Skip to content

Αυτό που κατάφερε η ΕΑΔΕ

Η όλη συμμετοχή της ΕΑΔΕ στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό δεν ήταν κάτι τόσο απλό όσο φαίνεται. Πρώτα απ’ όλα αξίζει να σημειωθεί αυτή καθαυτή η επιθυμία και κατόπιν πρωτοβουλία για συμμετοχή και σύμπραξη η οποία δεν είναι καθόλου δεδομένη.

Στη συνέχεια, από τη στιγμή που άρχισε να δημιουργείται το μπλοκ των ελεύθερων επαγγελματιών η ΕΑΔΕ μπήκε πολύ γρήγορα στο παιχνίδι –  κατάφερε να συνταχθεί με τα άλλα επιμελητήρια (οικονομικό και τεχνικό) και να λάβει ενεργά μέρος στις κινητοποιήσεις.

Δηλαδή να συμμετέχει στην συντονιστική επιτροπή, να ενημερώνεται και να καταθέτει τις απόψεις του μπλοκ των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Δεν είναι και λίγο αυτό για μια ομάδα 10.000 – 15.000 επαγγελματιών τη στιγμή που οι άλλοι φορείς  είναι μεγέθους 100.000 μελών ( π.χ. Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών &  Οικονομικό Επιμελητήριο) και μπορούν και ασκούν ουσιαστική πίεση στα κοινά.

Ενδεικτικό της όλης προσπάθειας είναι ότι κατάφερε να διαπραγματευτεί την τιμή που της αναλογούσε και μαζί με την σημαντική συνεισφορά του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών να συμμετέχει με την υπογραφή της στο κοινό τηλεοπτικό σποτ των φορέων, το οποίο παίχτηκε για αρκετό διάστημα στις τηλεοράσεις και ήταν αρκετά υψηλού κόστους.

20160204_124932
Ακούραστοι

Η απεργία της 4ης Φεβρουαρίου ήταν βεβαίως από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών και “έφερε κοντά” όλους τους έλληνες: δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, εμπόρους και βιοτέχνες, συνταξιούχους, ανέργους, αριστερούς και δεξιούς, συντηρητικούς και…”επαναστάτες” όλων των ειδών…

Ξεχωριστή ήταν σε όλο αυτό  η παρουσία των Διαμεσολαβητών οι οποίοι βρέθηκαν κατά τύχη στην…αρχή της πορείας του μεγάλου μπλοκ των νομικών-μηχανικών-γιατρών και εισέβαλλαν πρώτοι στην πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας “πάρτε πίσω το ασφαλιστικό, αλλιώς πρέπει να φύγετε νύχτα απο ‘δω”, ενώπιων φωτογράφων, καμερών και πλήθους που είχε μαζευτεί εκατέρωθεν του δρόμου – γι’ αυτό άλλωστε τους έδειξε και το δελτίο ειδήσεων του STAR το ίδιο βράδυ!

“Μπροστάρηδες” και σε αυτήν την πορεία οι συνήθεις ύποπτοι: Το Προεδρείο του ΠΣΣΑΣ,  οι Πρόεδροι ΠΣΑΣ και ΣΕΜΑ, οι δύο εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Αθηνών και Πειραιά, η Πρόεδρος της ΕΕΑΕ Δήμητρα Λύχρου, η γενική γραμματέας της ΠΟΑΔ Όλγα Νικολαϊδου και μαζί τους πολλοί άλλοι διαμεσολαβητές που έκαναν τον κόπο να φτάσουν μέχρι το σημείο συγκέντρωσης στην Κοραή (δεν ήταν εύκολο). Ο Πρόεδρος ΠΣΣΑΣ Δημήτρης Γαβαλάκης καθοδηγούσε με ντουντούκα όλο το μπλοκ των Διαμεσολαβητών γιατί ως επικεφαλής εδώ και λίγες εβδομάδες της ΕΑΔΕ,  είχε λάβει μέρος στον σχεδιασμό της πορείας μαζί με τους άλλους φορείς.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *