Skip to content

Εξαγόρασε την NN Investment Partners η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs Group, Inc. («Goldman Sachs») ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της εξαγοράς της NN Investment Partners από την NN Group N.V. έναντι 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

του Χρήστου Γαβαλά

Η NN Investment Partners θα ενσωματωθεί στην Goldman Sachs Asset Management με τους περισσότερους από 900 υπαλλήλους της εταιρείας να εντάσσονται στην οικογένεια της Goldman Sachs και με την Ολλανδία να εξελίσσεται σε σημαντική τοποθεσία στην ευρωπαϊκή επιχειρηματική δραστηριότητα της Goldman Sachs, αλλά και κέντρο αριστείας για τη βιωσιμότητα στις επενδύσεις σε δημόσιες αγορές.

Η εξαγορά φέρνει τα περιουσιακά στοιχεία της Goldman Sachs υπό επίβλεψη να ανέρχονται σε περίπου 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια και επιβεβαιώνει τη θέση της στην κορυφαία πεντάδα των ενεργών διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως με κορυφαία franchise σε όρους σταθερού εισοδήματος, σε ρευστότητα, σε μετοχές, σε εναλλακτικές λύσεις και σε διαχείριση ασφαλιστικών περιουσιακών στοιχείων. Επίσης, εκτινάσσει τα περιουσιακά στοιχεία υπό επίβλεψη στην Ευρώπη σε πάνω από 600 δισεκατομμύρια δολάρια, ευθυγραμμισμένη με τους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας να κλιμακώσει τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες και να επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλειά της.

Ο συνδυασμός ενισχύει περαιτέρω την πλατφόρμα μας και παρέχει διευρυμένη γκάμα προϊόντων και αποκλειστικές υπηρεσίες σε πελάτες παγκοσμίως, φέρνοντας μαζί τους καλύτερους και των δύο οργανισμών για την παροχή επενδυτικών λύσεων σε κλίμακα, σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Η NN Investment Partners είναι άκρως συμπληρωματική με το υπάρχον ευρωπαϊκό αποτύπωμα της Goldman Sachs Asset Management, προσθέτοντας νέες δυνατότητες και επιταχύνοντας την ανάπτυξη προϊόντων όπως η αξία των ευρωπαϊκών μετοχών και η πίστωση διαβάθμισης επένδυσης, η βιωσιμότητα των ιδίων κεφαλαίων και ο αντίκτυπός τους και τα πράσινα ομόλογα.

Η NN Investment Partners σημείωσε επιτυχία στην ενσωμάτωση παραγόντων περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβέρνησης σε όλη τη γκάμα προϊόντων της, με κριτήρια ESG ενσωματωμένα στο 90% περίπου των περιουσιακών στοιχείων υπό επίβλεψη. Με την πάροδο του χρόνου, η Goldman Sachs Asset Management σκοπεύει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της NN Investment Partners για να συμπληρώσει τις υπάρχουσες επενδυτικές της διαδικασίες, βοηθώντας την εταιρεία να εμβαθύνει την ενσωμάτωση του ESG σε όλη τη γκάμα προϊόντων της και να ανταποκριθεί στις επενδυτικές προτεραιότητες των πελατών αναφορικά με τη βιωσιμότητα.

Ο Ντέιβιντ Σόλομον, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs, δήλωσε:

«Αυτή η εξαγορά προωθεί τη δέσμευσή μας να θέσουμε τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της επενδυτικής μας πλατφόρμας. Προσθέτει κλίμακα στο franchise των Ευρωπαίων πελατών μας και επεκτείνει την ηγετική μας θέση στη διαχείριση ασφαλιστικών περιουσιακών στοιχείων.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την ταλαντούχα ομάδα της NN Investment Partners, ένα κέντρο αριστείας στις βιώσιμες επενδύσεις, στην Goldman Sachs και μαζί θα επικεντρωθούμε στην παροχή μακροπρόθεσμης αξίας στους πελάτες και μετόχους μας».

Ως μέρος της συναλλαγής, η Goldman Sachs Asset Management έχει συνάψει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την NN Group για τη διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων περίπου 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντικατοπτρίζοντας τη δύναμη των δυνατοτήτων διαχείρισης παγκόσμιων ασφαλιστικών περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης και του εναλλακτικού franchise.

Η συνεργασία ενισχύει επίσης τη θέση της Goldman Sachs Asset Management ως ενός εκ των μεγαλύτερων μη συνδεδεμένων διαχειριστών ασφαλιστικών περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, με περισσότερα από 550 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό επίβλεψη και η εξαγορά θα αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή επιχειρηματική δραστηριότητα διαχείρισης καταπιστευμάτων της εταιρείας, χτίζοντας πάνω στην επιτυχία της πλατφόρμας της στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *