Skip to content

Ο CEO της Allianz ανακηρύχθηκε «Προσωπικότητα της Χρονιάς»

Ο Όλιβερ Μπάτε κέρδισε το Γερμανικό Βραβείο Διαφορετικότητας στην κατηγορία «Προσωπικότητα της Χρονιάς» 2022, όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος Allianz. Η διάκριση αντικατοπτρίζει «την ακλόνητη δέσμευση της Allianz και τη δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη».

Το βραβείο δόθηκε από το γερμανικό δίκτυο Beyond Gender Agenda, το πιο σημαντικό δίκτυο συμπερίληψης στη γερμανική οικονομία, σκοπός του οποίου είναι να προωθήσει και να διασφαλίσει ίσες ευκαιρίες στα ανώτατα στελέχη ανεξαρτήτως γένους, ηλικίας και πολιτισμικού και κοινωνικού μπαγκράουντ, σεξουαλικού προσανατολισμού και σεξουαλικής ταυτότητας.

Εκπρόσωπος της Allianz δήλωσε σχετικά:

«Ο Όλιβερ είναι μανιώδης υποστηρικτής της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και ως υψηλή στρατηγική προτεραιότητα στη διεύθυνση της εταιρείας. Η στρατηγική της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης έχει εδραιωθεί σταθερά στην επιχείρηση ως βασικό συστατικό της αναζήτησης ταλέντων και ως αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού προϊόντων και της επικοινωνίας με τους πελάτες. Η Allianz έχει θέσει φιλόδοξους παγκόσμιους στόχους σε σχέση με τη διαφορετικότητα με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2024. Είναι σημαντικό ότι μετράμε και συζητάμε την πρόοδο σε τριμηνιαία βάση και ζητάμε από τα ανώτατα στελέχη μας να λογοδοτούν».

Στην αρχή της θητείας του Όλιβερ Μπάτε ως Διευθύνοντος Συμβούλου το 2015, δεν υπήρχε ούτε μία γυναίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος στον όμιλο της Allianz. Σήμερα υπάρχουν εννέα – οι έξι διορίστηκαν το 2021.

Έχοντας υπογράψει το Valuable 500, τις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τα Πρότυπα LGBT του ΟΗΕ, ο Όλιβερ Μπάτε ήταν βασικός μοχλός της δέσμευσης της Allianz στη διαφορετικότητα, ενώ διεύρυνε και άλλες δημόσιες δεσμεύσεις του ομίλου, όπως χάρτες του ΟΗΕ και πιστοποίηση Equal Pay & EDGE.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος προσθέτει: «Οι προσπάθειές μας για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη είναι πολύ σημαντικές για τους υπαλλήλους μας και για το περιβάλλον εργασίας μας. Αλλά είναι επίσης σημαντικές για την επιχείρησή μας. Σύμφωνα με το βαρόμετρο εμπιστοσύνης Edelman το 69% των εργαζομένων θέλουν να ανήκουν σε μια εταιρεία που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Πρόκειται για τη βάση ενός αφοσιωμένου εργατικού δυναμικού και είναι σημαντική για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης σε μια εταιρεία».

(Στην κεντρική φωτογραφία ο Όλιβερ Μπάτε, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *