Skip to content

Οι άνθρωποι της HDI Hellas κάνουν τη διαφορά

Στο διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον των τελευταίων χρόνων, η ανθεκτικότητα είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν μια σειρά προκλήσεων και κινδύνων. Ο νέος Μanaging Director του Υποκαταστήματος της HDI στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου μας συστήνει τους Lead Underwriters της νέας ομάδας Διοίκησης. Επιπλέον, μας δίνει πληροφορίες για την τοπική αγορά του Τομέα Βιομηχανικών Ασφαλίσεων αλλά και τη νέα επιχειρηματική στρατηγική του Υποκαταστήματος.

Μετρώντας ήδη δύο δεκαετίες σταθερής δέσμευσης στους μεσίτες και στους πελάτες της, η HDI Global SE, Hellas συγκαταλέγεται με υπερηφάνεια μεταξύ των κορυφαίων ασφαλιστών Βιομηχανικών Κινδύνων στην ελληνική αγορά, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Τα τελευταία δέκα χρόνια, υπό την ηγεσία του μέχρι πρότινος Managing Director, κ. Νότη Βαγιακάκου, το Υποκατάστημα εφάρμοσε μια ξεκάθαρη στρατηγική ανάπτυξης και διεύρυνσης της περιοχής δραστηριοποίησης της εταιρείας και εκτός Ελλάδος και καθιερώθηκε έτσι ως επιχειρηματικό κέντρο προσφοράς βιομηχανικών ασφαλίσεων σε συνολικά 14 χώρες. Με βάση την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών, το Υποκατάστημα με έδρα την Αθήνα μπορεί να εκδίδει ασφαλιστήρια συμβόλαια στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενώ μπορεί να ενεργεί επίσης ως αντασφαλιστής στην Τουρκία και στο Ισραήλ. 

Νέα ομάδα Διοίκησης, Νέα Στρατηγική

Μετά τη συνταξιοδότηση του προκάτοχού του, ο Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου ηγείται του Υποκαταστήματος από την 1η Ιουλίου 2023.  Η αλλαγή στην ηγεσία σηματοδότησε επίσης την συγκρότηση νέας ομάδας Διοίκησης, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων στελεχών, τους Lead Underwriters, κ. Διονύση Μάτσα (Property & Engineering), την κ. Νέλλη Βαρουχάκη (Liability / Financial Lines & Cyber) και τον κ. Στέλιο Βασιλόπουλο (Transport & Aviation / Casualty & Specialty). Η νέα ομάδα Διοίκησης, υλοποιεί επί του παρόντος τη δεύτερη φάση του σχεδίου ανάπτυξης του Υποκαταστήματος και δημιουργεί ένα άνοιγμα στους πιο «εμπορικούς» κινδύνους της αγοράς, ενώ παραμένει σταθερά και ένας από τους κορυφαίους βιομηχανικούς ασφαλιστές παγκοσμίως. 

Η παρουσία μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι περιορισμένη σε σύγκριση με το εξωτερικό. Το 2022, ο βιομηχανικός τομέας στην Ελλάδα, συνεισέφερε κάτι λιγότερο από το 17% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας.  Το ποσοστό αυτό είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερο στη Γερμανία, τη χώρα όπου εδρεύει η HDI Global, όπου οι βιομηχανικοί πελάτες συχνά είναι μεγάλοι Πολυεθνικοί Όμιλοι.  Εάν κάνουμε σύγκριση μεταξύ των δύο χωρών, ο βιομηχανικός τομέας στην Ελλάδα και στη γύρω περιοχή είναι σίγουρα μικρότερης κλίμακας, με αποτέλεσμα το άνοιγμα προς το μεσαίο τμήμα της αγοράς, να είναι πλέον ένας από τους στρατηγικούς στόχους της HDI Global SE, Hellas που θα της επιτρέψει να αξιοποιήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, να παρουσιάσει λύσεις που θα εκτιμηθούν από διαφορετικούς τομείς της αγοράς και να μεγαλώσει το μερίδιό της, τόσο σε τοπικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.

Η νέα στρατηγική της HDI Global SE, Hellas ακολουθεί τις θετικές εξελίξεις και προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας συμμετέχοντας στην ασφάλιση μεγάλων Τεχνικών Έργων, Υποδομών και έργων Τουριστικής Ανάπτυξης. Φυσικά προκύπτουν έτσι, νέες ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο στον κλάδο Αστικής Ευθύνης όσο και σε αυτόν των Μεταφορών, τομείς, που όλοι αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα των εργασιών της Εταιρείας.

Ένας αξιόπιστος συνεργάτης σε περίοδο αλλαγών

Στην HDI Global, η ενίσχυση των επιχειρηματικών συνεργειών, πλέον των ασφαλιστικών υπηρεσιών, αποτελούν τη βασική φιλοσοφία μας, με σκοπό την κοινή πορεία προς την επιτυχία. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ένας αξιόπιστος συνεργάτης, δίπλα στους πελάτες σε περιόδους αλλαγών και ιδιαίτερα στις αλλαγές που επιφέρουν οι εξελίξεις στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Ο κ. Μάτσας πιστεύει ότι οι τρέχουσες προκλήσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες ασφαλίζουν τις δραστηριότητές τους στο μέλλον. “Η μετάβαση σε πράσινα πλάνα ανάπτυξης θα συμβεί αναπόφευκτα. Όλοι κατανοούν ότι αυτή είναι η μόνη λύση για το μέλλον. Όλες οι εταιρείες θα εξελιχθούν, τελικά, με βάση ένα πιο πράσινο επιχειρηματικό μοντέλο. Ως ασφαλιστές, έχουμε συμμετάσχει σε έργα πράσινης ανάπτυξης για δεκαετίες και θα συνεχίσουμε να είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές αυτών κατά τη διάρκεια των αλλαγών που έρχονται”. 

“Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η ταχύτητα της ψηφιοποίησης.  Δεν έχει αλλάξει μόνο η ζωή μας, αλλά και ο τρόπος που εργαζόμαστε” αναφέρει η κ. Βαρουχάκη. “Εμείς ως εταιρεία πρέπει να δράσουμε γρήγορα, χωρίς να αποκαλύπτουμε ευαίσθητες πληροφορίες, και να συνεχίσουμε ταυτόχρονα να προσφέρουμε την ίδια ποιότητα υπηρεσιών που πάντα προσφέραμε”.

Ο κ. Σεμερτζόγλου βλέπει ξεκάθαρα τον ρόλο που θα παίξουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στη νέα εποχή. “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις νέες εξελίξεις και προκλήσεις επειδή οι πελάτες μας βρίσκονται επίσης σε φάση μετασχηματισμού” τονίζει. “Πρέπει να τους δώσουμε τα εργαλεία ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν τις απαραίτητες αλλαγές στην επιχείρησή τους. Ως κλάδος, πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και έτοιμοι να διαχειριστούμε όλα αυτά τα ζητήματα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για μας”. Ωστόσο, ο κ. Σεμερτζόγλου εστιάζει επίσης την προσοχή του στις εξελίξεις εντός HDI Global. “Πρέπει να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα και να έχουμε το βλέμμα στραμμένο προς την επόμενη γενιά managers και στελεχών και στην ανάπτυξη αυτών, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η εταιρεία μας παραμένει πρωτοπόρος και δημιουργεί λύσεις αξίας. Η προσέλκυση ταλέντων και η εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού μας, είναι πρώτη μας προτεραιότητα”.

Ο κ. Βασιλόπουλος προσθέτει. “Στον τομέα των ασφαλίσεων, ο πυρήνας είναι οι άνθρωποι. Η σωστή προσέγγιση και ανταπόκριση προς τους πελάτες και τις ανάγκες τους, μας επιτρέπει να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας και να προχωράμε στην προσφορά λύσεων που τους καλύπτουν πλήρως. Θέλουμε να διατηρούμε με τους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή σχέση καθώς πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε δίπλα τους όταν μας χρειαστούν, πριν μας χρειαστούν, στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Αυτό ενισχύεται από όλη την υποστήριξη που έχουμε λάβει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών από την μητρική εταιρεία. Η συνεργασία με την HDI Global SE στο Ανόβερο, έχει υπάρξει και συνεχίζει να είναι εξαιρετική, γεγονός που ενθαρρύνει την σταθερότητα και την ανάπτυξη στην εταιρεία”. 

Η δύναμη μίας πραγματικά παγκόσμιας εταιρείας

Η επιτυχία των πελατών της συνδέεται ουσιαστικά με τη δέσμευσή της ΗDI για την ευημερία τους, στο σύνολο των 175 χωρών όπου δραστηριοποιείται. “Η HDI Global είναι μία πραγματικά παγκόσμια εταιρεία η οποία παρέχει εντελώς διαφορετική προοπτική αντίληψης της έννοιας της ασφάλισης αφού στηρίζεται στην αλληλεπίδραση πολλών διαφορετικών φιλοσοφιών και πολιτισμών. Οι πελάτες, οι συνεργάτες και τα στελέχη μας παραμένουν συνεχώς ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της αγοράς και τους κινδύνους που τους αφορούν τόσο σε τοπικό όσο και διεθνές επίπεδο. Στην καθημερινότητα μας, αντιμετωπίζουμε ή/και διαχειριζόμαστε μεγάλης εμβέλειας κινδύνους/περιπτώσεις τις οποίες δεν συναντά κανείς εύκολα ακόμη και στην διάρκεια μιας μακροχρόνιας καριέρας στην Ελλάδα” λέει ο κ. Σεμερτζόγλου.

“Είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μας επειδή η εμπειρία και η ειδίκευσή τους προσδιορίζουν τη θέση μας στην αγορά”, αναφέρει ο κ. Σεμερτζόγλου. “Πιστεύω ότι πολλά πιθανώς δύσκολα σενάρια στην αγορά τα αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς, βασιζόμενοι στην πολυετή τεχνογνωσία, κατάρτιση και επαγγελματισμό των στελεχών μας, ενώ οι συνεργάτες μας, ακολουθώντας τις συμβουλές μας, είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις. Την ίδια στιγμή οι πελάτες μας αντιλαμβάνονται ότι η προστασία που λαμβάνουν κάτω από την ασφαλιστική ομπρέλα της HDI εξασφαλίζει την βιωσιμότητα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους. 

(Κεντρική φωτογραφία από αριστερά: Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, Νέλλη Βαρουχάκη, Διονύσης Μάτσας, Στέλιος Βασιλόπουλος. Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο 1o newsletter που δημιούργησε η εταιρεία για συνεργάτες και πελάτες)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *