Skip to content

Δίκη Ντεπ – Χερντ: Διαμάχη ασφαλιστικών για τα έξοδα στην υπόθεση δυσφήμισης

Λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφότου δικαστικά διαπιστώθηκε ότι η ηθοποιός Άμπερ Χερντ είχε δυσφημήσει τον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ, μια ασφαλιστική της ζητά πλέον από το δικαστήριο να αποφανθεί ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να την αποζημιώσει.

του Χρήστου Γαβαλά

Ειδικότερα, η New York Marine and General Insurance Co. ανέφερε στην κατάθεσή της στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια ότι το πόρισμα των ενόρκων για δυσφήμιση «αποδεικνύει ότι η ευθύνη της Χερντ προκαλείται από τις εσκεμμένες πράξεις της». 

Ως αποτέλεσμα, θεωρεί ότι η ασφαλιστική δεν απαιτείται να πληρώσει για το γενικό συμβόλαιο ευθύνης της, με όριο ευθύνης το 1 εκατομμύριο δολάρια ανά περιστατικό, καθώς όπως τονίζει, δεν καλύπτονται εκούσιες πράξεις.

Στις αρχές Ιουνίου, μια επιτροπή ενόρκων επιδίκασε στον ηθοποιό Τζ. Ντεπ περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο της αγωγής του για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέστη από τη Χερντ, η οποία κατηγορήθηκε ότι είπε ψέματα για την κακοποίησή της κατά τη διάρκεια του γάμου τους. 

Ο Ντεπ κατέθεσε την αγωγή του εναντίον της Χερντ στη Βιρτζίνια τον Μάρτιο του 2019, κατηγορώντας την για συκοφαντικές δηλώσεις της σε ένα άρθρο γνώμης στην Washington Post, όπου περιέγραφε τον εαυτό της ως «δημόσιο πρόσωπο που αντιπροσωπεύει την ενδοοικογενειακή κακοποίηση».

Η New York Marine, μέλος του ProSight Specialty Group, ανέφερε ότι μετέφερε στην Χερντ ότι η εταιρεία θα παρείχε νομική υπεράσπιση μέσω δικηγορικής εταιρεία, αλλά η εταιρεία δεν συμπεριλήφθηκε στη νομική της ομάδα και τελικά αποσύρθηκε από την υπόθεση, σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο. 

Σύμφωνα με τους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, η Χερντ είχε υποχρέωση να συμπεριλάβει την ασφαλιστική εταιρεία στη διάρκεια των νομικών διαδικασιών, σύμφωνα με την New York Marine.

Το έγγραφο του δικαστηρίου περιέγραφε επίσης τις οδηγίες του δικαστηρίου προς τους ενόρκους μετά τη δίκη Ντεπ – Χερντ για να καθορίσουν εάν τα σχόλιά της στη διάρκεια της δίκης ήταν ψευδή, σκόπιμα δυσφημιστικά και έγιναν με πραγματική κακία. Τα ευρήματα της επιτροπής των ενόρκων σήμαιναν ότι όλα αυτά είχαν βάση, ισχυρίστηκε η ασφαλιστική.

Η New York Marine αναζητά πλέον μια αναγνωριστική απόφαση για να αποδείξει ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να αποζημιώσει τη Χερντ για την απόφαση που ελήφθη εναντίον της ή για τυχόν υποκείμενες ενέργειες.

Εν τω μεταξύ, η Travelers Commercial Insurance Co. κατέθεσε δικαστικά έγγραφα στο ίδιο δικαστήριο πριν από περίπου ένα χρόνο για να πείσει τη New York Marine να συμμετάσχει στα έξοδα υπεράσπισης που σχετίζονται με την υπόθεση Heard. 

Η εταιρεία αυτή, η οποία κάλυπτε τη Χερντ στο πλαίσιο συμβολαίου περιουσίας ως ιδιοκτήτρια σπιτιού, ισχυρίζεται ότι εκείνη είχε το δικαίωμα στην υπεράσπιση από ανεξάρτητο δικηγόρο με έξοδα της New York Marine. 

Η New York Marine «αντ’ αυτού διόρισε συνήγορο υπεράσπισης της επιλογής της και αρνήθηκε επανειλημμένα τις απαιτήσεις τόσο της ασφαλισμένης όσο και της Travelers και να συμμετάσχουν στην υπεράσπιση με συνήγορο της επιλογής των αλληλοασφαλισμένων».

H Travelers ανέφερε ότι η New York Marine «παραβίασε σκόπιμα το καθήκον της και ως εκ τούτου θέλει η New York Marine να αποζημιώσει την αποζημιώσει.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η υπόθεση Ντεπ – Χερντ είχε ως αποτέλεσμα «περισσότερα από 8 εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές και έξοδα δικηγόρων». 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *