικασία αξίωσης αποζημίωσης λόγω τροχαίου. Αυτό δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Musk, που τις τελευταίες ώρες απασχολεί την παγκόσμια κοινή γνώμη μετά την εξαγορά από τον ίδιο του twitter έναντι 44 δις δολαρίων.

Επί του παρόντος, η Tesla Insurance είναι διαθέσιμη σε οκτώ πολιτείες των ΗΠΑ ωστόσο στόχος είναι να δώσει στο 80% των πελατών των ΗΠΑ πρόσβαση σε ένα έστω ασφαλιστικό προϊόν μέχρι το τέλος του 2022.

Το ενδιαφέρον βέβαια σε όλο αυτό είναι ότι η Tesla είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που δημιούργησε τη δική της ασφαλιστική εταιρεία για την ασφάλιση των οχημάτων της.

Κατά συνέπεια, προσφέρει και σειρά άλλων καινοτόμων υπηρεσιών.

Η Tesla Insurance υπολογίζει το ασφάλιστρο σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με την οδηγική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του οχήματος! Οι οδηγοί μπορούν να παρακολουθούν την αξιολόγηση της οδήγησής τους την ώρα που βρίσκονται στο τιμόνι και να την προσαρμόζουν ανάλογα με τις οδηγίες της ασφαλιστικής.

Είναι αυτονόητο, οτι όσο πιο προσεκτικά χειρίζεται το αμάξι ο οδηγός τόσο χαμηλότερο θα είναι το ασφάλιστρο – ένα πρώτης τάξεως κίνητρο για να οδηγούν όλοι με πιο ασφαλή τρόπο και να μειώνονται τα ατυχήματα στους δρόμους!

Το οτι η Tesla θα ασφαλίζει η ίδια τα οχήματά της, της προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθεί απο κοντά κάθε σύγκρουση και στη συνέχεια να μελετά πώς μπορεί να αλλάξει τη σχεδίαση ή το λογισμικό του αυτοκινήτου, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα του συγκεκριμένου – και κάθε άλλου – ατυχήματος.

Τα περισσότερα ατυχήματα στους δρόμους είναι μικρά, αλλά το θέμα είναι να συμβαίνουν λιγότερο συχνά, και όταν συμβαίνουν η επισκευή, με την παρέμβαση της ασφάλισης, να γίνεται πολύ πιο γρήγορα, ακόμη και την ίδια μέρα!

Η Tesla Insurance δεν σταματά όμως στην κατασκευή και την ασφάλιση, αλλά προσφέρει και την επισκευή. Λαμβάνει την ειδοποίηση οτι συνέβη ατύχημα και ξεκινά άμεσα να εργάζεται για την εκτίμηση της ζημιάς. Στη συνέχεια, αν συμφωνεί ο πελάτης, χρησιμοποιεί τα “κέντρα σύγκρουσης” που διαθέτει, για να επισκευάσει άμεσα τη ζημιά!

«Με όλα αυτά, μπορούμε να εντοπίσουμε τομείς όπου υπάρχει αναποτελεσματικότητα κόστους και να ενημερώσουμε τις ομάδες μηχανικών και λογισμικού μας για να βελτιώσουμε πραγματικά το προϊόν», είπε ο Έλον Μασκ σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. «Αυτό μειώνει το κόστος της ασφάλισης και βελτιώνει την αξιοπιστία του προϊόντος. Άρα, είναι ένας πλήρης κύκλος».

(Διαβάστε: Tesla Insurance: Ο δαιμόνιος Elon Musk μπαίνει στην ασφάλιση αυτοκινήτου)

Και πρόσθεσε: «Βασικά, η εμπειρία του πελάτη είναι πολύ καλύτερη, γιατί αν συμβεί ατύχημα, δεν θα υπάρξει καμία αντιδικία. Θα το επισκευάσουμε άμεσα. Αυτό δεν συγκρίνεται με τη διαμάχη που συνήθως γίνεται με την ασφαλιστική και τα συνεργεία για το κόστη, την αποζημίωση, τους χρόνους επισκευής και όλα αυτά.»

“Με την Tesla Insurance προσπαθούμε να μετατρέψουμε έναν εφιάλτη σε όνειρο”, κατέληξε.

Αναμένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί (και) αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα και κυρίως, πόσους μιμητές θα βρει στις βιομηχανίες αυτοκινήτων…

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *