Skip to content

Λήμνος: Αύξηση των διαμεσολαβητών την τελευταία διετία!

Τι να πρωτοπρολάβει να κάνει το ελικόπτερο  του ΕΚΑΒ στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου άραγε, όπως λ.χ. στη Λήμνο; Είναι το ερώτημα που προβληματίζει τους κατοίκους της, που εκδηλώνουν ολοένα και περισσότερο την τελευταία διετία ενδιαφέρον για προγράμματα Υγείας, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης περιορίζονται σε συμβόλαια μικρού κόστους, ενώ τα ανασφάλιστα οχήματα έχουν αυξηθεί πολύ.

της Βάσως Βεγίρη

v.vegiri@underwriter.gr 

Η έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, όπως σημειώνει η κα. Λία Τσακανίκα, από την Interamerican, σαφώς προκαλεί αισιοδοξία για την τοπική οικονομία, όμως ο κόσμος δυσκολεύεται οικονομικά.  Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον, όπως μας επισημαίνει, για τον κλάδο Υγείας, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια ειδικά τους χειμερινούς μήνες από την συνεχή υποβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας και από το πρακτικό και ανελέητο ερώτημα: Τι να πρωτοκάνει το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ;

Παράλληλα, λόγω της ίδιας οικονομικής ανέχειας, τα ανασφάλιστα οχήματα καλά κρατούσαν επί μακρόν και μόνο τις τελευταίες ημέρες ο κόσμος τρέχει να καλυφθεί, μετά την εξαγγελία από πλευράς πολιτείας για πρόστιμα, αν και η ίδια εκτιμά ότι γρήγορα θα το ξεχάσουν. Οι δε αστικές ευθύνες περιορίζονται κυρίως στα καταλύματα και συναφή τουριστικά επαγγέλματα, και όχι τόσο πολύ στα σπίτια, όπου (σ.σ.; ευτυχώς βέβαια για την τοπική κοινωνία) δεν υπάρχουν κρούσματα ληστειών-κλοπών κ.ο.κ.  Πολύ σημαντικό για την κοινωνία και την ασφαλιστική αγορά της Λήμνου, πάντως, σύμφωνα με την κα.Τσακανίκα, είναι η προσωποποίηση του ασφαλιστή. Μετράει το πρόσωπο, πρέπει να υπάρχει ασφαλιστής που να βρίσκεται-ζει στο νησί.

Ακόμη και γα το αυτοκίνητο ο κόσμος δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα, διαπιστώνει από την πλευρά του και ο ασφαλιστικός πράκτορας, κ.Ανέστης Πανιτσίδης, που συνεργάζεται κυρίως με την Ιντερσαλόνικα. Η τουριστική σεζόν της Λήμνου, όπως μας επισημαίνει είναι μικρή, καθώς δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο τουριστικά όσο άλλα νησιά του Αιγαίου. Διαθέτει πάντως καλή ακόμη αγροτική  και κτηνοτροφική παραγωγή, οικοτεχνίες και αρκετό…στρατό. Με τη συνεχή υποβάθμιση των νοσοκομείων, επίσης, σημειώνει ο κ.Πανιτσίδης ο κόσμος  αναζητά προγράμματα Υγείας αλλά μικρού κόστους. Στην Ελλάδα γενικότερα, εξάλλου, εκτιμά ο συνομιλητής μας, συχνά δεν θέλουμε να ασφαλιζόμαστε σωστά, απλά να είμαστε στα όρια της νομιμότητας, του τυπικού. Και οι ασφαλιστές πολλές φορές δεν ήμασταν σωστοί , κοιτούσαμε απλά να κερδίσουμε από τον κόσμο, και όχι να του κάνουμε προγράμματα με βάση την πραγματική του οικονομική κατάσταση, οπότε ο κόσμος δεν μπορούσε στη συνέχεια – πόσο μάλλον με την κρίση – να συντηρήσει συμβόλαια.

Οι ΕΠΥ κατά τον ίδιο έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους και στη Λήμνο και ο κόσμος δεν φαίνεται να γνωρίζει ότι «όλο αυτό βρίσκεται στον αέρα», ενώ στον αντίποδα ένα αισιόδοξο νέο για τον κλάδο είναι η αύξηση των τοπικών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών την τελευταία διετία.

Τρίμηνα προγράμματα στον κλάδο του αυτοκινήτου και επίσης μικρής διάρκειας και κόστους προγράμματα Υγείας εμφανίζουν στη Λήμνο κινητικότητα και ζήτηση σύμφωνα και με την ασφαλιστική πράκτορα, κα.Καίτη Μηνά, που συνεργάζεται κυρίως με την Υδρόγειο Ασφαλιστική. Ο κόσμος ζητά ό,τι πιο οικονομικό και καθαρά τα υποχρεωτικά, με τις ελάχιστες δυνατές καλύψεις, ενώ είναι πολλά τα οχήματα που είναι ανασφάλιστα ή/και χωρίς πινακίδες και η ίδια δηλώνει ότι δεν της έχει τύχει να χάσει πελάτες ή να έχει άλλη ζημία από τις ΕΠΥ.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *