Skip to content

Ο CEO της Ευρώπη Ασφαλιστική υποψήφιος με το συνδυασμό Κ. Μπακογιάννη

Ο Νικόλαος Μακρόπουλος υποψήφιος με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη “Αθήνα Ψηλά”

Η ασφαλιστική αγορά τον γνωρίζει κυρίως ως Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ευρώπη Ασφαλιστική, όμως ο Νικόλαος Μακρόπουλος συμμετέχει ενεργά στα κοινά του κλάδου – και όχι μόνο – εδώ και δεκαετίες. Τώρα αποφάσισε να διευρύνει ακόμη περισσότερο τη δραστηριότητά του βάζοντας υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη.

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που εμπλέκεται με το Δήμο Αθηναίων αφού από εκεί ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία, στα γραφεία του αείμνηστου τέως Δημάρχου Αθηνών και διακεκριμένου ασφαλιστή, Γ. Πλυτά.

Το 1998 απέκτησε την Ευρώπη Ασφαλιστική στην οποία έχει, σήμερα, μειοψηφική συμμετοχή η Εθνική Ασφαλιστική, ενώ έχει ιδρύσει και τη ΝΙΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών και Αντασφαλειών Α.Ε. – την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα, που έλαβε το χρίσμα του εξουσιοδοτημένου ανταποκριτή των LLOYD’S.

Αυτοδημιούργητος και με πολυετή εμπειρία στο επιχειρείν, με την εμπλοκή του στην πολιτική επιθυμεί “απλά να προσφέρει”, όπως λέει ο ίδιος. Την απόφαση την έλαβε διότι τον κέρδισε «η ιδέα να σηκώσουν ξανά ανάστημα οι πολίτες της Αθήνας. Να σηκώσουμε την “Αθήνα Ψηλά”, όπως χαρακτηριστικά λέει και ο επικεφαλής του συνδυασμού Κώστας Μπακογιάννης.» 

Πλέον, θεωρεί προσωπικό του στοίχημα, να αλλάξει το ύφος, την εικόνα, το χρώμα της πόλης:

«Πρέπει να εστιάσουμε σε όλες εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας. Να κερδίσουμε τη χαμένη ζωντάνια μας. Να “κτίσουμε” μια πόλη πρότυπο, εφάμιλλη της ιστορίας της, του πολιτισμού και των αξιών της. Μια πόλη υπόδειγμα για όσους αγαπούν την ποιότητα, απαιτούν την ισότητα, αποζητούν την επιτυχία, επιθυμούν την ευτυχία. Μια πόλη που προσφέρεται για επιδόσεις, διακρίσεις, διεκδικήσεις» τονίζει σχετικά.

Θέσεις συμμετοχής στα κοινά

  • Αντιπρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
  • Πρόεδρος του Association of Lloyd’s Brokers Representatives in Greece
  • Αντιπρόεδρος Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου
  • Μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
  • Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος
  • Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιριών
  • Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΜΑ
  • Το 2018 του απονεμήθηκε η διάκριση του «Ηγέτη της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς» για την προσφορά του στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης

1 Comment


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *