Skip to content

ΕΛΣΤΑΤ: Την μεγαλύτερη αύξηση (33,5%) σε τζίρους ανάμεσα όλους τους επαγγελματικούς κλάδους οι χρηματοοικονομικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες

Τον Ιανουάριο 2024 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2023

του Νίκου Σακελλαρίου

Tη μεγαλύτερη αύξηση στους τζίρους του Ιανουαρίου 2024 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2023- σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ- παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες με 33,5%

Η αύξηση αυτή δείχνει πόσο θετικά έχουν επηρεαστεί οι ασφαλιστικές εταιρείες και η διαμεσολάβηση από τα κίνητρα για την μείωση του ΕΝΦΙΑ (άρχισε να εφαρμόζεται νομοθετικά από τον Αύγουστο 2024) αλλά και γενικότερα από την ανοδική τάση που υπάρχει – είτε λόγω πληθωριστικών πιέσεων είτε πραγματικών αυξήσεων συμβολαίων στον κλάδο περιουσίας.

Επίσης υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση στις ασφαλίσεις (όγκο πωλήσεων) αυτοκινήτου (κινούνται με ρυθμούς αύξησης 20% μηνιαίως) αλλά και οι τιμολογιακές αυξήσεις στις ασφαλίσεις υγείας που είναι περίπου 10%. Επίσης μεγάλη συνεισφορά είναι οι ανανεώσεις των συμβολαίων unit linked τις περιόδους αυτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο χώρος των χρηματοπιστωτικών (επενδυτικών) και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων είχε τζίρο 1,611 δις. ευρώ τον Ιανουάριο 2023 και 2,13 δις. ευρώ τον Ιανουάριο 2024. Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε την μεγαλύτερη υποχώρηση που καταγράφεται από τον Δεκέμβριο 2023 προς τον Ιανουάριο 2024 και ουσιαστικά αποδίδεται σε λογιστικές μεταφορές υπολοίπων (εις νέα χρήση).

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *