Skip to content

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: «Επιδημία» παραιτήσεων/ Δημιουργήθηκε το πρώτο λέιζερ “αλεξικέραυνο”/ «Φάρμακο» η συχνή επαφή με τη φύση/ Dentist pass σε παιδιά από 6 έως 12 ετών

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: «Επιδημία» παραιτήσεων, υπό πίεση οι κλινικές

Το μεγάλο κύμα φυγής γιατρών από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, κυρίως λόγω των μόνιμων προβλημάτων υποστελέχωσης, αποτελεί καθρέφτη της κατάστασης που επικρατεί σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δημιουργήθηκε το πρώτο λέιζερ “αλεξικέραυνο” που διώχνει μακριά τους κεραυνούς

Ευρωπαίοι και άλλοι επιστήμονες, ανακοίνωσαν ότι δοκίμασαν για πρώτη φορά ένα εναλλακτικό αλεξικέραυνο: ένα ισχυρό λέιζερ που, στοχεύοντας στον ουρανό, μπορεί να αποτρέψει από την πορεία τους, τους κεραυνούς. Το επίτευγμα μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες μεθόδους αντικεραυνικής προστασίας των κρίσιμων υποδομών, όπως σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, αεροδρομίων, εξεδρών εκτόξευσης πυραύλων κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η συχνή επαφή με τη φύση συνιστά αντίδοτο για τα αγχολυτικά, αντι-υπερτασικά και άλλα φάρμακα

Οι άνθρωποι που περνούν αρκετό χρόνο στη φύση, κοντά σε δέντρα, νερά και βουνά, έχουν μειωμένη ανάγκη να πάρουν φάρμακα για το άγχος, την υπέρταση, το άσθμα και άλλες παθήσεις, σύμφωνα με μια νέα φινλανδική επιστημονική μελέτη, που επιβεβαιώνει ότι η τακτική επαφή με τη φύση αποτελεί «φάρμακο» για την ψυχοσωματική υγεία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Dentist pass σε παιδιά από 6 έως 12 ετών [γράφημα]

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης (dentist pass) για τη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 ως 12 ετών προσφέρονται για πρώτη φορά στη χώρα μάς με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ στη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *