Skip to content

Εξαγορά συγκροτήματος κτηρίων στο κέντρο του Λονδίνου από την εταιρεία Real Estate της Allianz

Ως μία επιλογή εναλλακτικής επενδυτικής στρατηγικής, η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Allianz στο real estate επέλεξε την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου από ένα μεγάλο συγκρότημα κτηρίων στο West End του Λονδίνου, το οποίο κατείχε η κτηματομεσιτική British Land Co αναφέρει το Bloomberg.com.

Ο ασφαλιστικός όμιλος συμφώνησε να πληρώσει 401 εκατ. στερλίνες (περίπου 450 εκατ. ευρώ) για να αγοράσει το 75% του κτηριακού συγκροτήματος που περιλαμβάνει κυρίως γραφεία και είναι στο Marylebone. Η συμφωνία που περιλαμβάνει κτήρια στην Portman Square, στο Marble Arch House, και York House θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο 2021.

Γιατί οι διεθνείς επενδυτές αναζητούν real estate

Η κίνηση αυτή είναι ένα δείγμα του πώς οι διεθνείς επενδυτές θέλουν να επενδύσουν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα σε μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο επιχειρηματικές ζώνες καθώς η απειλή του κορωνοϊού έχει μειωθεί και μειώσει τις επιδράσεις του. Συμφωνίες για κτήρια του West End πραγματοποιήθηκαν στο β’ εξάμηνο 2020 με τους επενδυτές να αναζητούν κτήρια με μακροπρόθεσμες μισθώσεις και υψηλές αποδόσεις που αποτελούν ασφαλή καταφύγια επενδύσεων μαζί με τα κρατικά ομόλογα

“Aυτή η συναλλαγή καταδεικνύει ότι όπως εμείς, οι επενδυτές παραμένουν πιστοί στις μακροπρόθεσμες προοπτικές για ακίνητα υψηλής αξίας στο κέντρο του Λονδίνου”, είπε ο CEO της British Land, Simon Carter.

H Βritish Land αναδιαρθρώνει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της πουλώντας ακίνητα υψηλής αξίας στο κέντρο του Λονδίνου και αναζητώντας νέες ευκαιρίες σε περιοχές υπο-ανάπυξη. Το deal με την Allianz έγινε στις υψηλές τιμές Σεπτεμβρίου.

Στροφή των ασφαλιστικών σε επενδύσεις ακινήτων

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της αναζήτησης επενδυτικών ευκαιριών που θα μπορούν να δώσουν ασφαλείς υψηλές αποδόσεις μακροπρόθεσμα, από τις ασφαλιστικές. Η πτώση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης (ενδεικτικά τα γερμανικά ομόλογα διαπραγματεύονται με -0,5% κουπόνι) οδηγεί νομοτελειακά τις ασφαλιστικές σε αναζήτηση εναλλακτικών τοποθετήσεων όπως η αξιοποίηση ακινήτων. Τα επαγγελματικά ακίνητα στο κεντρικό Λονδίνο έχουν ROΑ (απόδοση ενεργητικού) περίπου 10-15% το χρόνο. Αντίστοιχες κινήσεις γίνονται από τις μεγάλες ασφαλιστικές σε όλον τον κόσμο καθώς αναζητούν αποδοτικά ακίνητα και υποδομές (ενέργεια, αεροδρόμια, λιμάνια) κά.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *