Skip to content

Αναστέλλονται τα χειρουργεία στις ιδιωτικές κλινικές (πλην εκτάκτων)

Την αναστολή των τακτικών χειρουργείων στις ιδιωτικές δομές υγείας ανακοίνωσε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας. Η κυβέρνηση θέλει έτσι να έχει στη διάθεσή της αποθέματα κλινών και ανθρώπινου δυναμικού γαι να αντιμετωπίσει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Από τις 11 Μαρτίου άλλωστε το ίδιο ισχύει και για τα δημόσια νοσοκομεία, χειρουργεία γίνονται μόνο για έκτακτα και αναγκαία περιστατικά προκειμένου, το προσωπικό και οι δομές να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν το κύμα περιστατικών κορονοϊού.

Η κυβέρνηση εξετάζει την επίταξη και ορισμένων ιδιωτικών κλινικών για τους ίδιους λόγους.  Ίσως να μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές όσοι ασθενείς νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία με μη λοιμώδη νοσήματα, ώστε να παραμείνουν στο ΕΣΥ μόνο οι ασθενείς που θα χρειαστούν νοσηλεία για τον κορονοϊό. Σε άλλη περίπτωση, οι ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών θα τεθούν στην υπηρεσία του ΕΣΥ.

Η επίταξη ιδιωτικών κλινικών προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσίευσε η κυβέρνηση από τη στιγμή που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας.

Χθες επιτάχθηκε το νεόδμητο ιδιωτικό θεραπευτήριο Attica στο Θριάσιο. Συνολικά προσφέρονται στο Σύστημα Υγείας 1.900 νέες κλίνες.

[box]Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους πολίτες

Πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των πολιτών, καθώς και για Ανοιχτές Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) για την ψυχολογική υποστήριξη όσων είναι αβοήθητοι εν μέσω της επιδημίας, ανέλαβε το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Τόσο  η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας, όσο και  οι ανοικτές Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως παθολογικό άγχος, παθολογικό φόβο ή πανικό να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έλθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος.

Στα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας απαντούν ψυχίατροι και ψυχολόγοι από το Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό και τους συνεργάτες της Α΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210 7297 957, από 10:00-16:00.

Σάββατο και Κυριακή στο τηλέφωνο 210 7289 240 από 10:00-16:00.

Θα εξεταστεί η προοπτική επέκτασης του ωραρίου αυτού ανάλογα με τις ανάγκες.

Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης

Οι εν λόγω Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης λειτουργούν καθημερινά στο  Αιγινήτειο Νοσοκομείο από 09:00-19:00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό στο Skype(***) τις παρακάτω Γραμμές Βοήθειας:

Γραμμή Βοήθειας 1: Aiginitio1 (Skype account)

Γραμμή Βοήθειας 2: Aiginitio2 (Skype account)

Γραμμή Βοήθειας 3: Aiginitio3 (Skype account)

Γραμμή Βοήθειας 4: Aiginitio4 (Skype account)

Γραμμή Βοήθειας 5: Aiginitio5 (Skype account)

Όσοι δεν έχουν λογαριασμό skype, μπορούν να δημιουργήσουν δωρεάν, κάνοντας κλικ στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.skype.com/el/  και επιλέγοντας στο παράθυρο πάνω δεξιά «Συνδεθείτε» και στη συνέχεια «Είστε νέοι στο Skype; Εγγραφή».

Και στην περίπτωση αυτή θα εξεταστεί η προοπτική επέκτασης του ωραρίου ανάλογα με τις ανάγκες. [/box]

 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *