Skip to content

Ευρωπαϊκή Πίστη: Αύξηση παραγωγής 12% στο εννεάμηνο

Με αύξηση παραγωγής της τάξης του 12% έκλεισε το 9μηνο η Ευρωπαϊκή Πίστη, ενώ σημαντικά αυξημένα θα διαμορφωθούν τα προ φόρων κέρδη του ομίλου μετά και τα πολύ καλά επενδυτικά αποτελέσματα που έφεραν τα ελληνικά ομόλογα μέσα στο 2019.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της εταιρείας, το γ’ τρίμηνο 2019 ακολούθησε την ανοδική παραγωγή και κερδοφορία του β’ τριμήνου και ευελπιστούν εάν συνεχιστεί η οικονομική συγκυρία και δεν αυξηθούν οι ζημιές στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, να είναι το 2019 μία από τις καλύτερες χρήσεις της τελευταίας δεκαετίας. Ο δείκτης φερεγγυότητας (SCR) είχε διαμορφωθεί στο εξάμηνο κοντά στο 160% και στόχος της εταιρείας είναι να πλησιάσει στο 170% στο τέλος του χρόνου.

Η εταιρεία είναι προσαρμοσμένη στους πρόσφατους στρατηγικούς της στόχους δίνοντας έμφαση στην αποταμίευση και σύνταξη με λογικές εγγυήσεις ακολουθώντας, στον κλάδο υγείας χωρίς να παραλείπει τη δυναμική της ανάπτυξη στις Γενικές Ασφαλίσεις (αυτοκίνητο, περιουσία, αστική ευθύνη). Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Πίστη διαθέτει ένα στόλο 540.000 οχημάτων κυρίως ιδιωτών (retail) και λιγότερο corporate (δημόσιας χρήσης).

Συγχώνευση Αμοιβαίων Κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management

Η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΔΑΚ (Asset Management) παραμένει η μεγαλύτερη αυτόνομη ασφαλιστική ΑΕΔΑΚ. Mε πρόσφατη απόφαση προχωρά σε συγχώνευση αμοιβαίων κεφαλαίων. Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. αποφάσισε να προχωρήσει στη συγχώνευση των Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ευρωπαϊκή Πίστη Eurobond Κρατικών Ομολόγων Ανεπτυγμένων Χωρών (EUR) και Ευρωπαϊκή Πίστη Εταιρικών Ομολόγων Investment Grade (EUR), δι’ απορροφήσεως του δεύτερου από το πρώτο, με τη σύμφωνη γνώμη του θεματοφύλακα των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, “Τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ”.

Ημερομηνία Συγχώνευσης έχει ορισθεί η 15η Νοεμβρίου 2019

Από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης, δηλαδή από 15/11/2019, το Αμοιβαίο Κεφάλαιο που θα προκύψει, το οποίο φέρει πλέον την ονομασία «Ευρωπαϊκή Πίστη Eurobond Ομολογιακό Εξωτερικού (EUR)», θα διέπεται από τον κανονισμό του απορροφώντος αμοιβαίου κεφαλαίου, όπως θα έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα αναρτηθεί στο site της Εταιρίας. Σύμφωνα με το νέο κανονισμό, η επενδυτική πολιτική του Αμοιβαίου Κεφαλαίου «Ευρωπαϊκή Πίστη Eurobond Ομολογιακό Εξωτερικού σε EUR», επιτυγχάνεται μέσω ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου εταιρικών και κυβερνητικών ομολόγων ανεξαρτήτως πιστοληπτικής διαβάθμισης. Οι παραπάνω επενδύσεις αποτελούν ποσοστό τουλάχιστον 65% επί του καθαρού ενεργητικού του.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *