Skip to content

Ο Covid-19 και οι επιπτώσεις του στην ασφαλιστική αγορά στην Insurance Europe

Εκδόθηκε στα τέλη Αυγούστου η ετήσια έκθεση 2019-2020 της Insurance Europe με θέματα που σχετίζονται άμεσα με την παγκόσμια επικαιρότητα και ειδικά τον Covid-19.

Tου Νίκου Σακελλαρίου

Η Γενική Διευθύντρια της Insurance Europe, κα. Μichael Koller στο εισαγωγικό της άρθρο «Η ασφάλιση στην εποχή του κορωνοΪού» κάνει μία ευρύτερη αναφορά στις συνθήκες που πρέπει να διαμορφωθούν στις ασφαλιστικές υπηρεσίες προκειμένου να γίνουν πιο ευέλικτες προς τους ασφαλισμένους, συνεργάσιμες με τις δημόσιες αρχές και ταυτόχρονα να διαχειριστούν την κεφαλαιακή τους ευρωστία σε μία περίοδο που οι οικονομίες βάλλονται από την κρίση.

Ο αντιπρόεδρος της Insurance Europe, κ. Frederic de Courtois, επισημαίνει σε άρθρο του με τίτλο «Προετοιμάζοντας το μέλλον» τις αλλαγές που θα δημιουργηθούν στην ασφαλιστική αγορά από την πανδημία του Covid-19.

Στα υπόλοιπα μεγάλα θέματα που απασχολούν τις ασφαλίσεις, η ετήσια έκθεση ασχολείται με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει στις ασφαλίσεις περιουσίας, τις χρηματοδοτήσεις και τις επενδύσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων σε περιόδους αρνητικών αποδόσεων, τα Solvency II και τις μεγάλες επιπτώσεις των κανόνων τους στη διακράτηση υψηλών αποθεμάτων, την εποπτεία των ασφαλιστικών αγορών (regulation), τη συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιρειών στα Συνταξιοδοτικά συστήματα, τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση των ασφαλιστών, αλλά και των ασφαλισμένων, τα PRIIPs, τα δίκτυα διανομής στην Ευρώπη και πώς αυτά εξελίσσονται, τα Insurtech (τεχνολογίες και εφαρμογές στις ασφαλιστικές), τις εξελίξεις στο Cyber Risk, ενώ γίνεται αναφορά στις νέες τεχνολογίες για τα θέματα ασφάλισης αυτοκινήτου και σε θέματα Φορολογίας.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *