Skip to content

Μινέττα Ασφαλιστική: Προσφέρει ασφάλιση ειδικά για ηλεκτροκίνητα οχήματα

Το μέλλον ανήκει στην ηλεκτροκίνηση. Το 2030, πάνω από 100 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στους δρόμους παγκοσμίως, σε σύγκριση με τα περίπου 7 εκατομμύρια που κυκλοφορούσαν στα μέσα της περασμένης χρονιάς. Το 2020, ο αριθμός των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων που πουλήθηκαν στην Ευρώπη ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια.

Η Μινέττα Ασφαλιστική, αφουγκραζόμενη την αναδυόμενη ανάγκη διαμόρφωσε και ήδη προσφέρει καλύψεις αποκλειστικά για ηλεκτροκίνητα ή plug in υβριδικά οχήματα (διαθέτουν ηλεκτρικό κινητήρα & κινητήρα βενζίνης).

Το κυριότερο όφελος είναι φυσικά η μειωμένη ή και μηδενική εκπομπή καυσαερίων αλλά και το μειωμένο κόστος μετακίνησης εφόσον ο οδηγός χρησιμοποιεί λιγότερη ή και καθόλου βενζίνη. Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πιο απλά στη συντήρησή τους και το κόστος ασφάλισής τους υπολογίζεται με βάση την ισχύ του ηλεκτρικού τους μοτέρ.

Οι βασικές επιπλέον καλύψεις που απαιτεί ένα ηλεκτροκίνητο όχημα και που προσφέρει η Μινέττα είναι οι εξής:

  • Αστική Ευθύνη κατά τη φόρτιση του οχήματος (έως 10.000 ευρώ) Καλύπτεται η ευθύνη του ασφαλισμένου έναντι απαιτήσεων τρίτων για υλικές ζημιές ή/και σωματικές βλάβες.
  • Προσωπικό ατύχημα οδηγού κατά τη φόρτιση (έως 15.000 ευρώ), λόγω διαφυγής ηλεκτρικού ρεύματος από βραχυκύκλωμα, υπερφόρτωση ηλεκτρικού δικτύου, υπέρταση, σχηματισμό τόξου ή άλλη συναφή ατία που προκαλεί θάνατο ή μόνιμη ολική αναπηρία.
  • Υλικές ζημιές κατά τη φόρτιση (15000 ευρώ): Ζημιές από βραχυκύκλωμα, υπερφόρτωση ηλεκτρικού δικτύου, υπέρταση, υπερθέρμανση ή κακή λειτουργία οργάνων μέτρησης, ρύθμισης ή ασφάλειας.
  • Ενοικίαση μπαταριών ή οχήματος αντικατάστασης: Η ασφάλιση αυτή καλύπτει τα έξοδα ενοικίασης μπαταρίας αντικατάστασης, για όσο διάστημα διαρκεί η επισκευή (ανώτατος χρόνος δέκα μέρες).
  • Κλοπή καλωδίων φόρτισης κατόπιν διάρρηξης του οχήματος (1000 ευρώ)

Στα προγράμματα MINETTA electrify μπορούν να ασφαλιστούν επιβατικά Ι.Χ. και TAΞI, αμιγώς ηλεκτρικά ή/και plug in οχήματα (εκτός δικύκλου, τρίκυκλου και οχημάτων υπαίθριων δραστηριοτήτων). Προσφέρονται 4 πακέτα, βασικό (συμπεριλαμβάνει και καλύψεις πέραν των υποχρεωτικών), φωτιά και φυσικά φαινόμενα, πακέτο με κλοπή και πλήρης μικτή.

Η εταιρεία  στοχεύει να επεκτείνει άμεσα την πρότασή της με επιπρόσθετες εξειδικευμένες καλύψεις που αφορούν ζημιά ή ατυχήματα κατά την κίνηση του οχήματος.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *