Skip to content

Προσωπική Ιστοσελίδα: πιο εύκολη και πολύ πιο χρήσιμη από όσο πιστεύει η Διαμεσολάβηση

Το πρώτο Συνέδριο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης ανήγγειλε από το βήμα του Συνεδρίου του IFAAcademy ο Πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Νικόλας Εμμανουήλ

«Πρέπει να ξεκολλήσουμε από αυτό το γραφικό 2%, να αναβαθμίσουμε την εικόνα μας στον κόσμο και να μην την πατήσουμε, όπως άλλες αγορές σαν αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών όπου η μέση ηλικία των ασφαλιστικών συμβούλων είναι 59 ετών», προέτρεψε ο κ. Παναγιώτης Λελεδάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του IFAAcademy, το κοινό κατά την έναρξη του φετινού ετήσιου Συνεδρίου με τίτλο “Back to the Future” που πραγματοποιήθηκε 17 – 19 Ιανουαρίου στο Divani Caravel.

«Μεταξύ μας γνωριζόμαστε. Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε εξωστρέφεια και να γνωρίσουν οι εκτός κλάδου, κυρίως οι παράγοντες σε οικονομία και πολιτική, την αγορά μας και την αξία της, καθώς επίσης, να μπορούμε να δημιουργήσουμε τεχνογνωσία που να είμαστε σε θέση να εξάγουμε και όχι μόνο να φέρνουμε από το εξωτερικό έτοιμες συνταγές», πρόσθεσε ο κ. Λελεδάκης με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την ίδρυση του IFAAcademy.

IFAAcademy 5 YEARS ANNIVERSARY! from ifaacademy on Vimeo.

«Το μέλλον όλων των κλάδων, όχι μόνο του δικού μας, είναι η εκπαίδευση και το να αντιληφθούμε τα σημεία των καιρών. Ανάγκη ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop) έχουν όλες οι επιχειρήσεις και να είστε σίγουροι ότι ως επαγγελματίες θα βοηθήσουν και εσάς τα μέγιστα», είπε με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, από το βήμα κατά την τιμητική βράβευση για την προσφορά του στον ασφαλιστικό κλάδο.

Συμπλήρωσε δε πως «το ΕΕΑ θα προσπαθήσει να σας δώσουμε τα όπλα προκειμένου οι ασφαλιστές του μέλλοντος να είναι οι σύγχρονοι ασφαλιστές».

Τέλος, προανήγγειλε τη διεξαγωγή του 1ου Ασφαλιστικού Συνεδρίου της Διαμεσολάβησης, κατά πάσα πιθανότητα στην Ύδρα, «με γνώμονα ποιά είναι η αγορά μας και ποιοί οι εισηγητές που μπορούν να μας βοηθήσουν να πάμε μπροστά». Μάλιστα, πρότεινε στον κ. Λελεδάκη να αναλάβει εκείνος το ρόλο του οργανωτή, πρόταση, την οποία ο δεύτερος αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά.

«Η ψηφιακή ωριμότητα είναι η μόνη μας επιλογή στη νέα δεκαετία που ξημερώνει» τόνισε η κα. Νανά Ιωακειμίδου, Εμπορική Διευθύντρια στη Generation Y Digital Agency, εξηγώντας πως κρίνεται πλέον αναγκαία η ψηφιακή παρουσία για τους ασφαλιστικούς συμβούλους μέσα από μία προσωπική ιστοσελίδα. Ίσως να φαντάζει σε μερικούς επαγγελματίες μπελάς και μια κοστοβόρα διαδικασία ή κάποιοι επαγγελματίες να έχουν δεύτερες σκέψεις, όμως, στην πράξη αποδεικνύεται πολύ πιο εύκολη και καθόλου ακριβή ειδικά εάν αξιοποιήσει κάποιος το πρωτοποριακό εργαλείο GY Easy, το οποίο δημιουργήθηκε ύστερα από συνεργασία μεταξύ Generation Y και IFAAcademy.Πρόκειται για εργαλείο, χάρη στο οποίο ένας επαγγελματίας μπορεί να δημιουργήσει εύκολα και γρήγορα μόνος του τη δική του ιστοσελίδα ακριβώς όπως τη θέλει, κάνοντας drag & drop όλο το υλικό και πληροφορίες που θέλει να προβάλλει μέσα από αυτή.

Άλλωστε, όταν ύστερα από σχετική έρευνα προκύπτει ότι «πάνω από 10.000 αναζητήσεις στη Google μηνιαίως αφορούν τον ασφαλιστικό κλάδο χωρίς να έχουν συμπεριληφθεί καν οι αναζητήσεις για ασφάλειες αυτοκινήτου που θα διπλασίαζαν τον τελικό αριθμό, εσείς ως επαγγελματίες που βρίσκεστε στα αποτελέσματα στην οθόνη του χρήστη;», αναρωτήθηκε η κα. Ιωακειμίδου. Μια προσωπική ιστοσελίδα αναδεικνύει τον προσωπικό τόνο γραφής και το περιεχόμενο που ο επαγγελματίας επιθυμεί να προβάλλει, φέρνει στοχευμένη διαφήμιση με απόλυτα μετρήσιμα αποτελέσματα και πρωτίστως τον δικτυώνει με σαφώς ταχύτερους ρυθμούς, αφού «ο ενδεχόμενος πελάτης θα μπορεί να σας γνωρίσει χωρίς να σας ξέρει».

«Άμα μπορώ εγώ, μπορείτε και εσείς» τόνισε ουκ ολίγες φορές από το βήμα ο Naji Haddad – Lebanon – Chairman MDRT Middle East, ο οποίος είχε σίγουρη δουλειά σε Τράπεζα προτού τα παρατήσει όλα και ξεκινήσει να δουλεύει ως Σύμβουλος στις Ασφαλίσεις Ζωής. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες των πρώτων χρόνων και ενώ ήταν πολλές φορές έτοιμος να τα παρατήσει, τελικά χάρη στο πείσμα, την επιμονή του, και κυρίως ύστερα από προτροπή του μέντορά του και κορυφαίου Συμβούλου στον τομέα των Ασφαλίσεων Ζωής στο Λίβανο, Zaki Zaher, τα κατάφερε και σήμερα είναι Chairman MDRT στη Μέση Ανατολή. «Τίποτα δεν είναι απίθανο» δήλωσε από το βήμα και αποκάλυψε τι του είπε τότε ο Zaher στις αρχές της καριέρας όταν ήταν έτοιμος να το βάλει κάτω: «Ποτέ δεν παραιτούμαι. Η Ασφάλεια Ζωής δεν είναι για αυτούς που παραιτούνται» για να προσθέσει ο Haddad πως «είμαστε πιο σημαντικοί για τους ανθρώπους ακόμα και από τους γιατρούς δεδομένου ότι εκείνοι κάποιες φορές αποτυγχάνουν.»

Τη σημασία του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού επεσήμανε μέσα από την ομιλία της με θέμα “Πώς να κάνετε τα παιδιά σας Master στη διαχείριση του χρήματος” η κα. Sunny Lee, Διεθνής ομιλήτρια και συγγραφέας του βιβλίου «Το Παιδί σας είναι Αστεράκι ή Τερατάκι με τα Χρήματα;», αναλύοντας τις διαφορές στη συμπεριφορά ανάμεσα στα “Money Master Kids” («Αστεράκια» στα ελληνικά) και στα Money Monster Kids («Τερατάκια» στα ελληνικά).

Αναλυτικότερα, λοιπόν, τα «Τερατάκια», μεταξύ άλλων δεν καταλαβαίνουν καν την έννοια του χρήματος γι’ αυτό και το ξοδεύουν αλόγιστα, δεν δουλεύουν για να βγάλουν λεφτά ούτε κάνουν οικονομίες για το μέλλον, δεν έχουν αυτοπειθαρχία, διακατέχονται από αρνητισμό και ανασφάλεια για το μέλλον.

Αντίθετα, τα «Αστεράκια» καταλαβαίνουν την έννοια του χρήματος, πειθαρχούν και δουλεύουν σκληρά για να βγάλουν λεφτά, ενώ την ίδια στιγμή δεν κάνουν περιττά έξοδα, κάνουν οικονομίες για το μέλλον, το οποίο ατενίζουν με αισιοδοξία.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον έκρουσε ο Γιώργος Συμεωνίδης – Phd: Μέλος ΔΣ Εθνική Αναλογιστική Αρχή εξηγώντας πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας αφού «ο ιδανικός λόγος λειτουργίας για ένα διανεμητικό σύστημα όπως αυτού της Ελλάδος είναι 4 προς 1, δηλαδή θέλουμε τέσσερις ασφαλισμένους να πληρώνουν εισφορές για να παίρνει ένας συνταξιούχος σύνταξη, ενώ στην τελευταία καταμέτρηση ο λόγος ήταν 1,57 προς 1.» Έτσι, εκτός της κακοδιαχείρισης και των λανθασμένων χειρισμών του παρελθόντος, εξ αιτίας της γήρανσης του πληθυσμού στα επόμενα 30-40 χρόνια οι υπάρχοντες ασφαλισμένοι δε θα είναι σε θέση να καλύπτουν τις συντάξεις των ηλικιωμένων αφού οι άνθρωποι πλέον ζουν περισσότερο και καλύτερα, αλλά γεννούν λιγότερο.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *