Skip to content

Ασφάλιση Ευθύνης Τουριστικών Γραφείων από την NP Aσφαλιστική

Η NP Aσφαλιστική ενημερώνει για την υποχρεωτική ασφάλιση της Επαγγελματικής Ευθύνης των Τουριστικών Γραφείων (Tour Operator), όπως ορίζεται από το Π.Δ. 7/2018 και τα άρθρα του 16 παρ. 6 και 23 παρ. 8.

Πέραν της υποχρεωτικότητας της ασφάλισης, είναι επίσης υποχρεωτική και η προσκόμιση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου Επαγγελματικής Ευθύνης στην καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του Τουριστικού Γραφείου επιβάλλονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

α. Σε όποιον δεν συνάπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που προβλέπει το ΠΔ 7/2018, επιβάλλεται πρόστιμο €20.000 και ανακαλείται η Βεβαίωση Συνδρομής Νομίμων Προϋποθέσεων.

β. Σε όποιον έχει μεν συνάψει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αλλά δεν το έχει γνωστοποιήσει στους ταξιδιώτες, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους €1.000.

γ. Σε όποιον έχει συνάψει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αλλά δεν τo έχει γνωστοποιήσει στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους €1.000.

Το πρόγραμμα της NP ασφαλιστικής ΕΥΘΥΝΗ TOUR OPERATOR  καλύπτει την Αστική Ευθύνη των τουριστικών γραφείων, ως διοργανωτή ή / και πωλητή οργανωμένων ταξιδιών, έναντι τρίτων.

Καλύψεις

Το πρόγραμμα καλύπτει την εκ του νόμου Αστική Ευθύνη του ασφαλιζόμενου για την μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του όσον αφορά:

  • Ζημιές (σωματικές βλάβες / θάνατο / ή υλικές ζημιές), που πιθανόν προξενηθούν σε τρίτους και οι οποίες μπορούν να συμβούν εντός της περιόδου ισχύος της ασφαλιστικής κάλυψης.(Κεφάλαιο: 35.000-150.000 ευρώ)
  • Οικονομικές απώλειες (απαιτήσεις που οφείλονται στην μη εκτέλεση ή πλημμελή εκτέλεση των υποχρεώσεων υποχρεώσεων του ασφαλιζόμενου π.χ. αθέτηση συμφωνηθέντος προγράμματος για την τοποθεσία, την κατηγορία του ξενοδοχείου, το είδος του δωματίου κλπ.). (Κεφάλαιο: 10.000-30.000 ευρώ)
  • Αφερεγγυότητα (την επιστροφή των καταβληθέντων στον ταξιδιώτη λόγο αφερεγγυότητας ή πτώχευσης του ασφαλιζόμενου). (Κεφάλαιο: 10.000-30.000 ευρώ)
  • Επαναπατρισμός (τα έξοδα επαναπατρισμού του ταξιδιώτη στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του σε περίπτωση πτώχευσης του ασφαλιζόμενου). (Κεφάλαιο: έως 1500 ανά ταξιδιώτη, έως 55.000 ανά γεγονός και έως 150.000 συνολικά)

 

1 Comment

  1. Avatar

    Ενδιαφέρομαι για την ασφάλεια λόγω ίδρυσης τουριστικού γραφειου


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *