Skip to content

Έρευνα ΕΕΑ: Η πορεία του ηλεκτρονικού εμπορίου – Νέα δεδομένα

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ένα θέμα εξαιρετικά επίκαιρο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των αλλαγών που συντελούνται στις ζωές όλων.

Η έρευνα που διεξήχθη στην Περιφέρεια Αττικής, σε δείγμα μεγαλύτερο των 1000 ερωτηθέντων, έγινε από την εταιρεία Pulse RC στο διάστημα από 12 έως 15 Απριλίου 2020.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αποκαλυπτικά για τις ηλεκτρονικές αγορές που πραγματοποιούν οι πολίτες, τις αλλαγές στις αγοραστικές τους συνήθειες, για την εμπιστοσύνη τους στα ηλεκτρονικά καταστήματα, το πως αξιολογούν τις αγορές μέσω διαδικτύου, αλλά και για το ρόλο των Επιμελητηρίων στη νέα πραγματικότητα.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τονίζει για την έρευνα:

«Για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε όλοι μαζί την «επόμενη μέρα» μετά την πανδημία, είναι απαραίτητο να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα αλλά και στις τεχνολογικές εξελίξεις. Δεν είναι τυχαίο που ως Επιμελητήριο επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πολύ σημαντικά θεωρώ όμως και τα συμπεράσματα της έρευνας σχετικά με το ρόλο των Επιμελητηρίων της χώρας, καθώς αποδεικνύεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών εκτιμά το έργο που προσφέρουν τα Επιμελητήρια».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την έρευνα.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *