Skip to content

«Κώδωνας κινδύνου» για τους μαύρους κωδικούς στην Άρτα – Θέλει αλλά δεν μπορεί να αναπτυχθεί στον τομέα Υγείας η Πρέβεζα

preveza21
Άποψη της Πρέβεζας

Αδυναμία να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση του ενδιαφέροντος των ασφαλιζομένων για προγράμματα Υγείας εκφράζουν η Άρτα και η Πρέβεζα, λόγω της έλλειψης τοπικών ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, με τον ανταγωνισμό στον τομέα του αυτοκινήτου να οδηγεί το ασφάλιστρο σε νέα χαμηλά και κυρίως την  Άρτα να αποτελεί «θερμοκήπιο» μαύρων κωδικών και τους αγρότες ακόμη να μην έχουν αφυπνιστεί ασφαλιστικά ενόψει του «αρμαγεδώνα» αλλαγών στο ασφαλιστικό τους και συνακόλυθων υποχρεώσεων καταβολής εισφορών που τους περιμένει από 1ης Ιανουαρίου του 2017.

της Βάσως Βεγίρη

Ο βηματισμός της ασφαλιστικής αγοράς των δύο περιοχών, όπως σημειώνει ο συντονσιής των γραφεών πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής σε Άρτα, Πρέβεζα, Βόνιτσα και Λευκάδα, κ.Δημήτριος Ντούσκας, είναι σχεδόν ο ίδιος, με την Πρέβεζα να σημειώνει λίγο καλύτερες επιδόσεις στον κλάδο Ζωής λόγω των τουριστικών εισοδημάτων της περιοχής. Οι ασφαλιστικές εταιρείες σύμφωνα με τον κ.Ντούσκα μπορούν και πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα παραπάνω στον τομέα της εκπαίδευσης, καθώς επίσης και να μη βασίζουν την ανάπτυξή τους στον τομέα της Υγείας μόνος τις αδυναμίες του δημοσίου συστήματος, αλλά και γενικότερα να υπάρξει στη χώρα μια σοβαρή μελέτη για την ενίσχυση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης (τρίτος πυλώνας) στο ασφαλιστικό σύστημα. Παράλληλα, δε, οι μετοχικές ασφαλιστικές, σύμφωνα με τον έχοντα πάνω από 25 χρόνα πείρα στον χώρο συνομιλητή μας, οφείλουν να αγωνιούν όχι μόνο για τις προσδοκίες των μετόχων τους, αλλά ακόμη περισσότερο για τον ευχαριστημένο πελάτη.

Η Άρτα απο ψηλά
Η Άρτα απο ψηλά

«Το θέμα είναι ότι και στα προγράμματα Υγείας, που ας πούμε τα τελευταία χόρνια έχουν μία αύξηση κυρίως στους μεγάλους νομούς, όπως Αττική και Θεσσαλονίκη , εμείς δεν έχουμε και τα όπλα να τα κυνηγήσουμε, δεν υπάρχουν ιδιωτικά νοσοκομεία και τα δημόσια παραπαίουν όπως παντού», επισημαίνει από την πλευρά του ο ασφαλιστκός πράκτορας,  κ.Χρήστος Παππάς από το πρακτορείο Mega-Παππάς στην Πρέβεζα και προσθέτει: «Ακόμα μπουσουλάμε στην περιοχή μας. Αν και πολλά γραφεία το παλεύουν να είναι λίγο πιο εξωστρεφή, να ξεφύγουν λίγο από το αυτοκίνητο, δυστυχώς ακόμη είναι δύσκολο. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας, οπότε έχουμε λίγο αστική ευθύνη, κλάδο πυρός, σκαφών κ.ο.κ. , έχουμε μια μικρή αύξηση εκεί».

Ένα από τα χαρακτηριστικά της Άρτας στο μεταξύ, σύμφωνα τόσο με τον υπεύθυνο του γραφείου της Allianz στην πόλη, κ.Ιωάννη Τζούνακα, όσο και με τον ασφαλιστικό πράκτορα κ.Χάρη Νούλα-μέλος του δικτύου Net-Insurance είναι ο μεγάλος αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων, ενώ μαζί με τους κ.κ.Τζούνακα και Νούλα ο υπεύθυνος των γραφείων της «Ευρωπαϊκής Πίστης» στην Άρτα και την  Πρέβεζα, κ.Κωνσταντίνος Σιαμαντάς, κρούει κώδωνα κινδύνου για την εξάπλωση των λεγόμενων «μαύρων κωδικών’ στην τοπική ασφαλιστική αγορά, όπου πλέον υπάρχουν όπως μας επισημαίνει και ολόκληρα γραφεία που λειτουργούν μόνο με κωδικούς άλλων. Κάθε άλλο παρά σπάνιο, όπως μας επισημάνθηκε εξάλλου από τους συνομιλητές μας, είναι το φαινόμενο στην Άρτα να κάνουν τους ασφαλιστές αγρότες, εφοριακοί, ακόμη και … αστυνομικοί…

(Κεντρική φωτό: το διάσημο Γεφύρι της  Άρτας)

Δρόμος στην Πρέβεζα
Δρόμος στην Πρέβεζα

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *