Skip to content

Θετική η Insurance Europe για περαιτέρω ενσωμάτωση αρχών βιωσιμότητας στο Solvency II

Τις απόψεις της σχετικά με την ενσωμάτωση των κινδύνων βιωσιμότητας στο Solvency II δημοσίευσε η Insurance Europe.

Όπως επισημαίνεται στο σημείωμα, οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες υποστηρίζουν τη φιλόδοξη ατζέντα της ΕΕ για τη βιωσιμότητα και δεσμεύονται να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στη μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη κοινωνία και να διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο στην επίτευξη των στόχων του Green Deal της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η βιωσιμότητα είναι βασικό στοιχείο της αναθεώρησης του Solvency II και οι ασφαλιστικές υποστηρίζουν αλλαγές που θα βοηθήσουν οι κίνδυνοι βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής, να ενσωματωθούν κατάλληλα στο αναθεωρημένο του πλαίσιο – όπου αυτό δεν ισχύει ήδη.

Οι απαιτήσεις προς τις ασφαλιστικές να προστατεύσουν τη βιωσιμότητα του πλανήτη, επιλέγοντας κατάλληλες για το σκοπό αυτό επενδύσεις και ενσωματώνοντας τις σχετικές αρχές στο Underwriting που εφαρμόζουν αποτελούν ήδη μέρος του Solvency II. Ωστόσο η Insurance Europe αναγνωρίζει ότι προκύπτει όφελος από την προσθήκη ορισμένων περαιτέρω δράσεων όπως:

  • Τακτικές αναθεωρήσεις και ενημερώσεις όπου χρειάζεται, των παραμέτρων που σχετίζονται με τον κίνδυνο φυσικής καταστροφής λόγω κλιματικής αλλαγής.
  • Την ένταξη της ανάλυσης σεναρίων κλιματικής αλλαγής στον ORSA.
  • Την εντολή της EIOPA να διερευνήσει εάν μια διαφοροποιημένη μεταχείριση για green assets σε αντιδιαστολή με τα brown assets (δηλαδή αυτά που έχουν ως αιχμή του δόρατος το διοξείδιο του άνθρακα) καθώς και περιουσιακών στοιχείων που έχουν στόχο θετικό προς την κοινωνία, δικαιολογείται με βάση στοιχεία της διαφοροποίησης του κινδύνου.

Επιπλέον, η Insurance Europe υποστηρίζει σχέδια μετάβασης, τα οποία ένα πολύ ευρύ φάσμα εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών, θα πρέπει να καταρτίσει και να καταστήσει γνωστά, όπως προβλέπεται επί του παρόντος στις κατευθυντήριες γραμμές του Due Diligence για την Εταιρική Βιωσιμότητα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις θέσεις της Insurance Europe αναφορικά με την ενσωμάτωση των κινδύνων βιωσιμότητας στο Solvency II.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *