Skip to content

Η Allianz προσφέρει 12,5 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση της Ουκρανίας

Ένα εκατομμύριο ευρώ συγκέντρωσαν οι εργαζόμενοι

O Όμιλος Allianz, διαθέτει 10 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει όλους όσους πλήττονται από την εισβολή στην Ουκρανία. Στο ποσό αυτό προστίθεται επιπλέον και ποσό ίσο με τις ατομικές δωρεές των εργαζομένων έως και 2,5 εκατ. ευρώ. Το πρώτο εκατομμύριο θα διατεθεί άμεσα στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό για να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στους εκτοπισμένους όπως και σε εκείνους που το έχουν ανάγκη στην Ουκρανία.

Παράλληλα η Allianz στηρίζει την πόλη του Μονάχου στις προσπάθειες που γίνονται για την αρωγή των προσφύγων προσφέροντας ως χορηγία 500.000 ευρώ από το συνολικό ποσό.

“Η Allianz και πολλοί από τους υπαλλήλους της έχουν στενούς δεσμούς με την πόλη του Μονάχου” δήλωσε σχετικά η Renate Wagner, Ανώτατο στέλεχος ανθρώπινων πόρων στην Allianz Γερμανίας AG. “Η έδρα του Ομίλου μας είναι στο Schwabing. Συνεπώς είναι φυσικό για εμάς να στηρίζουμε την πόλη, αλλά και τους οργανισμούς αρωγής στην αντιμετώπιση αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης”.

Οι δωρεές στην πόλη του Μονάχου θα χρησιμοποιηθούν για να παράσχουν βασικές προμήθειες για ανθρώπους που εγκατέλειψαν την εμπόλεμη περιοχή. Επιπλέον, θα χρηματοδοτηθούν οργανισμοί και προγράμματα που στηρίζουν τους πρόσφυγες στο Μόναχο σε αυτή την δύσκολη κατάσταση και στην καθημερινή τους διαβίωση.

Πολλοί υπάλληλοι αλλά και συνδεόμενοι πράκτορες της Allianz επίσης έκαναν δωρεές στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό οι οποίες θα φτάσουν το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και με την αρωγή της εταιρείας, όπως ειπώθηκε στην αρχή.

“Η αφοσίωση των εργαζομένων μας στη βοήθεια είναι πολύ υψηλή και χαίρομαι που το συνεχώς αυξανόμενο ποσό δωρεών έφτασε το πρώτο εκατομμύριο. Πολλοί επίσης συνεισφέρουν εθελοντικά ή παράσχουν στέγη και καταφύγιο για τους πρόσφυγες. Μαζί κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να βοηθήσουμε τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους ανθρώπους στην Ουκρανία”, δήλωσε εξάλλου ο Klaus-Peter Röhler, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz Γερμανίας AG.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *