Skip to content

Νέα έδρα Generali Hellas: “Εμβληματικό πέρασμα σε νέα εποχή”

Στα νέα της γραφεία υψηλών προδιαγραφών στην Λεωφ. Συγγρού μετακομίζει τις επόμενες ημέρες η Generali

του Νίκου Σακελλαρίου

Από το Μαρούσι τη δεκαετία του ’90, στον Νέο Κόσμο την προηγούμενη 20ετία και τώρα στη νέα “ασφαλιστική γειτονιά”, η Generali ανοίγει νέο κεφάλαιο ταυτόχρονα με την οργανική συγχώνευση της AXA. Ένα βήμα που μεγαλώνει θεαματικά τον όμιλο και τον τοποθετεί μέσα στους 3 μεγαλύτερους στην Ελλάδα με ιδιαίτερη παρουσία στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας και μεγαλύτερα μερίδια στις γενικές ασφαλίσεις. Η συγχώνευση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς καθώς όπως δηλώνεται οι δύο εταιρείες έχουν παρεμφερείς φιλοσοφίες και παρόμοια προϊόντα.  Στους κλάδους που υπάρχουν διαφοροποιήσεις, τα προϊόντα των δύο ομίλων θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Generali το πρώτο τρίμηνο 2022 καταγράφει αύξηση κερδοφορίας και παραγωγής μεταξύ 5-8%.

Το νέο κτήριο

To νέο κτήριο της Generali βρίσκεται επί των οδών Λεωφόρου Συγγρού και Λαγουμιτζή στην Αθήνα, και έχει επιφάνεια άνω δομής 8.000 τ.μ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο συγκρότημα υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανόνες πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης του προγράμματος Leadership in Energy and Environmental Design (LEED, σε βαθμίδα Gold).  Στο νέο κτήριο θα εγκατασταθούν και τα περισσότερα στελέχη της AXA.

Οι εγκαταστάσεις αναπτύχθηκαν με βιοκλιματικό σχεδιασμό, με στόχο την χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση. Παράλληλα, εφαρμόζονται αποδοτικές ενεργειακά τεχνολογίες για την κάλυψη των αναγκών και εγκαθίστανται συστήματα αυτοματισμών και ελέγχου απόδοσης των εγκαταστάσεων. Τα συστήματα που έχουν επιλεγεί είναι της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας και καλύπτουν και όλες τις απαιτήσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.

Επίσης, έχουν προβλεφθεί μεγάλοι ενιαίοι χώροι πρασίνου με φύτευση εντατικού τύπου και την ανάπτυξη υψηλής βλάστησης, ο οποίος συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος στον περιβάλλοντα χώρο των κτιρίων και στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, ενώ περιορίζει το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και οι προδιαγραφές του κτιριακού συγκροτήματος στοχεύουν στην υψηλή ποιότητα συνθηκών εργασίας και στην λειτουργική ευελιξία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali Hellas Πάνος Δημητρίου έχει αναφέρει σχετικά: «Το νέο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα σηματοδοτεί μία ακόμη σημαντική επένδυση του Ασφαλιστικού Ομίλου Generali στην Ελλάδα. Η νέα μας στέγη, σε μία από τις κεντρικότερες λεωφόρους της χώρας, αποτελεί για εμάς ένα εμβληματικό πέρασμα σε μία νέα εποχή. Εδώ θα φιλοξενήσουμε και θα αναπτύξουμε τα φιλόδοξα σχέδιά μας για το μέλλον»

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *