Skip to content

Δέσμευση Munich Re για αυστηρότερους όρους underwriting

Η Munich Re, η μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο, ανακοίνωσε αυστηρότερες πολιτικές για τις επενδύσεις και την ανάληψη έργων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αποσπώντας επαίνους από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές.

Η γερμανική αντασφαλιστική εταιρεία ανέφερε στον ιστότοπό της ότι από τον Απρίλιο του 2023 δεν θα επενδύει πλέον ούτε θα ασφαλίζει έργα που αφορούν νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι ασφαλιστές τα τελευταία χρόνια έχουν αυστηροποιήσει τους όρους ασφαλισιμότητας και επενδυσιμότητας για να αποκλείσουν ορισμένες ρυπογόνες βιομηχανίες από τις δραστηριότητές τους, αλλά κατά καιρούς δεν ανταποκρίθηκαν επακριβώς στις απαιτήσεις των ακτιβιστών.

Οι αυστηρότεροι όροι τείνουν να επικεντρώνονται κυρίως σε περιορισμό του άνθρακα, ενώ αυτοί για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είχαν μείνει πίσω.

Η καμπάνια Insure Our Future ανέφερε ότι η κίνηση της Munich Re ήταν «ένα σημαντικό βήμα και ένα σαφές μήνυμα προς την παγκόσμια ασφαλιστική αγορά».

Η Munich Re σημείωσε επίσης ότι δεν θα ασφαλίσει ούτε θα επενδύσει σε νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση πετρελαίου.

Οι ακτιβιστές για το κλίμα φοβούνται ότι οι ασφαλιστικές έχουν τείνει χείρα βοηθείας σε ρυπογόνες βιομηχανίες όπως η παραγωγή άνθρακα και πετρελαίου, ενώ οι ασφαλιστικές έχουν υποστηρίξει από τη μεριά τους ότι ακολουθούν μια πιο μετριοπαθή μετάβαση συνεργαζόμενες με βιομηχανίες που ούτως ή άλλως αλλάζουν.

Πάντως, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία δεν απέκλεισε την προσφορά ασφάλισης για νέους αγωγούς φυσικού αερίου, εργοστάσια υγροποιημένου φυσικού αερίου και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση αερίου.

Οι εισηγμένες μετοχές της και το χαρτοφυλάκιο εταιρικών ομολόγων της ωστόσο θα σταματήσουν τις νέες άμεσες επενδύσεις σε εταιρείες όπου το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι η κύρια δραστηριότητα.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *