Skip to content

Διθύραμβοι Άδωνι Γεωργιάδη για τον Νίκο Μακρόπουλο (Ευρώπη Ασφαλιστική)

Στην εκπομπή του αποκαλύφθηκε το ιδιαίτερο παρελθόν του CEO της Ευρώπη Ασφαλιστική και οι προηγούμενοι δεσμοί του με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι πασίγνωστος πολιτικός, αδιαμφισβήτητα ικανός, με υψηλό αξίωμα και ισχυρή δημόσια παρουσία. Έχει φανατικούς οπαδούς (και…επικριτές) και σίγουρα ένα μακρύ και λαμπρό πολιτικό μέλλον. Όταν λοιπόν ασχολείται προσωπικά και ασχολείται επίμονα με ένα στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς, δεν έχουμε παρά να το σημειώσουμε.

Πριν λίγο διάστημα, στην ημερίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών με θέμα τις συντάξεις, ο καλεσμένος ομιλητής κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της ομιλίας του στο Νικόλαο Μακρόπουλο και ζήτησε από το κοινό να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του στο Δήμο Αθηναίων.

Την περασμένη Πέμπτη 2 Μαΐου, ο Νικόλαος Μακρόπουλος ήταν καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή του Άδωνι στην οποία ο δεύτερος τον υποδέχθηκε με διθυράμβους – που έχουν τη σημασία τους, σημασία όμως έχουν και τα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια για το Νίκο Μακρόπουλο, που σίγουρα ελάχιστοι στην αγορά γνωρίζουν.

Όπως για παράδειγμα ότι είναι παλιός γνώριμος στο Δήμο Αθηναίων, μιας και ο αείμνηστος Γιώργος Πλυτάς, βουλευτής ΕΡΕ και Δήμαρχος Αθηναίων 1964 – 1967, εξόριστος στο Λονδίνο με αντιδικτατορική δράση, κατόπιν Υπουργός στην ΝΔ με ενδιάμεση έντονη δράση στο ΚΟΔΗΣΟ, ήταν Ασφαλιστής στο επάγγελμα και αυτός που τον μύησε στην ασφαλιστική αγορά.

Πηγή: ψηφιοποιημένη συλλογή elia.org.gr

Ο Νικόλαος Μακρόπουλος, τότε παντρεμένος με την κόρη του, εθήτευσε κοντά του φοιτητής στο Λονδίνο (τον βοηθούσε μάλιστα και στην έκδοση αντιδικτατορικού περιοδικού με τίτλο “Εθνική Ενότης”). Πίσω στην Ελλάδα, ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του ’70, από τις Ασφάλειες Γ. Πλυτά. Το 1993 εξαγόρασε το 100% των μετοχών της Ευρώπη Α.Ε. Γενικών Ασφαλίσεων, που είχε ιδρυθεί στην Ελλάδα το 1985 από ασφαλιστικό όμιλο της Μεγ. Βρετανίας. Από τότε μέχρι σήμερα είναι μόνιμο μέλος του ΔΣ της ΕΑΕΕ, ενώ το 1983 ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΕΜΑ – αργότερα διετέλεσε Πρόεδρος και κατόπιν ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος, ως αναγνώριση της συνεισφοράς του στο θεσμό των μεσιτών ασφαλίσεων. Για μια δεκαετία ήταν Πρόεδρος των εκπροσώπων των Lloyd’s Brokers στην Ελλάδα, ενώ η πρόσφατη ένταξη στην πολιτική, μάλλον οφείλεται στη προσωπική σχέση και θαυμασμό για το έργο και το ήθος του Κώστα Μπακογιάννη. Επιθυμία του είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, στη διάσωση και συντήρηση των ιστορικών κτηρίων της, στην περαιτέρω ανάδειξη των αρχαιολογικών της θησαυρών, καθώς και στην εν γένει ανάδειξή της, ως μια σύγχρονη μητρόπολη, ισάξια των υπόλοιπων ευρωπαϊκών. Αυτά έχει υποσχεθεί να κάνει πράξη ο υποψήφιος Δήμαρχος και σε αυτά προσβλέπει και ο ίδιος με την υποψηφιότητά του.

[box]Διθύραμβοι Άδωνι

Στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ έκανε “συγκλονιστικά θετική εντύπωση”, όπως ο ίδιος είπε, η απόφαση του Νικόλαου Μακρόπουλου, ενός επιχειρηματία με “τεράστιο βεληνεκές”, τον οποίο γνωρίζει και εκτιμά προσωπικά πάρα πολύ εδώ και χρόνια, να εκτεθεί “με το σταυρό” στο Δήμο Αθηναίων, “όντας αυτού του μεγέθους”.

Η θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, είπε ο Άδωνις, αν κερδηθεί από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ευρώπης θα είναι “πολύ μεγάλο κέρδος”, πρώτον για την πολιτική εν γένει, γιατί θα ενθαρρύνει και άλλους ανθρώπους “τέτοιου βεληνεκούς” να κατέβουν στην αρένα, και δεύτερον γιατί αν πάρει και θέση ευθύνης από τον Δήμαρχο, “θα κάνει δουλειά και θα δούμε πράγματα να αλλάζουν στην πόλη μας” – όπως ακριβώς έκανε δουλειά και στον επαγγελματικό του τομέα, είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τη συνομιλία Γεωργιάδη – Μακρόπουλου: [/box]

3 Comments

  1. Avatar

    Καλό θα ήταν για ένα site που προσθέτει πραγματικά γνώση στον ασφαλιστή να αποφεύγει τοποθετήσεις που το χρωματίζουν κομματικά – πχ εκθιάζοντας και διαφημίζοντας τον Άδωνι… – και να μείνει στον τομέα που είναι πραγματικά καλό. Άποψή μου.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *