Skip to content

Κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες ασφάλισης ζωής και υγείας το 2023


Από τον Μάιο του 2023, η Allianz είναι η κορυφαία εταιρεία ασφάλισης ζωής και υγείας στην Ευρώπη, με χρηματιστηριακή αξία (market value) περίπου 94 δισ. δολάρια. Η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία ασφάλισης ζωής και υγείας, με χρηματιστηριακή αξία περίπου 83 δισ. δολαρίων, είναι η ελβετική ασφαλιστική εταιρεία Chubb. Η Allianz και η AXA είναι οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες σε σύνολο ενεργητικού.

Κεφαλαιοποίηση αγοράς (Χρηματιστηριακή Αξία)

Η κεφαλαιοποίηση αγοράς, επίσης γνωστή ως χρηματιστηριακή αξία, είναι η συνολική αξία των εκδομένων μετοχών μιας εισηγμένης εταιρείας. Είναι ίση με την τιμή της μετοχής πολλαπλασιαζόμενη επί τον αριθμό των μετοχών που κυκλοφορούν. Ισχύει μόνο για εισηγμένες εταιρείες ή εταιρείες που έχουν κάνει το ντεμπούτο τους στο χρηματιστήριο, γνωστό και ως αρχική δημόσια προσφορά ή IPO. Λόγω της πρακτικής αγοράς και πώλησης μετοχών σε δημόσιες αγορές, η κεφαλαιοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη γνώμη του ευρύτερου κοινού για την καθαρή θέση μιας εταιρείας.

Ο ασφαλιστικός κλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αν και οι μεγαλύτεροι ασφαλιστές στο ΗΒ προέρχονται από τη Γερμανία και τη Γαλλία, η Βρετανική εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική αγορά στην Ευρώπη με βάση τα ασφάλιστρα. Την ίδια χρονιά, η αναλογία των ασφαλίστρων προς το ΑΕΠ, που αναφέρεται και ως ασφαλιστική διείσδυση, ήταν 10,4%

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *