Skip to content

Οι 10 πρώτοι Brokers στον κόσμο το 2022

Το τιμόνι στο ράλι των ασφαλίστρων κρατά σταθερά και το 2022 η Marsh & McLennan Cos. Inc, με συνοδηγό στην δεύτερη θέση την  Aon PLC και στην 3η θέση την Willis Towers Watson PLC’s.

της Ελενας Ερμείδου

H Marsh & McLennan Cos. Inc. για το 2022 ανακοίνωσε έσοδα 20,66 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 4,1% σε επίπεδο εσόδων σε σχέση με το 2021 και σε επίπεδο οργανικής ανάπτυξης  9%. Η Marsh & McLennan Cos. Inc,  σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ν.Υ., ΗΠΑ. το 2022 ολοκλήρωσε 20 συναλλαγές εξαγορών

Η AON PLC, η δεύτερη  μεγαλύτερη μεσιτική στον κόσμο προσέκρουσε στον τοίχο της Εποπτικής Κανονιστικής Αρχής των ΗΠΑ με αποτέλεσμα η εξαγορά της Willis Towers Watson PLC που σχεδίαζε να μην γίνει. Τα ετήσια  έσοδα της Aon PLC το 2022 σε σχέση με το 2021 σημείωσαν αύξηση 1,8% και διαμορφώθηκαν στα 12,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η οργανική ανάπτυξη  στο 6%  το 2022 σε σχέση με το 2021.

Το 2022 τα έσοδα της  Willis Towers Watson PLC’s υποχώρησαν, παρά ταύτα, η Willis διατήρησε την 3η θέση της στην αγορά. Συγκεκριμένα τα έσοδα της σημείωσαν πτώση -1,1% στα 8,73 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 σε σχέση με το 2021. H Willis σήμερα, μετά την αποτυχία εξαγοράς της από την ΑΟΝ εξετάζει οργανωτικές αλλαγές στην δομή της.

Σταθερά ανοδική πορεία στην «κούρσα» των εσόδων κρατά Arthur J. Gallagher & Co. Τα έσοδα της εκτινάχθηκαν  για δύο λόγους:   1ον . Λόγω της απορρόφησης των  Συμβατικών αντασφαλιστικών (treaty reinsurance) συμβάσεων  της Willis Towers Watson PLC2ον. Λόγω της εξαγοράς  των 600 εκατομμυρίων της BCHR Holdings L.P.. Τα έσοδα της το 2022 διαμορφώθηκαν στα 8,38 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας  αύξηση 20,3% .

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2023 / 2024, η Arthur J. Gallagher & Co θα αυξήσει περαιτέρω τα έσοδα της και θα ανέβει στην 3η θέση της κατάταξης.  Οι απορροφήσεις χαρτοφυλακίων που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει  η Arthur J. Gallagher & Co ενισχύουν τις δυνατότητες εισόδου της σε αγορές μεσαίου βεληνεκούς. Ήδη η απορρόφηση του χαρτοφυλακίου των Συμβατικών Αντασφαλιστικών Συμβάσεων της Willis Re έδωσε σημαντική ώθηση ανάπτυξης στην εταιρεία, βελτιώνοντας ήδη τις προοπτικές εισόδου της στις μεσαίες αγορές.

Τελευταία στην πρώτη πεντάδα  η Hub International Ltd με συνολικά έσοδα 3,76 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά  16,5% σε σχέση με το 2021. Η Hub συνεχίζει την στρατηγική εξαγορών δεκάδων μικρών, γράφοντας παράλληλα και νέες δουλειές

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι: 7: Brown & Brown Inc. 8: Truist Insurance Holdings Inc.#9: Alliant Insurance Services Inc. #10: Lockton Cos. LLC

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί την μεγαλύτερη ασφαλιστική αγορά στην Ευρώπη σε επίπεδο εγγεγραμμένων ασφαλίστρων και με ασφαλιστική διείσδυση 10,4%.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *