Skip to content

Νέα ακαδημία για underwriters στη Βρετανία – Εντείνεται ο «πόλεμος» για την ανάδειξη ταλαντούχων ασφαλιστών

Επίσημη πρώτη είχαμε στη Βρετανία για την Ακαδημία Ασφαλιστών που λειτουργεί πλέον η εταιρεία ειδικών ασφαλίσεων Hiscox UK, μετά και από το επιτυχημένο πιλοτικό της ξεκίνημα στο 4ο τρίμηνο του 2022.

του Χρήστου Γαβαλά

Η Hiscox Underwriting Academy παρέχει hands-on τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των ταλαντούχων ασφαλιστών.

Η Ακαδημία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση της γραμμής ταλέντων στο underwriting και την αύξηση της ταχύτητας που θα χρειαστεί κάποιος για να αναπτύξει ικανότητα σε σχετικούς ρόλους.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2022, η Hiscox Underwriting Academy ολοκλήρωσε ένα επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα για την πρόσληψη 10 νέων underwriters για το τμήμα των εμπορικών της ασφαλίσεων.

Η ταχύρρυθμη φύση του προγράμματος έχει μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για να λάβει κάποιος άδεια underwriting εισαγωγικού επιπέδου κατά 66% και αυτό τώρα επιχειρείται να εισαχθεί ως τακτική και στο τμήμα προσωπικών ασφαλίσεων της εταιρείας, με περαιτέρω προσλήψεις για εμπορικούς ρόλους να είναι προγραμματισμένες για τον Απρίλιο.

Το μισό του 5μηνου προγράμματος περιλαμβάνει εκπαίδευση στην τάξη και το υπόλοιπο περιστρέφεται γύρω από μια δουλειά σε live εργασιακό περιβάλλον, προτού αποκτηθεί η άδεια underwriting επιπέδου 1 και η ανάληψη υπηρεσίας σε κανονική θέση. Το πρόγραμμα σπουδών της ακαδημίας περιλαμβάνει ενότητες CII (Chartered Insurance Institute) και εκπαίδευση που θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να πάρουν πιστοποίηση εντός του πρώτου έτους του ρόλου που θα τους ανατεθεί.

«Ο ανταγωνισμός για ειδικευμένους underwriters είναι σκληρός, επομένως, ενώ συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε εξειδικευμένους επαγγελματίες με εμπειρία, επενδύουμε πολλά στην ανάπτυξη νέων ταλέντων, εστιάζοντας περισσότερο στην εκπαίδευση και τον σωστό προσανατολισμό καριέρας», σχολίασε η Τζόντι Κάρτραϊτ, διευθύντρια διανομής στο Hiscox UK.

«Η Hiscox Underwriting Academy παρέχει σε όσους έχουν φιλοδοξίες για καριέρα στο underwriting μια πραγματικά γρήγορη πορεία προς την πιστοποίηση. Προσλαμβάνουμε και καλλιεργούμε περαιτέρω άτομα με υψηλές επιδόσεις, προσφέροντας μια διαδρομή εκπαίδευσης που είναι γρήγορη, ολοκληρωμένη και πρακτική», πρόσθεσε.

«Από τη στιγμή που η επιχείρησή μας αναπτύσσεται, η ζήτηση για εξαιρετικούς underwriters θα συνεχίσει να αυξάνεται και η Ακαδημία θέλει να διασφαλίσει ότι έχουμε μια ισχυρή σειρά από τεχνικά καταρτισμένους και εμπορικά έξυπνους συνεργάτες για να το πετύχουμε».

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *